Gljive carina

Pozdrav ekipa!

Možda jedno već prožvakano pitanje, ali treba mi konkretan odgovor :smile:

Naručio bih preko stranice https://www.tatanka.nl/ grow box za golden teacher, pa me čisto zanima da li je netko od vas imao kakva iskustva sa tom stranicom i koje su mi šanse da mi krimos policija ne pokuca na vrata stana :dotted_line_face:

Hvala na svim preporukama i svim odgovorima!

Možda se posreći, jednom nasumično da tvoj paket ne izvuču, ali reći ću ti odmah jednu stvar, šta god da se šalje iz Holandije, svaki paket se provjerava 10 puta, poznajem nekoliko njih koji su dobili poziv od carinske policije zbog 1-2 paketića sjemenki koje je lakše sakrit, i gdje bi se čovjek pomislio da je malo pakovanje, da to proleti na trakama pored drugih paketića, a kako je tek sa XXL kutijama za uzgoj gljiva. Pametnije bi ti bilo da stupiš u kontakt sa pojedinim članovima kojakvih foruma (zajednica), pa da ti oni pošalju špore u običnom pismu, tako sam ja jedno vrijeme radio. Ti sebi supstrat i kutiju možeš vrlo lako napraviti poslije…

2 Likes

Pozdrav, novi sam na forumu, te me također interesira narudžba… Mislio sam preko Wholecelium naručiti ali me brine carina itd. Već sam naručivao iz Nizozemske i zadnji paket su mi cijeli preokrenuli i otvorili. Tako da ne znam što je pametna opcija. Interesira me uzgoj, tj grow kit. Ako itko može dati savjet bio bih zahvalan, može i na PM

Doslovno post iznad ti je odgovor samo druga stranica dal wholecelium il nešt drugo isti k…
Mozda prođe možda ne 50:50 su ti šanse,uvijek postoji šanasa da ti pokucaju na vrata

Kako je @Flo gore napisal ,stupi u kontakt sa ljudima (imaš grupa stranica itd. ) I nek ti pošalje neko print spora…

Lakše sakrit print u pismu Nego kutiju sa supstratom

Ps pogotovo dok ide iz NL,ja sam naručil akrilnu farbu iz NL i to su otvarali i nutra gledali,imaš u austiriji shopove sa sporama,u rumunjskoj su tipa legalne spore

1 Like

Aha, sve jasno ! Budem se raspitao za spore, ipak puno bolja opcija nego da riskiram… Hvala puno na pomoći

1 Like

Evo mali update, odlučio se na spore, uzeo sam iz Austrije, stiglo za 2 dana bez ikakvih problema! Sada se treba pozabaviti sa svime ostalim, prvi put mi je da ću sam raditi uzgoj i sve. Javim progres

4 Likes

@Oceanborn od kuda si naručio spore, daj link dućana… Hvala :mushroom::mushroom:

Javi kad ugojiš pa napraviš neke printeve za ekipu hehe :wink:sretno sa uzgojem :v:

Evo, imaju i youtube kanal. Stiglo u dva dana, profesionalno zapakirano uz knjižicu sa opisom svih vrsta, nekakav mali priručnik. Nije bilo golden teachersa, trebalo je čekati nekih mjesec dana, pa sam uzeo amazonas

2 Likes

Hvala ! Bude sve, napravim update :grinning:

2 Likes

Ja kod njih mikorhizu kupujem godinama, nije mi poznato da prodaju magic shroomse :sweat_smile:

1 Like

Pa i ne prodaju shroomse…samo spore. I to za mikroskopiju :grin:

3 Likes

Jao,kad god čitam o gljivama,dođe mi da naručim spore​:sweat_smile:
Problem je što nemam granice,pa kad ih ima,mene ko da nema:)
Mi smo slali marke u kuverti sa adresom i dobili bi otisak spore,koje su se postrugale i špricom stavljale u varmikulit(ukratko). U svakom slučaju,lakše je uzgojit gljive,nego dobar strain!
Pišem ovo,jer sam htio postavit isto pitanje:)
Jel sam dobro odabrao?

2 Likes