Kompolti, Tibor, CBG Dnevnik

Pozdrav ekipica.

Evo nova sezona je krenula prije 8 dana kad sam stavio klijat sjeme, klasično sam u plastičnu kutiju posložio toalet papir, dobro namočio, posložio sjeme i zatvorio kutiju.

Neke su nakon dan i pol počele klijat, a nekima je trebalo i 5 dana.


Kako su klice izbijale po 0.5+cm tako sam ih stavljao u čašice od 0.5L u kojima je lightmix od biobizza i vani u mini plastenik.
Trebalo im je po dan-dva da izvire iz zemlje.


Evo neke su posđene već 6 dana, neke 3, ali dobro napreduju.

Ove slike su nakon 3-4 dana u čašicama.


Zadnja 2 dana me ne služi baš vrijeme jer je oblačno i pada kiša, ali su curke sigurne u plasteniku.

Ovo su slike od jučer


Danas poslije posla ću ih ići vidjeti, ako bude kakvih promjena poslikam pa javim.

Spremio sam im “suplemente” od Organics nutrientsa, mykorizu, big start i big plant, ali nisam im još ničega davao osim vode.

Čujemo se opet uskoro.
Pozz

3 Likes

Sretno u sezoni, samo budeš li trošio se na ta tečna gnojiva morat ćeš kredit dizat si :smiling_face:

4 Likes

Mislio sam te tagirat stari, pamtim koliko si se potrudio i baš sam te mislio označit da ti se zahvalim na objašnjenjima i prijedlozima, ali frend je to uzimao, ja samo radim šta mi se kaže :stuck_out_tongue:

3 Likes

Jučer su dobile mykorize s vodom, s obzirom kakvo vrijeme imam i koliko malo sunca dobiju, stvarno se super razvijaju. Čekam da još malo narastu da pojačam s vodom jer me strah da dobijaju malo na špricu, a ne želim da mi korijen strune od vode i da se zaključa

Slike od danas1 Like

Prije 4 dana su dobile mykorize s vodom, zalijevanje s mykorizom nebi trebalo raditi više od 3 puta po sezoni. Još će dobiti mykorize po korijenu prilikom presađivanja.


2 dana nakon toga dobile su 5ml na litar i pol vode Big start od Organicsa i baš izgleda da im je dobro došlo.


Kako se kod prskanja/zalijevanja ulegne zemlja dodao sam im zemlje do vrha čašice i ovo su sličice od danas.Za sada sam zadovoljan kako napreduju, ne želim im davati ničega previše dok su ovako male jer kod njih od viška glava zapravo boli.

4 Likes

Super krenulo,sretno do kraja. Može mikoriza i više puta, pogotovo ako zalijevaš biljke sa vodom iz pipe, kolor ubija većinu fungija i dobrih bakterija :+1:. Tak da treba obnovit tu i tamo život u zemlji. Ja dajem svojim curkama svakih 14 dana trihoderme.

3 Likes

@bajtic bilcice ti super izlgledaju, jedva cekam vidjeti kada izrastu :wink:

2 Likes

Nije me bilo neko vrijeme na forumu, a biljčice dobro napreduju. Dobile su još jednom mykorizu kroz zalijevanje i standardno uz to Big Start od Organicsa.
Vrijeme većinom provode u plasteniku, a ako sam baš siguran da neće biti kiše ili neke jake bure što je kod nas na moru svakodnevnica onda ih pustim van plastenika da dišu jer imam osjećaj da u plasteniku nemaju toliki protok zraka. Možda zabrijavam, al jedna, što je čak dosta napredna mi je izgledala nekako mekana, imam osjećaj da bi je i najmanji vjetar zajebao, možda je do manjka zraka, možda do manjka/viška vode, al ne vjerujem, a možda samo ja zabrijavam jer sam preksinoć sanjao da su mi crkle biljke

Polje nakon jučerašnjeg tanjuranja ću proći još jednom frezom onda kopam rupe, već je stigao Big Plant i Perlite.
Pozz do slušanja

1 Like

Pricekaj sa presadjivanjem barem 10 dana, ovdje je kod mene led padao vec 2 puta za redom, a i dole ce kod vas sigurno…

2 Likes

Pomalo grije i cure se dobro razvijaju, ali ima puno razlike u razvoju, neke (manjina) su dosta manje od prosjeka, ali zato ima 10ak bas giganta. Za sada uz Mykorizu dobijale su samo Big Start, korijen se odlično razvija.

Do kraja tjedna veće idu u zemlju sigurno.

Baš sam zadovoljan kako se razvijaju u odnosu kako su išle one prošle godine

3 Likes

Ove gigante bi ja selektirao, i oprasio ih medjusobno, mozes samo jednu granu (bud) oprasit i tako si sjemena napravit za iducu sezonu, koristi STS tehniku, vrlo se lako napravi tekucina, pogledaj ovaj vodic sto sam nedavno pisao:

2 Likes

Bas me zaintrigiralo ovo, pogledam obavezno.
Imaš možda kakvu preporuku za trening?

3 Likes

Ja bi ti preporucio da ostavis biljke do 5 node, i ona cuttas nazad na 3 nodu, i bitno je da sa prve node bocne grane isto osijeces, i onda svako 2 tjedna multi topiras ostale grane sve dok ne bude vrijeme za cvatnju, pratis koliko dnevno suncanih sati imas :wink:

Poslat cu ti video putem privatne poruke…

3 Likes

Kako je bilo par većih kod kojih se korijen počeo zamotavati u krug u obliku čaše morao sam ih presaditi, trenutno ih je 11 u zemlji, prije presadivanja su zalivene Big Startom, kod presadivanja su dobili Mykorizu po korijenu, a u zemlju je dodan Big Plant.

Do subote se nadam da ću uhvatiti vremena da ih sve stavim u polje.
3 Likes

Sada kada prhnu, morat ces ih za lanac vezat :wink: a imas predobar spot, sunca po cili dan koliko sam vidio po drugim slikama, ubilo se za razvlaciti biljke :wink:

2 Likes

Gledat cu da im stavim onu zečju zicu/ogradu kao sto si mi rekao pa da ih malo pricvrstim u to, a strah me i divljači.

Sunčano je da cijeli dan, a opet šuma sa strane ih čuva od pogleda i kontakata sa znatiželjnim turistima

Ja se samo nadam da ti bude dovoljno tih nutrijentsa, jer ti izgleda nisi svijestan koliko biljke hrane gutaju u outu, pogotovo u zemlji gdje to sve ide na sve strane, ako ništa, možeš sa hubey dovršiti, veoma dobra a i jeftina je alternativa!

2 Likes

A znam sve stari, znam da u outu sve ode sa strane, ali pokušat ću im gnojivo kroz zalijevanje nadomjestiti

1 Like

A gle, isplati se na kraju, ak želiš masnu hedovinu, a ne flufaste cvjetove kao što u većine u outu bude, onda moraš biljkama pružiti stvarno dobru ishranu, isto si trebal si pronaći onaj T.A Silicate produkt, bude ti dovoljan onaj 1l, jer ide 4 grama oko stema svako 2 tjedna, to će ti ojačati biljke do bola:

1 Like

Prije 2 dana odlučio sam topirati biljkice, ne toliko zbog konačnog uroda već meni zbog prakse, a i da vidim koja metoda kojoj sorti odgovara. Neke su topirane, neke FIMane, a jedno 40ak% biljki nisam dirao uopće da vidim kako će one reagirat.

Tibor mi je malo onako da izvinete pičkica, baš imam osjećaj da mu sve smeta i da traži puno pažnje, ostale sorte su mi top.I baš na dan kad ih stresiram iz ničega naleti kiša, ma da, kako je sjevalo i grmilo i kolika je temperatura bila, obzirom da sam na moru, očekivao sam jaki neverin, srećom samo je lagana kišica bila. Poslije kiše su naravno došle gliste.

One što nisu stresirane dobro napreduju i razvijaju se.
Sad čekam dijelove za navodnjavanje, već imam dva spremnika po 1000L koje ću puniti poljoprivrednom vodom.

2 Likes