Klijanje sjemena iskustva

ddafggfgf

Bok Ekipa,

Malo pitanja a da čujem i tuđa iskustva uz kaljenje sjemena.

Ja sam inače oldschool klasika papir namočen sa jedne druge strane sjeme između i sve to zatvoreno u dobru kutiju.

Kakva su Vaša iskustva , metode ?

Dobila sam na probu jedan proizvod neimenovani kaže dečko samo jedna kapljica na svaku sjemenku prije stavljanja u papir da bude ojačala biljku masu i razvoj korijena , nisam još isprobal budem na idućem growu .

Jeste ikad isprobali tako šta ?

4 Likes

Nisam koristio što navodiš.
Klijam u čaši s vodom nekih 24 h, pa u maramicu tako sam do sada. Za sljedeči grow idem sa jiffy kockam jer ju samo zajedno sa sjemenom upikneš u zemlju.
Ja stavim malo mikorize ispod sjemenke prije nego ju piknem u zemlju.
Baš me zanima kakav je to produkat, testiraj pa nam javi.

4 Likes

Nisam nikad isprobao te kocke iako sam videl da ekipa u zadnje vrijeme to koristi.

Može može isprobam pa javim
Kak ovaj veli ovo su elementi koji bi trebali biti unutra

N P. K2O .
Mg
Mn
Zn
Cu.
B
Se
Mo

4 Likes

Nisam koristio to što veliš. Ja klijam direkt u zemlju, sad sam i micorhize stavil… teglicu od pol litre napunim ⅔, stavim na 27 stupnjeva i kad probije van ( između 2 i 5 dana) i kad se izduži zatrpam do kraja. I evo možeš vidit iz biljaka kakva je metoda :v::green_heart:

4 Likes

Stavim sjeme u čašu vode. Pola iz pipe, pola destilirane i na toplo, mračno mjesto. Većina pukne kroz 24h u vodi i onda direkt u zemlju. Za dan, dva je vani. Ako ne pukne, stavim u papir/ručnik(vlažni) i 24h ne otvaram/gledam jel izašla.

2 Likes


Sjeme Piramid, Lenon. Sesta i zadnji pokusaj uskrsnuca. Razne carolije primjenih ovog puta. 1. Brusni papir (400) lagani potezi kako bih ovojnicu ucinio poroznom.2. Fulvic ghe, 0,2ml. 3. Hesi boost 0,2ml. 4. Oce nas i Zdravo Marijo.5. Ruter
Kupa se zadnjh 18h, voda mlaka a meni se cini kao da neko bjelilo vidim :face_with_monocle: :slightly_smiling_face: na vrhu kostice!
@Yaga88 nisam koristio taj npk20 stimulator , po sastavu to je ojacivac vec nikle sjemenke, sigurno radi svoje ali ne pomaze samom klijanju kao ni hesi boost s 1% pk. Fulvic posto je kiselina mozda malko omeksa ovojnicu ali i on djeluje na klicu kad vec izadje iz kostice. Ta kapljica 20%K sigurno ce u drugoj polovici cvatnje pomoci, kad dodajemo PK a menekenka bi samo K. Sretno klijanje!

4 Likes

Zabodem sjeme u jiffy, cim proviri, presadim, najmanje muke i problema…

2 Likes

Ako ti nije T2 ruter nebude proklijala :joy::joy::joy::joy::joy:

3 Likes

Jednom sam probao u one kocke od staklene vune i izgubio sjemenku :joy:
Srečom, pa sam još stao na nju!
Ove jiffy ču probat!

2 Likes

Crni @Green420, evo urekao si mi kosticu! Zabjelile se spice ali klice nema! Ak ni ova ne uspije molim jednog klona, sa korjenjem!