zakon je zakon, u svakoj državi, i treba ga se držati…u pripremi sam isto cbd-jke i cbg-jke za maj…najviše me od svega to mučilo, kad dodje šta će da bude ako…
pa sam tako probao malo njuškati ko to testira u RH, koji institut, i našao sam, nije uopće teško doći do kontakta i adrese…osobno živim u podravini i dosada smo bili najjača proizvođačka regija konoplje, no kako su svi traktoristi odustali ove god i okrenuli se kamilici, okolina mi konačno nije kontaminirana…čovijek, dipl. ing. i još neznam šta normalno, koji osobno radi testiranja u institutu, je podravec slučajno, ima na rodnoj grudi blizu mene malo gospodarstvo, lik se bavi svime pomalo…pa sam i njega kontaktirao, posjetio, probao njegov kreker konoplje od njegovog nasada, ulje, popričali malo…za njega je zakon također jasan, kad oni dobi uzorke, on ih i napravi, te dostavi podatke naručitelju…
u slučaju da mi kao proizvođaći želimo izvesti cvijet npr. na veliko van naših granica, naš nam zakon malo odmaže da, i još neki susjedni…
osobno planiram prilikom harvesta napraviti više testiranja, u neovisnom laboratoriju prvenstveno, a onda provjerene jedinke koje imaju zadovoljavajuće rezulltate takodjer testirati i u HR institutu…mislim da taj papir od našeg instituta ipak nešto vrijedi kad se od nas odlazi preko granice, a i ako imaš od dva laboratorija nalaz koji je regularan, već si ipak pokazao interes da bude sve kako treba i po ps-u…
no mi svi znamo da nam možda pola biljaka, najbolje, probijaju i daju vrijednosti kakve su zapravo poželjne u svim segmentima korištenja tog cvijeta u budućnosti…
treba se kod selekcije biljaka za analizu potruditi da se barem malo pripreme ako treba, jer ako je sredina nasada probila, rubne biljke su možda u redu…i te rubne, slabije, će svojim osakaćenim vrijednostima stvoriti uvjete za dokumentaciju, papirologiju, za izvoz…moja pretpostavka neka…
svako legalno aktiviranje oko ovog nebi trebalo biti pod nikakim stresom, informacije izmedju proizvodjaca i instituta bi trebale slobodno plivati…meni se lik činio vrlo ok…također je pčelar s nešto malo košnica, imaš s njim o čemu pričati, u dosta se stvari razumije, ipak na institutu radi…možda se samnom i našao jer smo blizu pa je popoustio, no svakako preporučam kontaktirati institut bar telefonski i propitati šta i kako, hipotetski i sl…
svaki odgajivač HEMP-a također mora znati i šta sadi, jer kad se navede šta i koju sortu sadite, npr. neke ženke fem ili reg, koje se vode da određeni datum sazrijevaju u outu, se gledaju i u kontroli ako vam dolazi…prilikom vanredne kontrole koja je moguća od strane MUP-a, vrlo je bitno da su vaše biljke natopljene, napojene netom prije toga…nekoliko sati prije npr…jer biljka kad dobije hranu, vodu, povuče to i poveća postotak vlage u cvijetu, biljci, pa tako postotak tvari opada s povećanjem mase, vode, vlage…rasušene biljke koje se testiraju usljed sušnog stresa mogu žive probijati granice, a nakon nekoliko tjedana i berbe, sušenja mogu biti u granicama…to se treba znati i prilikom nekake nezgode na nasadu i primjeniti…uvjek postoji način ako su težnje prave…testiranja jesu investicija ako radite 10, ali dok nevidimo rezultate i ne probamo i na vlažno i na suho i u kasnu i u ranu jesen, neznamo…canabinoidi se proizvode na biljci i propadaju, nestaju također, nakon sazrijevanja…kasnije nakon nekoliko sezona bi svako trebao imati više iskustva, bolje i stabilnije genetike…