Lightburn ili ishrana problem?

Ovako, imam Gorillu Breath HSO koja je u četvrtom tjednu cvata, od toga 38 dana na 12/12.
I već cca 2 tjedna se borim sa Light Burnovima koji se pojavljuju samo na njoj od četiri biljke, predpostavljam jer je ona jedina povukla Indica fenotip…
Sad mene zanima koliko su ozbiljni ovi LB-ovi i kako će se isti rezultirat na konačan proizvod?
Također, tihomi su joj se krenuli mutit! a tek 4 tjedna cvate… Ali cvijetovi se ne razvijaju baš najbrže…Verovatno zbog temperature koja je danju 29-33(max. zabilježeno), dok je noću ugl. oko 18(min)-19/20…

Evo slikice pa vi recite(ako je bed odgovarati ovdje, može i u pm) Hvala!!

I par slika trihoma…mutnih kao i fotke :grin:

Još jednom, hvala u naprijed!

:peace: :vutra: :peace:

3 Likes

Bok. Zašto misliš da je to LB? Što je od hrane na meniju? Kad si zadnje hranio? Ja sumljam na Nute Burn. Malo vidi sa čime si hranio, kad i koliko? Jer ako je ona jedina takva i drugačiji fenotip, možda manje jede pa joj možda bilo previše u nekom trenutku. Probaj umixat med u sljedece zaljevanje. :peace:

1 Like

Biljke overdozirane dusikom, listovi kao plasticni izgledaju, podhitno smanji doziranje, i sada malo sa odstajalom vodom zalijevaj, @Mr.smokeallot ti ima iskustva sa @Organics_Nutrients pa pricekaj da ti on predlozi svoje doze

5 Likes

Da se malo nadovežem za taj čaj. @Grona sad netreba dusika jer je napucana dosta, pa je dobro izbjegavat Big plant i sve kaj ima dušika. I onda je fino nahraniš u sljedečem zaljevanju… A za zaljevanje poslje si možeš pripremit i Kompostni čaj kak je kolega @Green420 napisal.
Btw, za med sam ti pisal da ga stavis jer on pokupi soli iz zemlje. Hrani bakterije… bogat je željezom…

3 Likes

@Mr.smokeallot prvenstveno zašto sumnjam na LB je to što su joj listovi unutar krošnje, donji listovi, zdravi i bez zubića savijenih na gore, dok kao što možeš vidjeti na prve dvije slike, u vrhu krošnje i oko cvijetova su svi okrenuti na gore. Neki čak nalikuju na kajak ili kanu koliko se cijeli list uvio xD
A drugo zašto sumnjm na LB je to da je krenula pokazivat da joj je vruće od kako sam stavio neki kvazi filter karbonski na ispuh, a ispuh mi se sastoji od 3 pc venta(0.10A,0.13A i 0.60A) koji su dosta slab ispuh, osim ako ne maknem filter, ali onda bi cijeli stan mirisao na cvijeće…

Zadnju klopu je dobila prije 4 dana, puna doza po tablici Organic Nut.
Prije O.N. je bila na uglavnom pola ili 2/3 doze Alga Bloom i Plagron PK(samo dva puta)
S tim da ju relativno rijetko zaljevam, u prosijeku svakih 5 dana, a pred-predzadnje zaljevanje je čekala 9 dana jer joj je jednostavno pot i dalje bio težak. To je bio ccapočetak formacije cvijetova za nju. Tokođer vjerujem da se duže zadrži voda kod nje jer ima Perlita, kojeg ću def. u buduće naširoko izbjegavat u indooru.
Sad kad spomenem perlit, koji je samo u njenom potu, može opet zvučat kao Nute Burn jer je voda duže prisutna, gnojiva organska duže se razgrađuju…Ne znam, moguće, ali sve je nekako krenulo sa tim filterom i povećanjem temperature.
Ako budeš htio mogu još malo slikat cijelu biljku i nabacit par slika doljnjih listova pa kaži što imaš! :peace: :peace:

2 Likes

Moguće da si u pravu, jer i jesu malo tamni listovi. Plus druga biljka mi ima listove kao voskom premazani se sjaje… A nisam išao sa punim dozama sve do zadnjeg zaljevanja, odnono dok nisam dobio Organic Nutrients, ali to je sve bilo i prije promjene gnojiva, odnosno dok sam bio na Plagronu Alga Bloom i PK

P.S. @Flo Zašto sa malo odstojalom? Jel mi neće to dić ph? A ostao sam bez lakmusa da provjeravam… A i slikano je pod HPSom i sa blicom samo je prilagođeno na fotiću da se dobije boja slike…bacim kad se ugase bez svijetla!!

2 Likes

Zato što u vodi klora imaš, a on ti ubija biotop u supstratu: bakterije, mikroorganizme, gljive/mikorhize, trichoderme, a primarni cilj ti je održati supstrat bogatim gore navedenim bajama jel, jer od njih ovisi simbioza sa korijenom u organskom uzgoju gdje biljke dobivaju hranjive sastojke kroz tu simbiozu…

(Inače se može nabaviti i pumpica za akvarijum mala, i sa njom izluftaš klor pomoću zraka jel)

5 Likes

Misliš da je nedostatk bakterija doveo do N suficita?
Znam da bakterije reguliraju dovod N u korijen, ali ja realno snisam forsirao doziranje, jedino što sam svako zaljevanje stavljao gnojiva, ali od početka sam na Organskom gnojivu, jedino am Plagronov PK dao dva puta, to je sve od mineralnih…

Misliš li da bu ‘‘mučkanje’’ vode imalo iole sličan učinak dovoda kisika u vodu?

Također htio bih se nadovezat na ovo light burn što stalno spominjem…Mislim da je Heat stress ispravniji termin u ovom slučaju, više nego LB

2 Likes

Nije iskljucivo samo do bakterija, to gore ti je samo info što su bakterije, i što klor čini, moraš paziti na sve parametre od samog početka, ili barem se potruditi i koliko-toliko pružiti biljkama te uslove, od doziranja gnojiva, do nepravilnog zalijevanja, sve ti može uzrkovati lockout, ako ti je prevuće u boxu, a ne možeš to riješiti nikako, onda dodaj co2 biljkama dok svijetlo gori, i to se može napraviti DIY pomoću kvasca i šećera, 2 flaše i 2x5mm cijevčice, ali nije ni to riješenje sadašnjem problemu, vec overdoziranje sa gnojivom…

3 Likes

co2 je dobra ideja ali box mi je spavaćoj sobi pa mi je to malo frka :grin:
Na šta misliš pod nepravilno zaljevanje?
I misliš li da je došlo do locka?mogu probat flush, ali mreže je postavljena pa će bit malo problem dizvadit ju i vratit nazad u box…
I znači iako su doljnji listovi uredu, samo gornji izgledaju tako, da je ipak overdoze N?

:peace: :peace:

2 Likes

Evo me opet tu. nemoj ništa ispirati, topdres joj napravi. Oko stema razmakni zemlje istavi mjericu Mykorhize i zatrpaj natrag. Ja bi dodao i jos malo zemlje oko stema (ako imaš šaku dosta je).Stavi meda, pola Žličice na litru i 3ml/l big start. fino zalij i za 2 dana vidi kak če reagirati
Jesi gnojil po tablici koju sam ti poslal?

Još da se nadovežem, Kaj nije da PK ide tek od 4-5 tjedna cvatnje?. Obogati opet zemlju kak sam ti napisal i došla bu k sebi. Nakon toga Kad bu na redu za zaljevanje Izbaci Power Plant

2 Likes

Može! Imam i mykorize, meda i zemlje.
Da, prvi puta malo manje, koristio sam 1.5L bocu a doze sam stavljao za 1L bocu, a slj. puta full po tablici.

Ja sam računao od 3. mj. ali moguče da nisam upravu jer nisam provjerio to prije gnojenja…jbg

P.S. zašto med? Slušao sam o nekim EM1 efektivnim mikroorganizmima pa su govorili da se uvijek koristi melasa pri pravljenju doga jer med ima dezinfekcijski učinak te ubija bakterije… Ali možda to nema veze s ovim slučajem, samo pitam :sweat_smile:

:peace: :peace:

3 Likes

Pozdrav Green!
Znam da na slikama jako djeluje kao nute burn, ali mene kopka taj dio da su svi niži listovi bez opekotina i zdrave zelene boje, za razliku od listova pri vrhu. Iako, ponavljam, ne poričem da je Nutte burn samo me taj dio kopka…
Mogu sada napravit komposti čaj, imam i Big Plant od Organic Nutrients, znam da se od toga isto radi kompostni čaj…Pa ako misliš da bi i to poslužili)to je onaj prah, neke mrvljene ličinke ili tako neki non-vegan stuff :sweat_smile: )

Također, sinoć oko dva’tri u jutro sam ju zalio sa 3L vode, pot e cca 18L i medom,EM1 domačim efektivnim mikroorganizmima, PK juice-om te sam stavio, kako je @Mr.smokeallot rekao, mikorize oko korijena i šaku sviježe terramagme.
S obzirom da sam zaljevao u 3 u jutro konam da možd nije prekasno za kompostni čaj?
Da onda uz BigStart, Mykorizu i melassu dodam još i Big Plant(onako ostavim 30 min da se namače u vodi ili kako već ide) ili da Big Plant ipak izostavim(i obranim svoje veganstvo :grin: :sweat_smile: )

Misliš da je kod tebe stvar prezaljevanja? Koliki ti je ph runoff-a?
Mi smo ranije u vegi imali isti slučaj sa jednom od biljaka da je tako cijela posvjetlila (lime green) na kraju je ipak pokazala da joj je ph bio suviše NIZAK pa smo prestali spuštat ph i krenuli sa vodom direkt iz slavine i oporavila se, naravno, odradili smo i flush…Baš je BIČ snce li joj bljedo :grin: :grin:

P.S. Neka drago mi je da si se raspisao, drago mi je da ste se SVI raspisali jer svaka pomoč je dobra!! Plus lijep je osječaj dobiti ovakav feedback!! :heart: :black_heart: :peace: :peace:

Kontam samo da bih trebao malo preć na kajkavski dijalekt da se prilagodim :stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Hi, baš mi je drago da ti je forum pomogel, svrha je da svi naučimo nekaj novog ,izmjenimo iskustva . Nama je Vaš feedback isto vašan i sretni smo kad komuniciramo s korisnicima .Rastemo , sve nas je VIŠE m hvala svima .
Kajkavski ,štkovski, slovenski ,pa bumo se porazmeli ,kaj ne :slight_smile: .
Ovak pH ne mjerim , u statusu narudžbe je metar i to pravi po prvi put u životu .

ovo mi je sve igra i test ,jer ovaj prostor di je grow ima svoju priču kaj se tiče lokacije , pa su tu i uvjeti za život biljke jako loši ,taman za preživit .Volim growat ,na prolječe se sprema pravi napad na feminizirane biljke.Sa puno boljim uvjetima i sa boksom na dohvat ruke .No o tome kroz par mjeseci .
Uvijek nešto na kraju ispadne ,jel tako :vutra: :bud: :biljka:

3 Likes

Može super!
Samo da ne bude zabune ovo Power Plant i Big Plant
Ja sam mislio na onaj prah što se stavlja u zemlju prilikom presadnje…

Oke, med sam stavio, a za slj. puta smo se dogovorili. Hvala vam ekipa!!!

Znaci onda ne trebam sad nikakvo naknadno zaljevanje, nego čekam slj. rdovno zaljvane!

:peace: :peace:

EDIT: Istina @Green420 ! Pravi osječaj zajednice, to se i traži i cijeni!!!
Drago mi je i nek forum samo tako nastavi istim tokom!
Bumo je! Kaj buš ti bum i ja! :sweat_smile:

Sretno ti onda sa sljedečim, a i trenutnim naravno, projektima i da budu uspješni, zdravi i na dohvat ruke hehe :grin:

P.S. Tako je! :wink: :peace: :peace:

4 Likes

Ekipa! Samo da javim da mi se čini da se Gorilla oporavlja… :blush:
Zahvaljujući vama!! :kissing_heart: :peace: :peace:

Hvala društvo, super ste :heart: :black_heart:

3 Likes

Odlično. Sad neka bude Orangutan​:rofl::sweat_smile:
orangutan GIF

4 Likes

:rofl:

Ma može i pavijan! :sweat_smile:

2 Likes