Evo, naletio sam na ovu spravicu koja ima i okej reviewse pa da vidimo šta se tu misli
Ma nevalja to nista ja san ima slicnega smece
Ma i meni tako sliči kad ono samo za ph zemlje trebaš aparaturu i lužine ak se ne varam a kamoli takav 4 u 1 štapić xd
Ne kupujte ta sranja, bačen novac, pravi instrument za to košta oko min. 1000€, vjerujte mi s razlogom, a ima i onih od 5000€ profi, ovo ti nebi dobro izmjerilo ni pH “go*neta” ako me razumijete dečki, bačen novac, zaboravi…
Najjeftiniji pH metar za tlo na tržištu da valja, ostalo je smeće…
Ja u zivotu nisam ph mjeril
Kakav ph kod organic…ako je tlo zivo i sve stima ,ph bude isto štimal,sve se korigira samo od sebe…naravno tlo mora biti živo!!!
Prijatelju malo si kratko u ovome da bi shvatio čemu ova naprava služi, međutim neću se ni ja pravit pametan već ću zamoliti našeg dragog prijatelja @Flo da pojasni detalje, jer ima puno više iskustva i razumije materiju rada sa amaterskim i profi alatima…
Sve u svemu bit ovog uređaja nema veze s organic i mineral solucijama…
Znam ja kaj je ph jako dobro…ja sam samo htel reci da organicu ne trebas mjerit ph !!! Jer se samo od sebe korigira…al ne budem si nit ja više mješal posto ne znam…budete mu objasnili
hubey alge vapno u prahu regulira pH vrijednost tla, aktivira i potiče život u tlu te poboljšava fizikalna i kemijska svojstva tla…itd…tolko od mene poz
pH čega? Tla, vode, solucije odnosno bio gnojiva ili čaja…
Ne govorimo o istim stvarima na istoj valnoj duljini, sorry prijatelju ali ni ja za 10 godina uzgoja nisam naučio sve, pa tako nisi niti ti u dosta manje vremena, baš zbog ovakvih ispada sam zatražio dragog nam prijatelja @Flo da pojasni neke stvari, jer možda mi svi koristimo neki prilagođeni način moguć u idealnim uvjetima, kada reuse-aš soil sinko šta znaš o njemu?
Ne reusam soil haha sve 5 budete mu objasnili…ja ss ne mjesam vise pozz
Ne moraš ga ni reuse-at može kupovni soil bit u banani a ti ne možeš to znat, ima milion sitnica tu, samo opet kažem ovaj forum je edukativnog karaktera i osobno smatram da o ovim stvarima treba pričati @Flo jer ima najviše iskustva od nas svih i stvarno je čovjek načitan, mi svi zajedno nebi znali ono što on zna kad bi stao pričat, hvala bogu u svakodnevnom smo kontaktu pa da tako kažem upijam znanje kao spužva, iako nemogu sve upamtiti, poso mi nedopušta, jbg brate 12 sati noćne te ubiju, a radim svaku noć…
Upravo to, koristimo prilagođeni način moguć u idealnim uvjetima → aktiviranje supstrata
+1
Ali opet kada radiš sa korištenom zemljom, + ako je u pitanju velika količina supstrata, pametno bi bilo poslat sempl supstrata na biokemijsku analizu, da znaš kako ćeš pravilno dozirat, jer ja znam da biobizz light mix ima ec 1.1, kada umixam preko 50% kokos supstrata na tu, spustim ec vrijednost na 0,5 max, i onda tek dodajem hubey prahove, a sada kada bi isli na isti supstrat u velikoj količini, ako se radi o komercijalnom uzgoju, onda se svakako moraju analize tla raditi, a ne mixat na oko, pored algenkalka, i urgesteinmehl fixa isto ph vrijednost zemlje…
Što se tiče pH vrijednosti, prvo trebaš znati početne parametre da bi znao koliko algenkalka ili urgesteinsmehla moraš staviti, ja nemam novaca za te skupe mjerače, al zato uzmem sebi one pH trakice ili kakav 50€ pH meter, i provjerim runoff korištene zemlje, zalijem dobro, i ono što procuri dole, na toj tekućini izmjerim pH, ako je ispod 6.0, dodam algenkalka ili urgesteinmehla…
Ovo vrijedi samo za više puta korištenu zemlju, ja svoju korištenu zemlju volim strpat u tank od 100l i aktiviram to sve, i stavim 5 šaka urgesteinmehla, runoff mi uvijek bude između 6.0 i 7.0…
Poslije kada dodam sve ove organske prahove, životinjske kakice, to kad se aktivira sa bakterijama i gljivama, kao što @Anarhista042 kaže, pH ti puffa sam od sebe, samo moraš pazit da ne “spržiš” čitavu mikrofloru sa vodom koja je puna klora onda pH zna titrat…
(To mi se dešavalo dok sam koristio chelated gnojiva poput Remo Nutrients, koliko god smanjivo pH sa kiselinom, uvijek se nakon 20 minuta digne nakon što odstoji u ćošku u kanti), sve dok nisam kupio filter za vodu:
Poslije toga, jednom podesim pH, i stavim/doziram gnojiva, ostavim kantu vode, tek nakon 16h pH naraste sa 6.5 na 6.8, et što klor čini a tek da uništava mikrofloru u tlu, to znate i sami…
@NothernNightBud Pametnije bi ti bilo uložit novaca u kakav filter za vodu, ako se držiš doziranja za hubey, aktiviranja supstrata, kompostnih čajeva, i koristiš bakterije/gljive, nemaš problema sa pH, problem rješavaš u srži, a to ti je da imaš čistu vodu…
P.S Ja kada bi uzgajao komercijalno, prije čitavog ulaganja u rasvjetu ili u klimu, veliko ulaganje bi uradio i na filtere za vodu itd… Većina to zanemaruje, a to ti je upitni ključ uspjeha u uzgoju…
Jebeno, e to za filter vode mi drži priču, ja koristim samo hubey, ništa drugo, tak da kak kažeš, bolje da imam čišću vodu nego ph metar… A daj mi reci dal to isto mogu dobiti destiliranjem vode, ili baš samo tim filterima, jer sam zbog velike potrošnje destilirane vode odlučio uzet destilator… Al opet to destilira vodu, a dal je to opet isto ko i pročistiti ne znam, dal ću dobit šta s tim. Ili ipak mora taj neki filter
Ne treba ti filter za osmozu, predugo traje, i imas visak vode, ovaj gore filter sto ja koristim, on ocisti do 99,99% nitrate, antibiotike, klor itd… a protok je 240 litara u minuti, tako da vrlo brzo napunim tank sa vodom cistom, a sto je najbolje svako 8 mjeseci promjenim (odvrnem) dole te filtere i uzmem nove za 30 eura, sto je najbolja stvar, tako da ne moram uvijek na novo isto uzimat…