Mušice

Ekipa iman problemsa malin mušicama stavio san ljepljive trake za njih prska sa raidon al ima ih vracaju se nin stop neznna odakle jer vrata od prostorije su zatvorena i stavljena je komarica al odnekud se stvaraju pa san mislio stavit malo uv svjetlo sta ih prži oce to pomoc

2 Likes

To su gnantovi, dolaze iz zemlje Ja koristim canna cure,trakice zute i diy zamku…u malu zdjelicu stavis zlicicu meda il secera,malo limunovog soka,octa malo i malo deterđenta za pranje suđa promjesas i cekas da se utapljaju :v: … Ps…bilo bi dobro da kad imas neki problem da stavis i slike tog problema…to vrijedi za sve članove foruma

1 Like

A neznan oce ih kamera uvatit losa je uglavnon ko vinske musice krcato ih

1 Like

Prska san jucer i danas sa canna cure i ponekad poporska sa spidermites control

1 Like

Trakice san isto stavio al bemore to povatat koliko ih je :joy:

1 Like

vidi ovo, pa se još posavjetuj s nekim o nematodama.

2 Likes

Jel mogu ove musice naparavit kakvu stetu

1 Like

Natrag u školu…:v:

Bilo bi dobro kad bi se ljudi malo potrudili i čitali ovaj forum…

3 Likes

Cita san d aje vodikov peroksid dobar protiv mrtvackih musica pa cu s time zalit malo pise da se razridi s vodon 1:4 i da se zalije s time

1 Like

https://superzebra.hr/proizvod/led-uredaj-za-zastitu-od-komaraca-anti-mosquito/

Ja to s ovime rješavam sad na zadnje i rado TOP, samo moraš prazniti spremnik…

Također sve pošpricaj sa miksom vodikovog peroksida (iz ljekarne) i vode, ja sam stavljao bočicu (1dl na kanister 5l vode) pa imam za više dana…

A trajno rješenje su nematode, evo i link:

Sve zajedno te oslobađa razmišljanja o mušicama/gnatovima… :v:

1 Like

Narucio san to za komarce u bauhausa i kupit cu peroksid

1 Like

Ma kakav peroksid, imam i ja musice, dodju kao larve u tim gnojivima, ipak je to od zivotinja, al da se to unistit, samo naprasi nematodima, i zalij sa kompostin cajom, i gledaj da ti supstrat nije non stop vlazan, gnatsi uzivaju u tome, znaci ovako postupas:

2 tjedna, 2 puta tjedno tretiras prahom nematoda, one inficiraju larve gnatsa, bioloski i ekoloski bolje ne mozes… stavi perlit pjeska gore po zemlji barem 1 cm, da one musice koje lete po boxu ne mogu kakit nove larve na povrsinu supstrata i onda jednostavno sto vise tih zutih traka postavis da pofacas ove sto lete…

Ove musice sto letu nisu stetne, al jesu larve, cuclaju korijen…

2 Likes

Ma kupio bi ja svasta al jbg na otoku nema bouze tebe triba ic u a ovo svako malo nesto moran narucivat potrosin vise na dostave nego sta trave uberen a nista onda cu kupit i te nematode za sljedeci grow da san zna da se stvarajumusice kupio bi odma

1 Like

Čuj brate ovaj uređaj što sam poslo ti dođe na isto ko žute trake isprobano, a može raditi i na prenosnu bateriju, nematode sam mu naveo kao nešto bez čega neide, a peroksid jer se sjećam problema na papričicama gdje mi je Zen reko da je najbolje rješit to peroksidom, nije puno pomogao, više sam bacio nego spasio al jbg može probat…

2 Likes

Necu kupit cu neđatode iman i perlita doma punu vricu pa cu napravit sta je Flo napisa

2 Likes

To sam ti i ja napisao, zanemari ovaj peroksid ali uređaj je isto što i žuta traka ali kad daš za njega 12€ boli te briga nemaš šta više kupovat dok žute table moraš mijenjat, relax bro naučit ćeš ti još puno toga, samo upijaju znanje od svih nas…

ovo bi ti isto moglo pomoć

2 Likes

Moglo bi ali djelovanje nije ni blizu djelovanja nematoda, čemu onda trošiti na novce na to kada nematode rade odličan poso… :v:

1 Like

Hvala svima za pomoc ic cu sa nematodama

2 Likes

Samo uzmi nematode nećeš pogriješit, al i ovaj rogis garlic je isto super produkt, govorim jer ga imam uvijek preventive radi.

1 Like