Legalan uzgoj konoplje danas je brži i lakši za sve Hrvate !
Mnogi nisu ni svjesni da konoplju mogu legalno uzgojiti u svom domu – 100% u skladu sa zakonom čak i kao privatna osoba bez poduzeća.
** Smijete saditi industrijsku konoplju na površini manjoj od jednog hektara – izvrsno za indoor ili balkonski uzgoj! *
** Može se koristiti cijela biljka – za prehranu, gradnju, vlakno i sl.*
** Pojednostavljena i ubrzana registracija uzgajivača – Skinite obrazac, ispunite za nekoliko minuta i pošaljite na mail Ministarstva poljoprivrede!*
Kako postati legalan uzgajivač CBD-a u 3 koraka:
Imati uvjete i mjesto za odvijanje sadnje (indoor-outdoor)
Nakon popunjavanja i slanja obrazca možete Odmah krenuti u uzgoj CBD cvijetova
Time dobivate status registriranog uzgajivača kao PRIVATNA ILI PRAVNA OSOBA.
Za one koje žele znati više:
Ovim Vam se putem omogućava uzgoj određenih sorti industrijske konoplje s niskim sadržajem THC-a i visokim sadržajem CBD-a koje su pogodne za CBD ulje, CBD cvjetove ili ostale brojne proizvode
– čaj, brašno, hempcrete, drvna masa, biogorivo, bioplastika , papir od konoplje, vlakno …
EU sortna lista: Popis svih vrsti konoplje legalnih za uzgoj u EU
Ovdje su navedene sve sorte konoplje s EU sortne liste. Navedene sorte su legalne za uzgoj nakon slanja obrasca u Ministarstvo, no to ne znači da je svaka pogodna za uzgoj na našim prostorima uz našu karakterističnu klimu, osim ukoliko se planirate baviti indoor-om ( unutarnjim uzgajanjem ).
Vrste konoplje s EU sortne liste:
Armanca
Asso
Austa SK
Balaton
Beniko
Białobrzeskie
Cannakomp
Carma
Carmagnola
Carmaleonte
Chamaeleon
Codimono
CS
Dacia Secuieni
Delta-405
Delta-llosa
Dioica 88
Earlina 8 FC
Eletta Campana
Epsilon 68
Fedora 17
Felina 32
Férimon
Fibranova
Fibrante
Fibrol
Fibror 79
Finola
Futura 75
Futura 83
Glecia
Gliana
Glyana
Helena
Henola
Ivory
KC Bonusz
KC Dora
KC Virtus
KC Zuzana
KCA Borana
Kompolti
Kompolti hibrid TC
Lipko
Lovrin 110
Marcello
Marina
Matrix
Mietko
MGC 1013
Markant
Monoica
Orion 33
Olivia
Rajan
Ratza
Santhica 23
Santhica 27
Santhica 70
Secuieni Jubileu
Silvana
Sofia
Succesiv
Teodora
Tiborszallasi
Tisza
Tygra
Uniko B
Uso-31
Villanova
Wielkopolskie
Wojko
Zenit
Adzelvieši
Pūriņi
Diskusija o vanjskom uzgoju konoplje i najboljim metodama:
@5ar@Debeli@Mr.smokeallot ako imate provjerene informacije, ili možete proslijediti na neki sajt, slob ostavite informacije/linkove, pa ću to quotat (ili neko drugi od ekipe) na kraju prvog posta od kolege debelog, tak da bude sve na jednom mistu, i hvala unaprijed, pozz
Sjeme sorti sa eu liste nije feminizirano mada sad u zadnje vrijeme vidim da se pojavljuje i feminizirano ali i dosta skupo, pogotovo ako vam treba par tisuća komada…
E sad imate soluciju da sadite ne feminizirano pa da imate pola muških a može se i napraviti selekcija u startu pa sadite samo ženske. Ja sam ih npr. od klijanja stavio na 12/12, kad su procvjetale odvojio sam ženske i vratio ih u vegetaciju a može se raditi i sa klonovima…
Feminizirano sjeme i jeste problem. Ja sam našao samo Kompolti (a s obzirom da sam iz Bosne, kod nas je ta sorta najbolja, ima ih ukupno 6 na listi) ali, nezaivsno od sorte, koji je najefektivniji nacin pravljenja selekcije? Postoji li nacin detekcije muskih biljaka prije cvjetanja? Neki tragovi, nesto… Jer bi nam svima najbolje bilo presaditi iz rasade direktno zenske u zemlju, ovako se gubi dupli broj biljaka (koliko sam vidio odnos je oko 50/50 muske-zenske)
Najbolja i najproduktivnija solucija bi bila sa sadnicama (klonovima), pogotovo ako sadis veci broj biljaka na manjem prostoru/lokaciji, pogotovo ako mozes ciljano izabrati najproduktivniji fenotip kod te jedne sorte, pa od iste sijeces ubuduce sadnice primjera radi…
Slazem se, medjutim u BiH trenutno niko ne gaji i ne smijemo da uvozimo klonove. Regulativa je i dalje nejasna da li cemo moci da cuvamo majke za iducu sezonu tako da smo ograniceni na germinaciju.
ako želiš samo ženske biljke, Samo trebaš krenut sa biljkicama na režimu svijetla 12/12 nakon 3 tjedna če pkaziavt spol, i eto ti selekcije od starta. Kad pokažu spol odmah s njima na njivu i dalje kreče vegetacija. Tako ja planiram sljedeče godine
@IndicaLover usput dobrodošao na forum, uživaj.Biljke neće ući u cvjetanje, staviš biljke natrag vanka na dnevno svjetlo i vegetiraju dalje.
Neke će i prije 3 sedmice pokazat spol
Hvala puno, spasili ste mi puno zivaca znaci ovako od prvog dana, ili dok ne niknu? I sta predlazete za zalijevanje rasade (i koliko vode)? Vjerujem da je najbolja opcija u plasticne case i zemlju? Ali raspolozeni smo i za kamenu vunu ako neko ima iskustva.
Kad izađu iz zemlje neka bude svijetlo 12\12, moraš uzet veće tegle, ako im treba otprilike 3 sedmice da pokažu spol, jogurt čašica je premalena, uzmeš od 1 L - 1,4 L.
Odprilike 3 tjedna treba da pokažu spol… Ja sam ih ta prva tri tjedna držao u stiroporima od 40 rupa i onda kad sam odvojio ženske u posude od litru. Nakon toga im treba i mjesec i pol da počnu normalno rast al kad krenu krenu ko lude
Razmisljam bas kako da nadjem 7-8 hiljada tegli od litru… Koja je fora sa stiroporom? Da li si ih uopste sadio u zemlju? Pretpostavljam da jesi, samo mi bi isli sa direktnim presadjivanjem u zemlju, planiramo oko 3500-4000 sadnica (zenskih).