Dnevnik uzgoja . Pakistan valley & Watermelon runtz by Gašo

Prostor:Mamut pro 120+

Svjetlo:4× Quantum bordovi (Kingbrite 240w&Zeus×2)

Gnojivo: Advanced nutriense Sensi grow i bloom part a i b, Nirvana, B52, Carboload, Big bud,Overdrive,Revive,Sensi cal/mag i Rhino skin+ Mykoriza Kraken i Pandora

Zemlja: Canna terra profesional

Ventilacija: Black orhid 125,2 oscilirajuča ventilatora,jedan stupni ventilator i jedan običan

Oprema:Ph metar Adwa,sve mjerne instrumente (temperatura,RH itd.)

Potovi: prvo od 1L,pa u aero potove 16L(stane do 20L)

Evo mene, napokon Watermelon runtz i Pakistan valley ide… Sa WR sam imao problema tokom klijanja,jer su sjemenke toliko sitne,da sam ih preplitko zasadio,pa sam skidao opnu,tako da vam je odmah jasno, što se dogodilo…

Stavio sam po dvije sjemenke od svake banke i Pakistan je za 36h bio van zemlje(12h voda i direkt u zemlju,čim pukne),a Watermelon runtz jedna sjemenke se okrenula u zemlji,a druga je izašla,ali kad sam skidao opnu,izgledale su kao,da su mutirane

Rekao,nebu niš od toga,stavljam OG kush (rqs) i još jedan Pakistan valley. Svejedno ih puštam, pošto želim probat taj strain i iznad trečeg noda,obje WR se lagano ispravljaju…

Iz početnih , plastičnih čaša za točeno,presađene u 1L potove . Prebačene iz vege boxa u veliki i igra počinje :man_dancing:

Kod presađivanja,stavljam mykorizu Kraken,a kad swicham dajem Pandoru u tekučini za cvat(poboljšava unos fosfora i biljke vidno živnu). Danas dobile Revive,a nastavljam sa vodom,pa presađivanje u finalne potove!

Oba Pakistanca,sam topao(vidi slike) ,a WR ču još pričekat. Pokušavam nači neki dnevnik sa Watermelon runtzom,pa ču se po tome ravnat(savjeti su uvijek dobro došli). Ovaj drugi je ipak poterao zdrave fun listove …

Mislim,da je ovo za sada sve,ako sam nešto zaboravio,nadodam…

Iči če malo dulja vegetacija i ove biljke če imat najbolje uvjete i jedini tekuči grow(dva automata ne računam,jer experimentiram). Tako da če imat moju potpunu pažnju!

Živjeli i čujemo se​:metal:

P.S. Hempatija uz World of seeds sjemenke,daje paket promo sjemenki+15% popusta sa kodom. 115% popust​:wink:

1 Like

Top kolega…Opet budu rakete :muscle::green_heart: Sam jedno pitanje…ova kraken pandora,jel to čista mikoriza il je i trihoderma unutra??

Ja tipa za unos P koristim Phosphoderma kaj spada u trihodermu i uz to hubey mikoroza/tihoderma mix od početka

Zanima me kaj ima unutra da poboljšuje unos P?

3 Likes

Phosphorderma je :+1: prvo je bio hype na mammoth p, kofol extrahirana neka vrsta trichoderme iz mamutovih kostiju koja je u mogucnosti razgradit organsku materiju i pretovorit ju u P, pa su svabe uzele to u svoje ruke, i napravili phosphodermu, jeftinije i jednostavnije, sta kosta, 6 eura za 3 grama, dovoljno jednom vakcinisat u cvatnji i na konju si…

3 Likes

Mycoterra ima sad i novi proizvod,budem ga uzeo

Što se Pandore tiče,ona pomaže u unosu fosfora,nema ga u sebi! Dobra mi je,jer ju razrijedim(10ml/L vode) i dam direkt na korjensku masu i več drugi dan,biljke se mole svjetlu!

Ja koristim hybridno gnojivo(organsko i mineralno),pa mi nije toliko potrebna,ali pomaže ne škodi!

4 Likes

Update:

Temperatura:22°-28°

Vlaga:70%

Svjetla:250W na tri borda,70-80cm

Režim:18/6

Za sada im ne računam dane u vegetaciji,jer mi to nije toliko bitno. Odlično su reagirale na presađivanje i danas ili sutra idu u finalne potove! Jedna Watermelon runtz malo je rasla u stranu,pa sam ju učvrstio živom,da se izvine i tako če doči na istu ravninu kao ostale…

Inače,piče ko blesave

Pakistan valley br.1

Pakistan valley br.2

Watermelon runtz br.1

Watermelon runtz br.2 malo deformiran

Pakistan valley,obje biljke ljepo, ravnomjerno rastu…

Dolazi vrijeme za presađivanje,a ja imam manjak Canna terra profesional,a višak Atami biogrow mix(medium,coco mix),pa ne znam jel bi pomješao zemlje+malo perlita,jet ga Canna ima,Atami nema…

Ili da idem samo sa Atami biogrow+Perlit ?? Još ču vidjet… To bi bilo to za sada, pozdrav :metal:

Dodatak: 01.03.23’ srijeda Presadio sve 4 u 18l potove…potovi su Aero potovi od 16L,ali kad bi uzgajao s kokosom,ne stavlja se do vrha,jer je sredina podignuta 10 cm i funkcionira kao platneni potovi. Od kad uzgajam,uzgajam u tim potovima i zemlja se ravnomjerno suši,a korjen uvijek ima zraka!

U rupu stavio Kraken mykorizu i nisu ni osjetile…

Taman je korjen,došao do dna… I evo ih jutros

Od Tropicanne poison sam dobio 3 fenotipa,dok Critical orange punche ubija. Jačina dima mu je u rangu L.S.D a,ali na malo drugačiji način. Udara u glavu i to odmah u početku,dok Tropicanna ima puno bolji miris i okus,malo je slabijeg dima,ali vrhovi su za časopis! Tropicanna poison

Critical orange punche ali ne iz dnevnika,nego iz paralelnog boxa koji je bio u tijeku…

Malo sam promjenio sušenje…držim u boxu cijele biljke(bolje je rezat granu po granu,bolje(ravnomjerno)se osuši) na 60% RH i cca 20°c oko 7-10 dana. Očuvaju se terpeni za koje nisam mario,dok nisam čuo,da utječu na high​:joy: Još ču smoke report odradit u dnevniku,da ne idem u detalje,mada to je to…

P.S. I ono najbitnije,mješao sam zemlje … Canna terra profesional 50%,Atami biogrow40% i 10% perlita,jer ga Atami nema,mada im na stranici piše,da ga ima. To je drugi Atamijev mix,koji sam koristio prije cca 2 godine i on ima malo perlita a kokos i zemlja je 50/50,dok je ova zelena 80/20 zemlja/kokos…

Dva puta dobiju čistu vodu+Revive,pa ču malo ranije ubacit Sensi grow!

4 Likes

Update: Temperatura: 21°-28°

Vlaga:50%

Svjetla:300w

Nemam puno za dodat…sve je više -manje isto Još nisam pošteno zalio,to če sad danas,sutra…

Maknuo sam fun listove i lagano ih otvorio!

Sad čekanje,da dobiju na visini,tako da je to sve za sada,pa javim razvoj. Watermelon runtz koja je imala sfrkane listove u početku,čini se ok …malo je čudna(naprijed-ljevo)

2 Likes

Update: Temperatura:21°-29°

Vlaga:40%-50%

Svjetla:4×100w

Jedna bitna stvar,stavio sam režim na 16/8 i biljke puno brže rastu i ne pokrivaju se listovima,dva sata prije sna! Sve više viđam,da ekipa ide na isti režim,jer za sada ne vidim nikakve loše reakcije!

Zanima me,jel netko od vas,ikada probao u indooru,spuštat svjetlo postepeno do 12/12 ?

Evo i mojih cura…sada su odprilike, mjesec dana u vegetaciji. Cropam i supercropam ih, odlično se pune i polako širim krošnje…

Ljevo,naprijed i iza su Pakistan valley,a sa desne Watermelon runtz

Razmišljao sam,dali da ih topam ili supercropam,tako da sam samo jednom topao sve četri i supercropom ih širim,kako se koja grana izdulji

Predprošlo zaljevanje,dao B52,zadnje zaljevanje dao Sensi grow i Revive!

Jedan Zeus mi je godinu dana bio narihtan na 137w,srečom pa sam kupio watometar,da lekše dimmam, pošto imam 4 borda na 3 drivera! Snimak ppfda kreče od Kingbrite bordova(450ppfd),pa Zeus one(600ppfd) i Zeus 308xt 800+ ppfd

Sada su na 600 ppfd i tako če ostat,jer su bordovi 80cm od biljaka!

To je to za sada,uskoro če u cvat,pa če i biti zanimljivije!

3 Likes

Nisam nikad probal postepeno smanjivat…al lemon candy sam drzal cjelu vege na 16/8 i mogu reci da se biljka do sad nabolje razvijala,sljedeci grow isto idem na 16/8 samo

3 Likes

Ja više neču držat na 18/6,jedino u slučaju,da biljka ima dignute listove cijelo vrijeme,ali i tada nije potrebno! Ne uzgajamo ju radi lisne mase!

Probat ču u malom boxiću,imam dvije biljke viška. Jednu ,OG kush ču morat bacit,a drugu, Pakistan valley u malom boxu i od sutra,uzimam svaki dan po pola sata!

Mislim,da bu se izduljila,kao u outdooru,pa bumo vidjeli… Skidam biljkama one prve fun listove u ovom boxiću,kroz 2 dana izrastu drugi!

3 Likes