Klijanje sjemena iskustva

Bok Ekipa,

Malo pitanja a da čujem i tuđa iskustva uz kaljenje sjemena.

Ja sam inače oldschool klasika papir namočen sa jedne druge strane sjeme između i sve to zatvoreno u dobru kutiju.

Kakva su Vaša iskustva , metode ?

Dobila sam na probu jedan proizvod neimenovani kaže dečko samo jedna kapljica na svaku sjemenku prije stavljanja u papir da bude ojačala biljku masu i razvoj korijena , nisam još isprobal budem na idućem growu .

Jeste ikad isprobali tako šta ?

4 Likes

Nisam koristio što navodiš.
Klijam u čaši s vodom nekih 24 h, pa u maramicu tako sam do sada. Za sljedeči grow idem sa jiffy kockam jer ju samo zajedno sa sjemenom upikneš u zemlju.
Ja stavim malo mikorize ispod sjemenke prije nego ju piknem u zemlju.
Baš me zanima kakav je to produkat, testiraj pa nam javi.

4 Likes

Nisam koristio to što veliš. Ja klijam direkt u zemlju, sad sam i micorhize stavil… teglicu od pol litre napunim ⅔, stavim na 27 stupnjeva i kad probije van ( između 2 i 5 dana) i kad se izduži zatrpam do kraja. I evo možeš vidit iz biljaka kakva je metoda :v::green_heart:

4 Likes

Stavim sjeme u čašu vode. Pola iz pipe, pola destilirane i na toplo, mračno mjesto. Većina pukne kroz 24h u vodi i onda direkt u zemlju. Za dan, dva je vani. Ako ne pukne, stavim u papir/ručnik(vlažni) i 24h ne otvaram/gledam jel izašla.

2 Likes


Sjeme Piramid, Lenon. Sesta i zadnji pokusaj uskrsnuca. Razne carolije primjenih ovog puta. 1. Brusni papir (400) lagani potezi kako bih ovojnicu ucinio poroznom.2. Fulvic ghe, 0,2ml. 3. Hesi boost 0,2ml. 4. Oce nas i Zdravo Marijo.5. Ruter
Kupa se zadnjh 18h, voda mlaka a meni se cini kao da neko bjelilo vidim :face_with_monocle: :slightly_smiling_face: na vrhu kostice!
@Yaga88 nisam koristio taj npk20 stimulator , po sastavu to je ojacivac vec nikle sjemenke, sigurno radi svoje ali ne pomaze samom klijanju kao ni hesi boost s 1% pk. Fulvic posto je kiselina mozda malko omeksa ovojnicu ali i on djeluje na klicu kad vec izadje iz kostice. Ta kapljica 20%K sigurno ce u drugoj polovici cvatnje pomoci, kad dodajemo PK a menekenka bi samo K. Sretno klijanje!

4 Likes

Zabodem sjeme u jiffy, cim proviri, presadim, najmanje muke i problema…

2 Likes

Ako ti nije T2 ruter nebude proklijala :joy::joy::joy::joy::joy:

3 Likes

Jednom sam probao u one kocke od staklene vune i izgubio sjemenku :joy:
Srečom, pa sam još stao na nju!
Ove jiffy ču probat!

2 Likes

Crni @Green420, evo urekao si mi kosticu! Zabjelile se spice ali klice nema! Ak ni ova ne uspije molim jednog klona, sa korjenjem!

Nisam nikad isprobao te kocke iako sam videl da ekipa u zadnje vrijeme to koristi.

Može može isprobam pa javim
Kak ovaj veli ovo su elementi koji bi trebali biti unutra

N P. K2O .
Mg
Mn
Zn
Cu.
B
Se
Mo

4 Likes