Nicolas Trainerbees, pčelar čije pčele prave med od smole kanabisa

Ovaj francuski pčelar od rane je dobi koristio kanabis u terapeutske svrhe i za sebe kaže da je ljubitelj prirode koji strastveno radi sa životinjama svih vrsta. Zato već godinama istražuje kako se svojstva biljke marihuane mogu kombinirati s kukcima kojima posvećuje svoj život. Tako je nastao ‘Cannahoney’, ukusan nektar kojem nitko ne može odoljeti - i koji je trn u oku restriktivnom zakonodavstvu u njegovoj zemlji.

On je obrtnik, bravar i nadasve pčelar, doduše drugačije vrste. Preko 4.300 obožavatelja na Facebooku i preko 700 na Instagramu pronalaze kod njega nešto što nijedan drugi pčelar ne nudi: prekrasne fotografije biljaka kanabisa koje trenutno dobivaju nešto posebno šesteronožni posjet. Iako bi se većina više plašila pčela u svojoj kulturi, 39-godišnji Francuz, koji sebe opisuje kao zagovornika medicinske marihuane i njene legalizacije, cilja upravo na ovo uparivanje.

Zove se Nicolas, ali najpoznatiji je kao Nicolas Trainerbees - nadimak koji nije slučajnost. Koristi ga više od 20 godina jer je uvijek uživao provoditi vrijeme s raznim životinjama, ali prije svega kukcima i naravno pčelama. Voli gledati zauzete male životinje i, prema vlastitim izjavama, naučio ih je pripitomiti tako da se ponašaju kako on želi. No, za to ne otkriva tehnologiju.

https://www.instagram.com/nicolas_trainerbees_cannahoney

xIMG_20150614_110436_hdr_blog_cdn.jpg.pagespeed.ic.z818FsjV8b

“Obučio sam pčele da rade brojne stvari. B. o prikupljanju šećera iz plodova umjesto cvjetnog nektara. “Kao što je, kako sam sebe opisuje,” ljubitelj prirode od djetinjstva ", također je radio s tarantulama, gušterima i mravima te ima autodidaktički dobro znanje o zoologiji, entomologiji, uzgoju konoplje , u optimizaciji svih mogućih biljnih vrsta i naravno u svemu što ima veze sa svijetom saća.

Već neko vrijeme radi na pčelama koje proizvode vrlo posebnu vrstu meda: med od kanabisa ili, kako ga on naziva, “cannahoney”. Skromno priznaje da med nije sam stvorio, “već [” samo “] tehniku ​​obuke, zahvaljujući kojoj pčele sakupljaju smolu i koriste je u košnici.” Slatki krajnji proizvod, s druge strane, isključivo je plod rada malih insekata.

Ali kako pčelar može natjerati svoje pčele da sakupe nektar iz kanabisa? Prije svega zbog svoje osobne priče: Nicolas je hiperaktivan od svoje sedme godine. Ta činjenica i ono što je smatrao “neprikladnim” školskim sustavom također su doveli do toga da je prerano napustio školu. Međutim, već u tim prvim godinama života otkrio je da mu marihuana pomaže u usmjeravanju svog problema, pa je prema na vlastiti račun, da koristi kanabis čak i od 10te godine života.

Godinama kasnije, kad se glas o njegovim vještinama u pčelarstvu i obuci odavno proširio, sve su ga češće pitali zašto svoje znanje ne primjenjuje na kanabis i ne tjera insekte da iz biljaka marihuane vade neku vrstu meda. Primijetio je da bi zapravo mogao postići sjajne rezultate ako spoji svojstva obojega i ako su životinje bile u stanju pravilno preraditi smolu: „Dugo sam bio svjestan da su pčelinji proizvodi poput meda, propolisa, peludi, voska i matične mliječi vrlo korisno za zdravlje."

“Sve što dolazi kroz tijelo pčele postaje bolje”, objašnjava on: vlastiti enzimi životinja pretvaraju nektar u željeni med, a smolu vrba, topola i drugog drveća u antiseptik, antibiotik, antifungalno, antibakterijsko i propolis koji potiče ozdravljenje logično za njega da bi kukcima bilo jednako korisno preraditi smolu kanabisa. “To mi je dalo novi izazov: natjerati pčele da sakupe ovu smolu.”

Od tog trenutka, tj. H. Otprilike 2006. proveo je dosta vremena promatrajući pčele, ispitujući košnice i ponašanje njihovih zauzetih stanovnika te razmišljajući o tome kako privući prve insekte na planine Harz. “To je bila početna točka mog istraživanja”, objašnjava on. Izjavio je kako dva svijeta nikada nisu bila povezana; najveći sumnjači čak su ga upozorili da kanabis nije tipična biljka za proizvodnju meda i da je stoga nemoguće da pčele bi se sami približili posebnom peludi. Ali Nicolas je dokazao da su pogriješili.

xfoto-3_10_blog_cdn.jpg.pagespeed.ic.zbSo-v18Vv

Nakon mnogih pokušaja i dugog promatranja, njegovo je djelo konačno imalo utjecaja 2014. godine - “s velikim iznenađenjem što su pčele smolu koristile poput propolisa” i proizvodile med s istim učincima kao i kanabis. Ukusan, ugodnog okusa ", koji podsjeća na svježi biljka, ali malo varira od berbe do berbe.

Njegov ‘Cannahoney’ obično ima “prilično cvjetni” miris i nešto drugačiju boju ovisno o vrsti marihuane, ali uglavnom svijetlozelene do bijele ili žute boje. Kako sam izumitelj objašnjava, "ne puši se, već se unosi u tijelo, a jako je dobro za vaše zdravlje ".

Nicolas ne koristi samo sorte marihuane koje je sam uzgojio, već i druge, budući da, prema njegovim riječima, pčele “prihvaćaju sve vrste”.

xfoto-6_blog_cdn.jpg.pagespeed.ic.i9pxWjdTDF

Prije nego što je dobio bilo kakve rezultate, neki su tvrdili da je marihuana štetna za pčele. Uvjeren u suprotno od početka, morao je čekati dvije godine da se njegov projekt uobliči i da ima više dokaza. "Kanabinoidi ne štete pčelama koje proizvode “cannahoney"jer nemaju endokanabinoidni sustav”, objašnjava danas.

Trenutno upravlja s 30 košnica, većinom za svoj projekt meda od kanabisa - ali nipošto bez daljnjeg: Budući da živi u zemlji u kojoj postoje brojna ograničenja vezana uz marihuanu, prisiljen je odustati od svojih uzgojnih biljaka na otvorenom, daleko od kuće. To ga izlaže mnogim rizicima, osobito pri transportu biljaka do košnica kako bi pčele imale vremena sakupiti novi pelud.

xfoto-7_4_blog_cdn.jpg.pagespeed.ic.NsYX8cfiXP

Međutim, takve ga komplikacije ne sprječavaju u interakciji sa svojim obožavateljima na društvenim mrežama. Eksperimenti koje tamo dokumentira dokazuju terapeutska svojstva marihuane, koja također testira na sebi. A što se tiče njegovih fotografija, one govore same za sebe: ne možete samo posjetiti biljke marihuane s pčelama, već z. Također se možete diviti domaćim palačinkama ukrašenim medom. Budući da Nicolas većinu svog vremena posvećuje pčelarstvu kanabisa, nema vlastitu web stranicu ili blog: “Radim samo sa suprugom i nemam financijskih mogućnosti učiniti više.”

S obzirom na tako atraktivne optičke uzorke, Nicolas stalno prima upite kada će njegov proizvod konačno biti dostupan. Prema njegovom mišljenju, međutim, potrebna su detaljnija istraživanja kako bi se utvrdila sva svojstva. Samo su tri osobe koje pate od napada anksioznosti dopustile da probaju nekoliko žlica meda i “odmah su se osjećale mnogo bolje”.

xfoto-4_11_blog_cdn.jpg.pagespeed.ic.3NCLxYREQF

Njegova inicijativa već nudi poticaje za mnoge druge pčelare. Kako bi se mogao legalno liječiti vlastitu bolest i raditi slobodnije te kako bi mogao skrenuti pozornost stručnjaka iz “zelenog” ili medicinskog svijeta na svoj napredak, sada želi okrenuti leđa Francuskoj. Ako sve ide prema planu, sljedeća stanica bit će Španjolska.

2 Likes

senzacionalizam malo na prejako…on nije nikakav poseban lik osim što riskira…
pčelar sam, korisnik kanabisa, i u potpunosti mi je jasno kako ih trenira kako kaže…
no prirodno je to nemoguće…
on vara pčelu u određenom periodu nanoseći sladore u malim omjerima s vodom na bilje, pa pčele kad nema bolje paše, prihvaćaju to što on pošprica po biljkama i pokupe…
jednom kad biljku šećerom natopiš lagano navećer, ona nekoliko dana odašilje miris tog šećera koji se veže na vlagu u samoj biljci…
moja je pretpostavka da boljke nakon toga nisu korisne za drugo…
tajnovitost je odma znak muljanja, šta ne objasni kako radi…
ima 30 košnica ko dijete neko, šta nema 300 onda…
nije to tako kako piše, marketing danas radi čuda…
pošto cvijetajući kanabis radi nama tek u jesen, on mora pčele u jesen forsat na nektar šećerni rijetki kojim poljeva biljke, šprica…
unoseći šećer u jesen u košnice i organizam on oslabljuje i otežava opstanak pčela…
dobivaju od toga nosomozu, predugoimaju unos, previše legla za zimu, onda ide prehlada, pa am. gnjiloča…
pčelarstvo je za kanabis ober nauka, vjerujte mi…
a pčelari su mahom prevaranti i lopuže koje kradu pčele…
medno svima…i ja sam pčelar, samo priznam—

da nebi neko mislio da može u sred ljeta s automaticima napravit gore navedeno, nemože…
da bi u ljetu, proljeću konkurirao prirodnom pozivu cvijeća sa svojim automatima, morao bi biti na marsu da nema ničeg u proljeće, ljeto, ili bi morao imati posađeno 10x10 km automatika…drugačije nemožeš konkurirati na hektaražu planete koju ona nudi pčeli, raznolikost, savršenost ponude od nektara do smola…
ukoliko dodđe do nekakih elementarnih nepogoda na širokom području, imaš šansu šećerit okolinu s kanabisom, no čim se priroda oporavi, zaboravi, one ideu tamo gdje se ujutro u zoru dogovore…
“dogovor” znači: za ljetnih i toplih mjeseci izviđaći su na terenu u mraku već, u zoru se izviđačice postrojavaju sve do jedne u košnici te plesom po saću, moguće unutar kolonije a i na vertikali vani ako je turbo zajednica, pokazuju točne koordinate gdje se nalazi određena paša, kao vojska, raportiraju proračun koliko ima za pokupit, sve izviđačice, baš sve, i onda se sve pčele, demokratski, dogovore kamo napadaju, sve iz te kolonije, znači nema ni jedna protiv ko kod nas pa da bleji, inati se, prihvaća se većina i udarac kreće…
ukoliko neka radilica putem do doma otkrije nekako polje koje je još jače, komunikacija kreće momentalno, ona ide u izvidjanje, vraća se doma i vrše se proračuni, pa čak i izmjene, kamo se ide i zašto…

2 Likes

I ja sam isto mislio, i ja brijem da šprica sa šećerom, ili stevijom biljke pa tako “namami” pčele