Koja gnojiva koristite za uzgoj marihuane? (organska/mineralna)

Pozdrav forumaši
Koja gnojiva koristite u vegetaciji, a koja u fazi cvatnje i iskustva sa istim. :seedling::green_heart::green_heart::seedling::seedling::leaves::leaves:

Moj izbor je Guanokalong :bat: i Biobizz. Jednom probal Advance nutrients, imaju previše komponenti al rade posao. Za mene čim manje flašica sa gnojivima, da se jednostavnije, recimo moja opcija zmješaš dobar mix zemlje i pola posla odrađeno. Biljke lete, a dodaješ samo vodu i to do poćetka preflowera onda krećem sa bloom gnojem.

Atami vrh gnojiva isprobal samo njihov bloom kao tester dobil. Radil test atami /biobizz u fazi cvatnje,.
biobizza Bio bloom jednoj biljozi, a drugoj atami bloom, ispalo ovako, bila je u svakom pogledu slabije ova na biobiz bloom, hedovi nešto mekaniji, urod manji…
Cjenovno je jako skupo gnojivo. Al kolko čujem a i uvjeril sam se sam vrjedi svake lipe.

Guanokalong Organic na MAX
Moje gledište na produkte, growamo organski pomoću guanokalong palete, jako zadovoljan sa njihovim proizvodima. Biljke po mojoj procjeni polude pogotovo nakon dressinga u prefloweru, o šećerenju da ne govorim. Koristil razne produkte gnojiva od različitih firmi, ali nikad nije bilo tak šečerno kao kod Guanokalonga. Radim organski uzgoj pa je i do toga kad govorimo o šećerenju.
Guano Black koristim kao bazno gnojivo.
Zamješam sve potrebano u substrat i stvarno nisam nikada ništa dodaval do negdi 3 tj cvatnje nekad i dulje - za vegu koristim Fish i Seaweed, a za cvatnju Palm tree ashes stavljam kao topdress ili pak dodajem Guano bloom ovisno koju metodu odaberem. Kažem možete ić na opciju sa prahovima, pa ih mješat direkt u substrat ili pak posipavat po vrhu zemlje ,ako vam to ne odgovara ima Guanokalong i gnojiva u tekućem obliku Grow i Bloom. Guano Taste impruver mi je nov u kolekciji, pa nemam neke za dodat ,ali to je ustvari Guano powder u tekućem obliku. Oni navode da ga ne treba koristit ako koristite Guano powder. K2 batboost može se koristit od faze vege do 2 tj prije berbe sadrzi 2% K ,dobar je za korjen ,a i pokriva djelom i bloom gnojivo(pal tree ash je unutra). Jedan grow završil samo s K2bat boostom kao bloom gnojivo. Radi posel. Ja ih kombiniram po potrebi sa biobizz produktima i sve štima.

Koje gnojivo vi koristite?

 • Advanced Nutrients
 • Atami
 • Aptus
 • Bionova
 • BioTabs
 • BioBizz
 • Canna
 • GHE
 • Gold Label
 • General Organics
 • Growth Technology
 • Green Planet
 • Guanokalong
 • Hesi
 • Mills Nutrients
 • Plagron
 • Plant Magic Nutrients
 • Plantella
 • Remo Nutrients
 • Yara

0 voters

5 Likes

Ja se dvoumim između Green Planet Nutrients ili Remo Nutrients za idući grow, budem još sve istražil.

1 Like

Ja sad idem jednu turu , Biotabs kit ,napad na fem biljoze. :herb: :seedling: :herb:
Hulkberry :fist: :facepunch:
Shogun :jp:
Royal Madre :gorilla:
Purple Queen :grapes:

1 Like

Ja sam Avanced Nutrients freak.
Kako je došlo do toga?
Kad sam krenuo sa Indoor-om birao sam koja ču gnojiva uzet, moj izbor je pao na Bio Bizz. Uzeo sam starter kit. Međutim biljke nisu bile baš najljepše. U cvjetanju su imale dosta fleka po lišču. Izgurao sam grow s tim gnojivom. Sljedeči puta sam uzeo A.N. Istina i bog imaju puno flašica i za neku kompletnu prehranu treba potrošit oko 50 eura više nego sa bio bizz.
Ali na kraju se vidi kako i AN bolje radi(barem je kod mene takav sučaj).
Prva paleta od AN je bila: Ph Perfect linija, Grow Bloom i Micro, za korijen Tarantula, uzeo sam još i Big Bud i Bud Candy. Sa osnovnim gnojivima se može kombunirat (na bočicama piše da se sve 3 boce koriste zajedno kroz cijeli grow), al eto ja sam kombiniral. Ako bi vidio da biljka ima previše dušika, bočicu Growa bi davao na pola doze, i obrnuto. Ako bi se pokazalo i na sljedečem hranjenju tad bi izbacio Grow Ili Bloom. Ovisi što bi biljkama falilo ili bi imale viška. Micro sam stavljao u prehranu u svakom zaljevanju.
Nakon toga prešao sam na Iguanu iz njihove OIM linije. E to su gnojiva​:grin:
Od tad samo Iguana kao osnovno gnojivo. Nekad hranim sa pola doze a nekad sa punom.
Trenutno koristim;
Iguana Grow, Iguana Bloom, Tarantula, Big Bud, Sensizyme, B52, Bud Candy, Rhino Skin, Overdrive


Moram u shoping jer mi fali nekih bočica.
U zadnje vrijeme za korijen koristim Big Start od Organics Nutrientsa. Uskoro krečem u testrianje i usporedbu njihove palete :420:

1 Like

BioTabs je :muscle: najmanje posla sa njim, organski uzgoj i zasiguran kvalitetan dim :grin: VRLO dobro organsko gnojivo za početnike ili za one koji skoro pa nikako nemaju vremena, a žele kvalitetan dim uzgojiti pomoću autopota (automatsko nadvodavanje), podesi sve i obilaziš biljke svako par dana bez žongliranja sa 10 flaša gnojiva, dovoljno je koristiti:

(Primjera radi, koristiti ću dozu za 20l saksiju, ista doza se bazira na BioBizz Lightmix Zemlji)

 1. Tablete
  3 tablete po potu

 2. Silicium flaš
  100g po potu, puffer hrane za 2 mjeseca, tek u 2. ili 3. tjednu cvatnje dodaje se 40-80g kao topdress ukoliko primjetite nedostatak hranjivih tvari ukoliko imate dugu vegi fazu, doziranje topdressa treba prepoliti ukoliko koristite dodatno tečno organsko gnojivo za cvatnju

 3. Startrex
  100g po potu

Uz to je bitno napomenuti da morate koristiti isto i sljedeće BioTabs produkte:

 1. Bactrex
  svako 2. tjedan dodati, 1g na 1l vode
 2. Mycotrex
  svako 2. tjedan dodati, 1g na 1l vode

(Može se dodati Bio PK 5-8 u sortiment ili bilo koje drugo organsko gnojivo sa visokom PK vrijednošću: BioBizz Bloom, Guanokalong Bloom, AN Iguana Juice Bloom, u slučaju da imate probleme sa nedostatkom hrane u cvatnji, za najbolji učinak, primjetio sam kod upotrebe BioTab gnjojenja uvijek veliki nedostatak magnezija (mg), što vrlo brzo rezultira u PK lockoutu, tako da kroz PK gnojenje dodam isto i magnezijum sulfata, može se naći u apoteci, inače ga zovemo epsom sol)

U suštini, zalijevate samo vodom kroz čitav ciklus rasta, od vegi faze do kraja cvatnje, ovo je najbolja metoda organskog uzgoja na autopot systemu gdje stvarno skoro pa nikako nemate posla oko uzgoja.
Ako želite, možete “nagraditi” biljke svako 2-3. tjedna sa dozom melase od šećerne trske, bio meda i ja općenito ograničim sve to sa produktom Taste Improver od proizvođača Guanokalong.

Alternativna metoda, ako želite uštedjeti na novcu koristite BioBizz Allmix (nagnojena zemlja koja već ima hranjivih tvari), zatim kupite samo Silicium flaš i topdresate kada primjetite prve simptome gladi, alternativno za mikorhizu možete koristiti Xtreme Gardening Mykos.

6 Likes

Advanced Nutrients je :muscle:, jedina mana, preskupo i ne možeš čitavu seriju kupiti kod jednog šopa u većini slučajeva, što me mnogo nervira, prije sam znao sa 3 različita šopa kupovati, da bi imao kompletnu seriju, i kod svakog šopa po 8-24€ poštarine, još ja uzimam flaše po min 1l, tak da za taj novac kojeg platim na kraju za poštarinu, mogu za taj novac kupiti kompletan starterkit od guanokalonga, i još mi ostane za kvalitetan supstrat viška, a isti kvalitet vozim kod oba proizvođača, tak da sam prestao kupovati, ali inače vrlo dobro je gnojivo…

1 Like

Eh a ja se fino provozam do lege koji ima sve od A.N i kupim sve kaj mi treba. Ali ko što veliš, poštarina te pojede.

2 Likes