Konoplja i bolovi

Danas je bol najčešći simptom koji pacjenti navode kao uzrok korištenja medicinske konoplje.

Ključ učinkovite upotrebe konoplje protiv boli je optimalna doza. Budući da se tijelo koristi svojim endokanabinoidnim sustavom za reguliranje ukupne razine boli I signalizaciju, doza postaje ključna da bismo se zadržali na “najboljoj mjeri” ravnomjernog olakšavanja boli.

Može se dogoditi da su neki bolni zdrastveni problemi, uključujui fibromialgiju I migrenu, povezani zapravo s nedostatkom endokanabinoida. U takvoj situacij konoplja se koristi kao vitamin, da bi nadomjestila ovaj nedostatak I ponovo uspostavila ravnotežu, što je nov terapijski pristup

Kanabinoidi olakšavaju bol preko različitih mehanizma, uključujući analgetske I protuupalne učinke kroz prilagodbu otpuštanja neurotransmitera I stimulaciju otpušatnja tjelesnih opioida. Endokanabinoidi se otpuštaju kao reakcija na nelagodu te smanjuju osjetljivost na bol. Kanabinoidi guše prijenos rastućih signala ( prema kralješnici I mozgu). Oni također reguliraju signalizaciju boli u smanjenju njezina puta od mozga/kralješnice do zahvačenog područja.

3 Likes