LED lampe za uzgoj

Kvalitetna rasvjeta ili lampe (paneli) za uzgoj biljaka u unutrašnjem prostoru su primarni cilj pored kvalitenog tla i gnojiva, pored toga je vrlo bitno paziti na samu efikasnost i potrošnju, zbog čega vam želimo preporučiti njemačkog proizvođača led ploča cre.science koji se specijalizirao na visokvalitetnu proizvodnju LED ploča, modula, stripova u različitom spektru.

FLUXshield Silver.

Idealno za kompaktna područja kao jedan modul. Višestruki utora sprečavaju nakupljanje topline ispod ploče i doprinose jedinstvenom dizajnu. Kvalitetne komponente Samsunga i Osrama također su pristupačne sada i za male cijene s FLUXshield Silver!

100 wati potrošnja - 3.2 µmol/J

3500K + 660 nm

Zahvaljujući komponentama punog spektra s neutralnim 3500K spektrumom, modul se može koristiti u svim fazama rasta. Panelu su dodatno posvećene LED diode od 660 nm koje pomažu u povećanju učinkovitosti i stvaranju bujnog cvijeća i voća.

FLUXshield Gold.

Izvrsni LED modul za poboljšane prinose cvijeća i plodova. Ovdje smo dosljedno implementirali ikonski dizajn serije FLUXshield u jednu od najvećih LED ploča na svijetu. Gotovo 500 LED dioda osigurava maksimalne performanse, a korišteni materijali ističu vrhunsku kvalitetu FLUXshield Gold verzije.

240 wati potrošnja - preko 3.2 µmol/J - duljina ploče je 480 mm

4000K + 660 nm + 730 nm

Kako se dani skraćuju, dolazi sve više crvenog svjetla. To biljkama signalizira: bliži se jesen, cvjetovi i plodovi moraju sazrijeti. Ovaj modul pojačava stvaranje cvjetova s dalekim i duboko crvenim LED-ima te poboljšava performanse fotosinteze s “Emersonovim efektom”.

Ali to nije sve, cre.science vam nudi još veći sortiment produkata pored FLUXshield serije, uz to možete u njihovom konfiguratoru automatski složiti panel sa njihovim produktima iz sortimenta gdje vam budu preporučene točne komponentne poput napajanja.
Konfigurator možete ovdje pronaći.

Bitno je napomenuti da se sve cre.science led komponentne daju upravljati putem njihove jedinstvene platforme “CresControl” za kontrolu osvjetljena, klime, pa čak i hranjivih sastojaka.

Pametno izaberite onaj spektar za svoje biljke koji želite imati u bilo kojem periodu rasta u nekoliko jednostavnih koraka koje omogućavaju beskonačnu kontrolu putem otvorenih hardverskih sučelja.

Na ovom linku možete pogledati PPFD rezultate u njihovoj bazi, i koje module koristiti za koju površinu prostora, kako efikasno hladiti led module, i koje profile za iste koristiti možete ovdje pronaći.

crescience-banner-uzgoj

Za popust od 5% koristite kod: "uzgoj.org"

2 Likes

da?

1 Like

@Robert_Banovec tako kažu

1 Like

Efikasnost same ploče na potrošnji od 60w dostiže 3.2 µmol/J, što znači da bi ti za 120w potrošnje a da ostaneš na 3.2 µmol/J bile potrebne 2 takve ploče, dok na 100w potrošnje na jednoj ploči dobivaš 2.8 µmol/J, možeš ovdje datasheet pročitati:

1 Like