20 grama kanabisa za punoljetne osobe: Njemačka legalizira!

Prema izvješću medija, nacrt planirane legalizacije kanabisa je na glasovanju ministara. Sukladno tome, odrasli bi trebali moći kupiti 20 grama kanabisa bez kazne.

Osobe starije od 18 godina ne bi trebale biti kažnjene za kupnju ili nošenje do 20 grama kanabisa. To je plan ministra zdravlja Karla Lauterbacha, piše urednička mreža Njemačka (RND). Ako želite prodavati kanabis, potrebna vam je dozvola.

Semaforske stranke koalicijskim sporazumom dogovorile su legalizaciju kanabisa. Prema izvješću RND-a, ključne točke za nacrt zakona sada su dostupne i bit će usklađene između ministarstava.

Ne u blizini škola

Prema tome, kanabis smije sadržavati samo 15 posto opojne djelatne tvari THC, a samo najviše deset posto kada se prodaje osobama od 18 do 21 godine. SPD-ov političar Lauterbach stoga želi i dalje regulirati trgovine kanabisom, takozvani kafići, nisu u blizini škola ili domova za mlade. Porez na promet i porez na kanabis bi se trebali naplatiti na prodaju.

Ministarstvo govori o glasanjima koja su u tijeku

Federalno ministarstvo zdravstva nije potvrdilo izvješće RND-a na zahtjev i pozvalo se na glasovanje u saveznoj vladi koja je u tijeku. Glasnogovornik Lauterbacha rekao je u Berlinu da odjeli za zdravstvo, pravosuđe, gospodarstvo, prehranu i Savezno ministarstvo vanjskih poslova rade zajedno na provedbi koalicijskog sporazuma. “Koordinirani dokument o ključnim pitanjima još nije dostupan.” Lauterbach je prvotno najavio dokument o ključnim pitanjima za jesen i nacrt zakona za kraj godine, tako da bi zakonodavni proces mogao započeti sljedeće godine.

3 Likes