Čitate li knjige? 📕

Slab sam sa knjigama, ali nešto tipa ovo nisam mogel odoljeti,našel na netu cjelu kolekciji pa naručil.Odličan pisac, bar meni.
Pročital dosta knjiga David Icke-a.
Neke knjigice o teorijama zavjere, masonima, iluminatima to pročital, autore neznam.,Al jedne se sjećam i vrh je, vezana na masone i simbole sve do egipta i natrag, tajna društva nalik masonima…, zove se HIRAMOV KLJUĆ. Bacite oko vrijedi. :closed_book:

Sigurno Vas zanima ko je Kastaneda ovak.

Kao mladi antropolog Castaneda je želio istražiti ljekovite biljke koje upotrebljavaju Indijanci Jugozapada.
Odlazi u Arizonu kako bi na licu mjesta prikupio podatke potrebne za istraživanje. Namjeravao je napisati članak o tom istraživanju, diplomirati i postati profesionalac u svojoj struci, no nije mogao pretpostaviti da će slijedećih 6 godina (1960-1966) provesti kao učenik jednog indijanskog vrača (Don Juan je, inače, bio na glasu kao brujo, što na španskom znači čarobnjak, iscjelitelj, vrač, šaman).
Castanedu je s don Juanom je upoznao kolega antropolog koji mu je pomagao u istraživanju, dogodilo se to sasvim slučajno u Nogalesu u Arizoni dok su čekali autobus, Castaneda i don Juan razmijenili su tek nekoliko riječi, i ovaj je pozvao Castanedu da ga jednom posjeti kako bi u miru porazgovarali o biljkama koje su Castanedu zanimale (posebno o peyoteu).

Krenite, zvuči jako zamimljivo ja sam pre zadovoljan kao nečitać Ove knjige vas vuku još, još, čitaj, čitaj.:closed_book:
:closed_book::ledger:

5 Likes

Aldous Huxley se najvise čita :slight_smile:

A i zna se zalomit nekaj ovakvog​:blush::blush:

4 Likes

Imam dokumentarac DMT isto se zove. :exploding_head:

1 Like

Da da to je od istog tipa i film i knjiga

1 Like

Ja u zadnje vrijeme Eckharta citam i vise manje knjige o duhovnosti i energetskim tehnikama… drago mi je vidjet kakve knjige citate :grin:

3 Likes

Castaneda je majstor!

Ne čitam, slušam Kain und Abel na audible, prije toga Occupation :call_me_hand:

4 Likes

Još od davno, već krajem osnovne škole sam ‘‘u anarhistčkim ideologijama i varijacijama na anarhizam’’.
Dosta sam i čitao, iako nisam knjiški moljac, niti približno tome, no ova knjiga mi je promjenila pogled na bilo kakvu nesebičnu predanost boljitku i revoluciji, te pogled na ikakav radikalizam.

Radnja je od cca 1870ih do 1910. a radi se o ruskim revolucionarima anarhistima nihilistima inspirirani željom za edukacijom, slobodom te razbijanju ‘‘vtroglavih’’ klasnih razlika, ali narvno i Bakunjinovom mišlju i riječju te učenjem o Anarhizmu.
Stepnjak, pisac ove knjige, bio je tamo i sudjelovao je u ruskoj revoluciji ali i u još mnogo drugih. Vođen istinskom i nesebičnom strašću koja se čita iz njegovih romantičnih opisa revolucionara tog doba, no skromni Stepnjak ne spominje sebe sebe nigdje, ni jednom! Tek sam u drugim knjigama (npr. Pet Sestara. Knjiga o ženskim revolucionarkama u istoj ovoj revoluciji) čitao opise o njemu i shvatio koliko postoje uistinu VELIKI LJUDI, u potpunoj nesebičnosti.
Također ovi su se revolucionari odrekli sexa i alkohola na nekoliko DESETLJEĆA da slučajno dok su pod utjecajem alkohola ili pak ljubomore i sličnog ne bi doveli revoluciju u opasnost.

Inače ovo je ''ekipa koja je odradila nekoliko (vrlo ipresivnih) pokušaja atentata na cara Aleksandra drugog, a na posljetku i sami atentat 1881. Aleksandra drugog nasljeđuje ni više ni manje nego, naravno, njegov sin Aleksandar treći kojega su nastavili zastrašivati, a na posljetku toliko ‘‘stisli za jaja’’ da je pristao na apsulutno sve njihove uvjete. Inače knjiga sadrži nekoliko kopija orginalnih pisama, a među njima i uvjeti koje su poslali Aleksandru III. ali i pismo jedne od najistaknutijih revolucionarki među njima Sofije Perovskaje koja šalje pismo majci iz zatvora tri dana prije nego su ju vlasti osudom objesile na Sakt Petersburškom trgu zajedno sa još nekoliko anarhista.

SVIMA preporučam, meni je promjenila i izbaždarila život, a imala je i snažne utjecaje na još puno ljudi za koje znam da su imali priliku prčitat.

Također za sve vas u blizini ili iz Zagreba, knjiga se može kupiti za 60ak kuna u Što Čitaš ali i naći vjrv u knjižnici/infoshopu Pipillota akc-a Medika

9788684149475-podzemna-rusija-sergej-kravcinski-stepnjak-d

2 Likes