Europska komisija omogućuje upotrebu CBG-a u kozmetici

Europska komisija dodala je kanabigerol (CBG) u takozvanu bazu podataka o kozmetičkim sastojcima. Nepsihoaktivni kanabinoid sada se može koristiti u kozmetičkim proizvodima bez ograničenja.

Iako se CBG obično nalazi samo u tragovima manjim od 1% u suhom cvijeću, kiseli oblik kanabinoida smatra se pretečom ostalih aktivnih sastojaka. Na primjer, iz CBGA se stvaraju THCA ili CBDA, koji se kasnije dekarboksilacijom pretvaraju u THC i CBD i tako mogu djelovati u ljudskom tijelu. CBG se može promatrati kao matična stanica mnogih kemijskih tvari.

Postoje istraživanja koja sugeriraju da kanabigerol može sniziti očni tlak, regulirati razinu serotonina i poboljšati učenje i pamćenje. Drugi dokazi sugeriraju da CBG može produžiti učinke hormona sreće anandamida. Antioksidativni i protuupalni učinci kanabinoida mogli bi biti od interesa za proizvođače kozmetike.

Katalog Cosing baza je podataka Europske komisije u kojoj se pružaju podaci o kozmetičkim tvarima i sastojcima.

4 Likes