Namučeni Jack i Bluematik -RQS- DIY -LED-

Seeds:
RQS AutoJack & Bluematik

Setup:
Evo ovako ja sam prvu semenku Auto Jacka proklijao pre 10ak dana,medjutim,zbog niske temperature nije bilo pomaka,pa sam ja uzeo dve igle sterilne i otkopao da vidim o čemu se radi, zasto se kotiledoni otvorili,ali biljka ide ka dole. Od kraja kotiledona do kraja klice imalo je 2cm,ne više sigurno. Na dnu klice je ostala čaura od semenke,koju inače skidam na silu ponekad,ali sa kotiledona ne sa klice. Bila je čvrsto zalepljena za klicu,stiso sam oči i uklonio šlem sa nogu Jacka. Stajao je tad na prozoru,box je bio u fazi izrade,nije napredovao,ali nije ni umirao,pa ga nisam ni liferovao,iako sam pomislio da se Jack neće izvući,najviše zbog hladnoće,21-23 °C. Tih dana dok je Jack imao 2 dana,ja sam stavio Bluematik u maramicu,natopio Slavolom S i posle 24 sata dobio još jednu menku sa klicom,a box ni na pola urađen.
Znam imam stari,čemu tolko problema?Promenuli smo stan,prodali smo stari,pa kupili novi koji je dosta manji i iako on ima odlično iskorišćen prostor,nema ćošak koji bi meni pasovao ,ono fes…
Takođe sam konačno naučio (2 god) da sve ispod 10L saxije,nemaju svrhu,može,al je baš malo.Sad sam nabavio od 12L jednu. Po dimenzijama možda ubacim 2 iste u box.
Inače pre 2-3 dana dok sam svirao u flautu,oborim Jacka,sve se raspe po boxu,jedva ga nađoh,porasle mu još 2-3 tanane žilice,koje sam ja verovatno prekinuo kad sam je nežno vraćao. Jack nema promene,ne propada,možda mu kotiledoni brže izumiru,ali se ne da. Obe su u posudama od 0,7L. U Jacka sam izmešao 10g mikorize,a u bluematik nisam. Na mom upistvu kaže 10g po biljci. Pa ću drugu da obogatim sa 10g prilikom presađivanja,umešaću sa 12l zemlje,ili cu nesto slično. Ko zna šta bi trebao neka me uputi.
Nisam siguran koje ću treninge primenjivati. Ali Jacku neću skidati niti jedan deo,samo blagi LST ,dok se o Bluemtiku razmišljam. Dal samo topiranje ili da probam main lining. Bio bih vam zahvalan da me uputite u HST automatika.

Lokacija/prostor:
Trenutno u PVC (sendvič panel) na 45x50cm visina mal manje od metar ceo
Rasvjeta: DIY LED PANEL OD KOLIKO HOĆEŠ SNAGE ,trenutno imam 16 čipova sa po oko 10w , ali i boje imam sve od 2700 preko 3000 , 3500 , 4000 i 6500. Svaki čip je inače od kućne sijalice (žarulje) ,ali sam ja to apdejtovao iz više razloga,a ispričaću svaki.

Klima:
Održavam neku oko 29°C i vlagu 35-65 % Videćete da imam i uređaj za regulisanje klime


Supstrat:
Žuta Florabela , očekujem da će da mi stigne perlit do presadjivanja.
Gnojivo:
Za vege fazu imam plantelu List,ako baš zatreba,za prvo hranjenje.
Imam i Bloom (fertico) NPK 3:7:4. Koristio ga i ranije ima jednu organsku komponetu (Humiske kiseline).
Uskoro kupujem neki PK 13/14
Imam i mikorizne gljive ,a imam i još punu fijoku raznih preparata,o kojima ću vam pričati kako ih budem koristio.
Voda (pH):
Trenutno biljke samo fajtam fajtalicom,danas su dobile prvi put više od 20ml vode obične i odstojale. Kad krenem sa ozbiljnim zalivanjem,posle presadjivanja,vodu nameštam na oko 6,5. Nemam digitalni ph merac,ali ovaj sa kapima je sasvim dobar za nas sport. Prosto ko šišarka. Ja u 1l odstojale vode dodam 1ml limuntusa ( rastvor 10g lim+100ml H2O) na 1 l vode koja je odstajala ne krace od 15 i ne duze od 30 minuta.
E sad kad sam vam u kratkim crtama izneo sve sta imam i šta planiram,mogu da vam kazem da za 3 dana punim 39 godina oa se nadam nekom kešu za koji bi narucio ormar,regal,kako god, box od iverice. Dimenzije ne mogu mnogo veće 40x55x100,spoljasnja mera,ali imaću taman.
Mene zanima koji je minimum za automatik biljku ,po vasim iskustvima? Se

Ček da ja ovo postavim da vidim kako to funkciiniše,imam još toga da dodam…
Da probam editovanje :rofl:;
U planu je da naručim box koji će biti sličnog izgleda,samo od iverice i koštaće malo,jbg. Trenutno na ispuhu imam PC vent koji radi dobro,sve zavisi i od sezone i mnogo čega,ali je ok. Greškom sam kupio vent koji je iste ili slične veličine kao i PC , ali je ceo metalan i radi na 220V pa njega mogu da postavim na novu kutiju sa potenciometrom,da smanjujem protok kad mi nije potreban,kao sad npr, a ostaviću i jedno prazno mesto da lako ubacim još jedan,ako zatreba.
Ja sam izabrao 25.10. 2020. Kao dan kada su se obe rodile,iako je manja starija,a mlađa naprednija,moram fa imam neko okvirno vreme. Znači da su u prvoj nedeljji (sedmici) ,ali i znači da bi trebalo što pre da spremim,dovoljno supstrata. Imam 10L a samo jedan pot ima 12l​:joy:. Možda uspem da nabavim i perlit na vreme,a ako ne ubaciću malo stiropora,samo zbog bolje drenaže.
U planu mi je da ih presadim za 2 dana u petak,ili da naručim perlit pa sačekam pon-uto?
Naručiću i PK 13/14 Canna , ne moram da koristim celu liniju njihovu,da bih dobio željene rezultate? Bitno da se ne mešaju organska i sintetička đubriva?

4 Likes

Pozdrav Igore :v: :paketic:

Neki plan imaš to je super .Dali ti je to prvi grow?
I ja sam jedno tako s automatom ,točno isto kao kod tebe krenul dolje u krivi smjer ,pa ga za par dana prevrnuo ,al nije uspio ,radilo se o Diesel-u od RQS, čak ga i spominjem u postanom dnevniku ako si čital.

E sad koliko prostora im treba , ovisi o njoj kakvi su geni ,a ponajviše o tebi kako ćeš ju pazit ,mazit ,trenirat .Imaš u mom dnevniku kako sam rrazvuko automata u 1m2 prostora .

Nebi se baš složil ,uzgojil sam super biljke u posudama od 3- 5 , 7 L.

Mikorizu stavljaš u rupu u koju presađuješ i po korjenu biljke ,možeš samo u rupu da si ne kompliciraš.

To je super temperatura za klijanje :+1:

Ja to nebi radil ,stiropor nije dobar za tu namjenu .Pričekaj perlit svakako. :+1:

NEmoraš ,ali bi bilo bolje .
PK ako kupiš supe.Super gnojivo

Nisam radil s njom ,neki je hvale neki kažu da nove verzije ne vrijede to nedavno naletel na jednom forumu .

Growal sam puno, puno automatika , ja ti preporučam da ih ne treniraš ,ti kako želiš .Ovo ljeto sam imal 4 Auto Cheese-a od RQS 2 sam treniral HST i nije uopče ušel u cvatnju ,bacili su pistile i tu stali ,samo su rasli i vegetirali čak je bil oko 2,10 m visok.Dok su druga dva ne trenirana završila po papirima i imali super badine .
Lagani LST i budeš videl kak bude izbacil sporedne grane i zatežeš svakih par dana pomalo ,vućeš kud želiš koju granu .meni je to pravo igra i zabava .
Imaš ovdje o treningu autosa https://www.autoflower.net/forums/threads/mainlining-and-manifolding-autos.71141/

Sretno debelo :bud:, masno ti želim kolega ,tipkamo se .Uživaj POZZZ :bud: :vutra: :rasta: :paketic:

4 Likes

Sretno kolega, i nek bude masno na kraju.:ok_hand::v::herb::sunflower:
Napisal bi po koju o treniranju automata, al ja ne volim automate pa ih ni nisam sadio toliko. Daj im dobre uvjete i nebi smio baš griješit jer automati ne praštaju greške.
P.S dobar ovlaživač si osmislio​:+1:

3 Likes

Sretno kolega!
Isto nisam fan automata, ali ga puknem tu i tamo!
Prvi put sam u 15l i visili su iz ormara:)
Sad je u boxiću 40×40×160 u 5l i mogu ti reći, da su dosta čudni za uzgoj. Od većine pota, genetike itd. U galeriji ču stavit koju sliku, da ti ne spamam. Sretno i uživaj :v:

4 Likes

Poz i dobrodošao na forum, moje jedine zamjerke:

  • biljke druge skloniti iz tog boksa, jer su potencijalni prenosioci kojakvih bolesti, pogotovo ako su iste bile u outu
  • potruditi se i kakvu bolju zemlju zbaviti, u toj mi izgleda kao da ima previše organske materije koja može izazvati predoziranje

I tu vlagu možeš drugačije riješiti, nađi spužvu/sunđer, nalij vode u neku posudu i stavi unutra tu spužvu, ona će polako isparivati vlagu…
Inače fige ti držim da to dobro prođe, vidim i hrane imaš dovoljno, ak ništa još kakvo PK gnojivo, možda od Organics Nutrientsa uzmeš njihovo PK i miran si…

4 Likes

Canna je super gnojivo, njihova terra linija je :call_me_hand:

4 Likes


Na Jacku kao da nedostaju vrhovi drugog para,ali ce izgurati. Odoh da pronadjem odgovarajucu posudu u koju mogu da presadim Jacka,da kupim jos supstrata i mozda neku sijalicu,nemam dovoljno od 4000K. Sve ostalo imam,a bez perlita moze isto bez problema,mada potrazicu opet sad po gradu. Legla plata upravo,a ja na bolovanju :rasta:

4 Likes

Sretno s curama :peace:

2 Likes

Obe su presadjene pre neki dan i dibile su po 0,3 vode sa Aminoflexom.
Danas stiglo PK 13-14. Box malo prepakovan,tj ventovi namikereni da rade svoj posao


Još uvek nemaju mrak,ali od sutra kreće 18-6. Za dan dva krećem i sa LSTom na većoj.

3 Likes


Nov box je u pripremi,sličnih dimenzija 50x40x100 ,a planiram i filter na kupatilski vent? Videćemo dal to može i kako ide,za sad toliko od mene

3 Likes

Odlično Igore, samo naprijed :clap::clap:

1 Like

Nije prvi,ali kao da jeste,evo već 5-6 već ne znam,drugi sa autsima. Prethodni je bio Diesel i QuickOne, diesel sam topirao,a ovu drugu ništa,Diesel sam obrao,30g suve , a quick nije otišao dalje od pokazivanja pola.Nisam ga mnogo drndao,nije ni da nisam,ali je Diesel izdrzao vecu torturu,pa mi dao kvalitet do bola. Poslednji potovi su imali 9L i bili su tu negde,skoro pa ok za automate,ali bih ipak sad stavio 12L makar jedan,za dva ista nema mesta,mozda drugi nešto namikerim od kante za smeće,ima oko 12l,ali je drugih dimenzija,videcu ponudu,možda uzmem od 20,pa kad odsečem prvih 3-5 cm dobijam više od 15l,a možda uspem i da ih ubacim u box.
Do sada nisam imao nikad problem sa ovom zemljom,ona je jedina koju mogu naći u apoteci,da znam da je OK. Sačekaću perlit,ne gubim mnogo,a dobiću dosta.

ove mikorize koristim,najbolje da ih ubacim u rupu kad budem presađivao? Ili da ih malo pomešam sa zemljom? Inače nemam puno novca na raspolaganju pa gledam i da ne kupujem sve sta vidim na netu,ali bez dobrog blooma nema prevelikih ocekivanja. Ja imam ovo
Na to zreba da stigne PK 13/14 i smatram da ću da prođem dosta bolje nego ranije. Opalio sam još jedno svetlo od 10w 4000K,panel udaljen 55cm,ali sam ubacio i kucne biljke malo na oporavak od selidbe,a i da mi drže vlagu
@Mr.smokeallot joj brate znam da ništa ne praštaju,još i kažnjavaju :dizzy_face: Ove dve moram da isteram kako dolikuje nekom kome su ovo deseta i jedanaesta biljka.
U toku sledeće sedmice će mi stići perlit(nadam se) ili ću ja da odem po njega u drugi grad… Iste nedelje mora biti i presađivanje,da bi već za najkasnije 7 dana počeo sa treningom. Još uvek su na 24-0 još neki dan pa ću ih po presađivanju na 18-6. Cekam ivericu i ostalo,pa da napravim pravi box,a do tada, stay hi!

4 Likes

Verujem da će ovde biti samo LST i puno ljubavi,ne bih više da fulam samo zato što su automati laki za zeznuti ih. Ne obožavam ih ni ja,al eto da probam i shvatam da nema baš velike razlike ako fotoperiodnu prebacim na 12-12 posle 15 dana. Jest malo brže ,ali ne voli ništa,čini mi se da im i gledanje smeta. Hvala i ppzdrav iz Šumadije

4 Likes

Svo ovo bilje je kučno,sobno,pa ga malo vracam u život,najviše mandarinu. Inače će svo to da leti već večeras,nazad na prozor. Supstrat koji koristim je žuta Florabela i do sada nisam imao problema,nedostaje mi perlit koji ću sutra naručiti sa neta kao i PK 13/14 kanin. Za PK mi još nije hitno,ima vremena,ali mi je hitno za perlit,hteo sam da za vikend presadim obe,ili bar Bluematik jer je veći,ali ću morati da pričekam da stigne za 3-4dana. . Čim ih budem presadio i vlaga će da se reguliše,a i uskoro ću uključiti još neki čip,pa će i temperatura da bude kakva treba. Ja sa ovom zemljom nikad nisam imao problema,jedino što prve 3 sedmice ne treba ništa osim vode,pa čak ponekad i 4 sedmice. Drenaža je OK zbog kokosove kore,još ako se ubaci perlit ili stiropor,piša na sve strane :rofl: . Trenutno imam mogućnost samo za CANNA PK13/14. Nadam se da će biti dovoljno dobro,još ako pogodim pravo vreme … :legalize:

4 Likes

Sad mogu samo da se nadam najboljem,sinoc poruceno. Nemam za celu liniju,ali se nadam da ce da mi PK zavrsi solidan posao

4 Likes