Dali nešto nije uredu sa biljkom 3 tjedan je

1 Like

Ovo j mi je prva sadnja kad gledam kako drugima raste do 3 4 tjedna ima puno vise listova nego meni jel ovisi od koje je to biljke ili nesto krivo radim cjelo vrijeme nisam bas najbolji u ovome.

3 Likes

Evo da ti velim kako ja vidin taj problem.

  1. Biljkica treba bit zatrpana do prvih lističa koji se zovu Cotelidoni.
  2. Biljkica se jako izdužuje jer nema dosta sunca. To kaj vidiš kod drugih da ima puno više lišča to je do rasvjete jer puno ljudi sadi u Grow Boxovima gdje ti biljici daješ 18 sati svjetla u vegetaciji.
  3. Daj nam informacije kakvu zemlju koristiš? Imaš li kakvih gnojiva za biljkicu?
    RIJEŠENJE PROBLEMA
    Vrlo jednostavno. Presadi biljkicu u dobru zamlju( potgroud H. , bio bizz, guanocalong, Cannaterra, plagron, bio plantela…), pazi da zatrpaš što bilže lističima. Možeš i u 2-3l teglu, nabavi nešto za korjen ( big start, rhizotonic, Micorhiza, Tarantula…)
    Ovisi kakav ti je buget, u zagradama sam ti naveo produkte sa kojima nemožeš fulati.
4 Likes

Ph zemlje pise da je 6 ili 6.5 zaboravio sam gnojiva nisam stavljao ovo sto si napisao ću sad vidjeti cijene i sve sto brze da uzmem i jeli gnojiva od 1l dosta? hvala msm posto je 1. Put i da ne uspije neće mi bit toliko zao na greškama se uči hvala

1 Like

Ja ovde vidim jedini problem:

  • manjak svjetlosti (+ prozori filtriraju UV zrake?)

Kao što je @Mr.smokeallot rekao, presadi biljku pažljivo u veću saksiju (min 10l) sa kvalitetnijom zemljom:


(markirao sam ti…)
(i nema veze što je “stablo” do pola zatrpano, ono če isto pustati korijen)

Reci ti nama prvo koliko budžeta imaš za uložiti u kvalitetnu zemlju i gnojivo, i napiši nam dal možeš online poručivati sa nekog tvog domaće growshopa, da ti možemo sastaviti nešto jednostavno za početnike, a da je dobrog kvaliteta, i naravno da se ne potrošiš bezveze na 10 flaša…

5 Likes