Blueberry, Seedsman

Seeds: Blueberry, Seedsmana

Setup: Mars TS3000, Bio Bizz (All Mix, gnojiva), smart pot 15l, odvlazivac, hidrometri i sve ostalo
Rasvjeta: Mars TS 3000
Klima: 22-24 stepena
Supstrat: Zemlja (All mix BioBizz)
Gnojivo: Bio Bizz, sve po njihovoj recepturi
Voda (pH): RO, 6.3-6.5

Dobio 3 sjemena gratis, 2 izgubio, imam prostora pa sam je stavio. Poceo trening relativno kasno (4-5 sedmica), ne znam tacno kad sam je stavio, isla je prvo u mali pot od pola litre, presadjena u 15l smart pot. LST poceo kad je bila cca 6ti kat, jako zbunasta, sve sam velike listove poskidao. Do sad nisam radio LST, samo topiranje pa reko da probam da vidimo sta ce bit.

2 Likes

Fin setup ishrane, koju šemu guraš? Samo grow kroz vegu, ili ideš sa njihovim fish mixom? (što bi ti preporučio), pa tek onda u cvatnji uletiš sa grow/topmax/bloom a izbaciš fišmix, kako god, sretno…

p.s
bluberry genetika voli hermit :stuck_out_tongue_winking_eye: čuvaj se stresa, i beri odmah u 7-8 tjednu kada bude bilo vrime, ne čekaj ništa ako ne želiš imat banane…

Fish Mix, Acti Vera, Bio Heaven, to sibam za sad, Cal Mag od Millsa okvirno za RO, ne mogu naci recepturu i preporuke, a BioBizz Cal Mag nisam mogao naruciti. Gledam po grow diaries da je Blueberry obicno mala, kratka sa dosta steamova poslije treninga tako da se ne brinem jer je poprilicno malena za 6-7 tjedan koliko ima sad, pusticu je jos cca 2 vjerovatno i prebaciti na flower. Sto se tice stresa, istresirao sam je maks :grinning_face_with_smiling_eyes: sa ovim treningom, jos sam u growu imao musku jednu koja mi je oprasila ostale, sve sam pobacao, ova je ostala, n epokazuje nikakve znakove jos, nadam se najboljem…

1 Like

Hi, kolega, hvala ti za dnevnik :pray::wave:.
Želim ti debele hedove. Nikad nije kasno za LST, i možeš napet glavni vod biljke na rub tegle i zakačit ga. Koliko ti je velik prostor za uzgoj?
Sretno dalje :muscle:

Hvala!

Da, nikako da uzmem neku zicu da to uradim, mislim da cu je sad pustit ovako, osim ako se sutra ne sjetim da nesto improvizujem :smiley:
Grow je treutno u prostoriji ali ide u box 80*80 uskoro, iako pitanje da li cu je moci do kraja drzati jer uskoro tamo stavljam automate, moracu se snalazit.

1 Like

Razvuci biljku po cijelom 80x80 boxu u širinu, a automate guraj u drugom kolu, i nemoj biljci sijeći velike listove, isto tako pusti je 2-3 tjedna da dobro izdivlja, i onda radiš postepeno trening i razvlačiš u širinu.
Cal/mag se ne koristi u cvatnji, i calciuma imaš dovoljno u čitavoj paleti, jedino što fali mnogim gnojivima je magnezij, zbavi si


msm da ga imaš na botanika.hr kupit, nije skupo, i ne treba puno, a dođe glave…

2 Likes

Prebacena u box 80x80, na cvjetanje.

Prevruce je, temperatura ide do 32 iako u vanjskoj prostoriji imam klimu.
Mars Hydro TS3000 na 75% (pokriva 120cm na 100%) i dalje, preko noci je upaljeno da koliko toliko se bori sa temperaturom. Moram zbavit neki ovlazivac ovih dana i vidjao sam one male kockaste klime, valjda pomogne nesto. Vlaznost je cca 35%.
2 Likes

Reci mi kuda izbacuješ zrak iz boksa u istu sobu ili? Makni filter bude bolji protok zrak. Staviš ga natrag kad biljka počne mirišat.
Ovaj manji vent usmjeri da puše po krošnji između panela i biljke, neka lagano ljulja grane.

2 Likes

Zrak ide van prostorije, unutra je svjez vazduh stalno. Filter nisam jos ni okacio bas zbog toga. Mislim da je jednostavno svjetlo preveliko za box, nisam nasao klimu danas ali izdrzace par dana s obzirom da je i zahladilo. Ocu, nisam imao drzac za ovaj donji ali sad sam ga nasao pa cu usmjerit. Javim razvoj.

1 Like

Panel očito je pre velik zato mu smanji jačinu, pa neče toliko grijat i spusti ga bliže biljci. Na koliko ti je panel cm od biljke, koje je jačine trenutno,ako imaš watt metar provjeri, lux metar bi ti isto bilo dobro imat. Nekad ubijamo biljku sa jakim svjetlom, a nismo ni svjesni. Probaj pribavit te mjeraće, watt metar imaš u Bauhausu, a Lux metar uzmi s amazona ovaj je vrijedi uzet LUX METAR, MIGRO ga je testiral i preporuča ga, nije skup .
Imal sam davno mars hydro panel pro II 160 sa 355w prave snage sa 5 W epistar čipovima i uvjek mi je bila visoka temperatura to je tako bilo kod njih, a i sad je očito tako. .Al vidim da izbacuju panele svako malo neki model.A i stavili su Samsung Lm301b na neke modele :+1:. Imaš dnevnik na forumu sa mojim Marsovcom​:alien: prolistaj.
Vjerujem da ovi modeli sa samsung čipovima manje grijeju.Jel znaš koji su čipovi na tvom modelu?

1 Like

Yes, ovo ie odlićan produkt. Koristil sam ga sad u outdoru. Btw sretno do kraja.
P.S
Biljka je super samo,
Mogao si je još malo ostavit u vegi i razvuč još malo.
:v::love_you_gesture::palm_tree::green_heart: