Električna struja i ostala pitanja

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za Struju i električne/elektroničke instalacije, bilo samo spajanje bilo da radite DIY panel, box ili tako nešto, tu sam slobodno pitajte, stojim vam na raspolaganju sa svojim znanjem i vještinama… Vaš Chilliman420 :four_leaf_clover::green_heart:

3 Likes

40 posts were merged into an existing topic: Welcome to Chilliman420 offtopic corner :v::four_leaf_clover:

Odlično kolega​:+1::+1:, ovakve teme su uvjek dobro došle
Moram izvuč mini dy boksič , poslikat ga pa da mi daš prijedloge za rasvjetu i ventilaciju​:v::v::green_heart:

1 Like

Može brate, slikaj, pa ćemo sve osmislit… :grin: Živio 105, pa opet :four_leaf_clover::green_heart:

1 Like

Evo, imam tu kučište od kompa koji se koristio za mining. Poljepio sam maylar foliju i stavio kotačiče i od tad stoji, jer neznam baš kaj bi mi sve točno trebalo da ga završim.


Dimenzije su
20 cm širine 48cm dubine i 50cm visine.E sad, ja imam 2 stripa od 50 cm LM301b koja mogu rezati. Ali ako imaš neku bolju soluciju rado ću je prihvatit. Ventilaciju sam mislio neki kupaonski vent stavit i to namontirat iza di je otvoreno a ostatak bi stavil bjeli lesonit da zatvorim.
To bi koristio za cca 8 klonova

2 Likes

Tu bi mogao držat klonove prvih 3-4 tjedna Max, možeš srezati strip na 2 djela i montirati (po meni šteta to radit) ili ti ja mogu ponuditi za to neke 12v stripove ( na nekima neradi jedna ledica ali na te dimenzije nebi bilo primjetno) , to bi mogli pogoniti sa jednim psu (napajanjem od kompa) , a za ventilaciju bi mogli ubaciti jedan jači 120mm vent, moj prijedlog je sunnon 24v ili 220v ako Chipoteka vise nema ove od 24v, 2 venta za miješanje zraka (8-10cm) to ti isto ja imam, i trebate će nam step up i step down regulatori s eBaya koje ću ti postaviti linkove također, mislim da bi to bilo to… Time bi imao propisni seedling/klon box…

Take stripove imam i imam 4 ona 5050 crveno plava traka…

Napomena: ovo što sam ti ponudio od moje opreme je gratis, a ako ti baš želiš možeš me na neki način nagradit s nečim što smatraš da bi meni moglo poslužiti, novac je isključen u ovakvim ponudama, osim ako to naglasim… :four_leaf_clover::green_heart:

1 Like

Super :blush::ok_hand:Onda dobro da nisam kupoval vent. Budem potražil takav na netu.
Tako sam i mislio tu držat klonove dok ne riješim neki grow box. A kasnije bi taj mali boxsič koristio za neko križanje cbd i cbg sorti da imam i sjemena. Ništa puno, čisto da imam svoje neko sjeme. Čika @Flo zna kak da napravim svoju genetiku fem sjemena​:100:
Hvala ti još jednom na prijdlozima. Jedva čekam to upogonit
Edit:
Budemo napravili neku trampu. Što god treba :blush::ok_hand::+1::v:

Brate evo vent Ventilator 220V 120x38 mm ,kuglični, Sunon DP200A2123XBT - chipoteka.hr
Evo i regulatori, naruči ih 5kom, možeš i više uvijek ih valja imati a jeftini su, samo pazi da uzmeš modul a ne samo chip, imaš izbornik pa te pita hoćeš samo chip ili modul ima crni i crveni, nema razlike samo estetski…
5A DC-DC CC CV Battery Charging Board Converter Charger Step Down Module XL4015 | eBay

1 Like

Hvala ti od :green_heart:
Baš sam se mučil tražeči, ima tih ventilatorića čuda.
Skupim love pa naručujem i čim se vratim s godišnjeg ću pokrenut taj boxič.
Budem te i zgnjavil kad ću to spajat da bude sve pic pic

1 Like

Tu sam šta god treba, a ako zapne imamo i poštu pa ti mogu i ja to što zapne odradit, nije problem, sve za prijatelje :v::four_leaf_clover::green_heart:

Odlična tema, to mi je slaba strana.:electric_plug::bulb:
Super da si tu. :pray:

Šta god zatreba samo recite, sve se možemo se sve dogovorit, tu smo da jedni drugima pomognemo :wink::v::four_leaf_clover::green_heart:

3 Likes

Zar nije praktičnije otiči do otpada i pronaći frižider kakav od 70l ili kakavu škrinju :stuck_out_tongue:

2 Likes

Je, ali svatko od nas želi napraviti nešto DIY od predmeta koji posjeduje, a ja sam tu da učinim to lakšim i jeftinijim, a i zeznito je nabaviti frižider na otpadu u današnje vrijeme, htjeli bi za njega parsto kuna a za toliko nabaviš ispravan, ali da je bolje u većem prostoru je, definitivno, ali valja imati i ovako šta za pokuse, skriveno od znatiželjnih očiju…

1 LikeMoja frige box mašinerija :wink::sunglasses:

2 Likes

E a kaj ti mjeri onaj mjerač na 4. Slici

1 Like

Ampermetar, mjeri koliko struje prolazi kroz panel, panel radi na 30-32v u mom slučaju 30v fiksno i 2A trenutno može i do 3A čak i više jer je 100W max što je kod Osrama realna snaga, ali ništa od opreme ne garim na max jer tako duže traje…A na kontra strani od Ampermetra imam potenciometar s kojim dimmam panel…

1 Like

Ako nekom treba imate u Kauflandu, jako dobar vent…

Koristim ga, extra puše​:+1:

1 Like

Da imam love sad bi ga kupio, jednog takvog sam odavno spalio u boxu, raspo se (nakon 4-5 g. korištenja) :rofl: