Northern Light Automatic Dnevnik

Pozdrav ekipa…evo mog prvog dnevnika za moj prvi grow. Pa da vidimo​:grinning: Kao što naslov kaže evo i slike…

30.04. Sjeme Nothern Light Automatica stavljamo na klijanje između 2 tanjurića za kavu u dobro namočenu vatu te spremljeno na vrh ormara.

02.05. Sjeme je izbilo klicu te ga prebacujemo malu teglicu sa zemljom za sadnice (nisam uspio naći kokosov supstrat, a lightmixove ću pripremiti za sljedeće uzgoje) te doslovno prstom uhvačeno mikorize posipane na mjesto upiknutoga sjemena. Zalijano sa nešto vode, ne pretjerano jer je zemlja već dovoljno vlažna sama po sebi pa nisam htio pretjerivati još sa vodom na tako mali pot. Pot pohranjujemo u homemade box 55x40 napravljenu za pohranu od sjemena do flanca tj. do presađivanja u konačan pot. U boxu je aliexpress 200w lampa za grow te pola kutije obljepljeno u neku svjetlucavu foliju koja se našla doma. Temperatura u kutiji 22.6° dok je vlažnost 54% za sad. Planiram režim svijetla 14/10 - 16/8 pa čemo vidjet s tim da je sad već prošlo 8 bit će prvu noć u mraku pa će ujutro tek dobit svijetla. Vidimo se kad izađe​:grinning:

Zemlja za sadnice

Mikoriza

Hvala svima koji su me dobro uputili da sam još ovo dosta dobro odradio te naravno svaki komentar bio loš il dobar uvjek dobro došao te svakoga jednako cijenim. Lets gooo!!

5 Likes

Sretno, debelo, masno cvijeće ti želim

3 Likes

03.05.

Jučer oko 11 se ugasilo svijetlo te spavanac, danas u 6 sati se nazad upalilo te idemo sa fixnim režimom svijetla 16/8 tako da od 06:00 do 22:00 svijetlo, od 22:00 do 06:00 mrak.

Zemlja na dodir i dalje dosta vlažna, vode za sad nismo dodavali.

Temp 26.5° Vlaga 51%

3 Likes

04.05.

6:00 paljenje svijetla, malo se poprskalo vodom po površini zemlje Temp 22.3 Vlaga 56%

1 Like

Jel i ti tako sada?:grin:

2 Likes

Hahaha, svi znamo o kakvoj je euforiji riječ hahah​:joy::joy: Moram da je pazim i mazim​:grinning::grinning:

3 Likes

04.05. 16:00 5 dan

Vidimo već pomak te možemo zaključiti da se sjeme primilo te odahnuti od iščekivanja oće il neće niknut​:grinning: Temp 26.1 Vlaga 48%

3 Likes

Jel dobro ovo što je ljuska još na njoj? Pogledao sam dosta videa sijanja nijedan nije tako izgledao​:grinning:

2 Likes

Helmet Heads se to zove, i nije baš okej… Trebao bi je namočiti i probat skinut bez da oštetim nešt… good luck to me

1 Like

Polako prijatelju odpast će ta školjka od sjemena za koji dan, pazi samo na opnu, ako ostane na kotiledonima, lagano je pincetom skini, i moja preporuka što manje zaviruj u box, znam da je teško ali jedno tako ćeš primjećivat napredak, što više gledaš to više problema nalaziš a ti isti problemi se sami rješavaju kada negledaš toliko, bez brige neće biljka uvenuti ako ju pustiš na miru i škicneš jednom dnevno kako je, bit će ti zahvalna vjeruj mi… :v:

1 Like

Imaš pravo zapravo… potegnula se toliko kad nisam gledao… Uglavnom ljuska je otpala čim sam je dotaknuo, opna se isto lagano skinula, ostao je samo kotiledonim kao na internetskim slikama. Hvala!

22:25 gašenje svijetla Temp 27.4 Vlaga 46

4 Likes

Nema na čemu prijatelju, tu sam da pomognem, vjeruj mi znam kako ti je s tim gledanjem u box, samo da vidim ovo, samo da vidim ono, a najviše joj pomogne kad negledaš ništa, al doslovno kad ju nisam gledao po dan, dva, tri, tad sam vidio najveći napredak, opušteno i sve će biti dobro… :v:

3 Likes

Ja ostavim prvih par dana svjetlo 24 h

2 Likes

Ostavit ću ja sad i biljku i svijetlo na miru i ne dirat ni gasit. Malo sam opet proučavao i da ima smisla za konstantno svijetlo. Dosta ljudi koristi 24/0 svijetlo čak do 35cm biljke.

3 Likes

Di na svijetu imas 24h svijetla?? Rijetko di i 18 h Biljke moraju imat i odmor …16/8 je najbolji rezim za photo period a 18/6 za autose 24 svijetla jedino dan prije berbe( posto su trihomi proizvod fotosinteze i ne razvijaju se u mraku kak neki tvrde 24 il 48 h mraka prije berbe)

1 Like

Ja govori za seedling fazu, ja od uvijek stavim 24h prvih 5 čak 10 dana nekad al to sve na jako slaboj vataži. Jer se znaju izdužit jako kad su tak male kad im dam mraka i funkcionira rastu bez izduživanja. Nikaj im ne smeta bez brige, i dalje onda stavim 18 h svjetla. Svako ima svoju šemu.Uzgajal sam autose i na 24 h svijetla od početka do kraja i rasli ko ludi tak da ko kak voli nek tak fura

1 Like

Dečki di glisten nabavite, evo 2 dana tražim, sve poljoapoteke i dučane obišao, ni jedan da bi imao glisten…

2 Likes

Hubey kod mene( nez jbg za balkan malo sjebano jer postatina izađe skoro vise nego worm humus,zato odma sve od hubeya narucit :grin:najbolje svoju farmu crva napravit i radit worm castingse ),nije tesko…osim Hubeyaaa koristim inace Terra Aquatica silicate,phosphodermu,uvest cu super thrive i kalium vinassu drugi run …i to je to ugl sve od Hubeya

Hubey je omjerom kvalitete i cijene top

1 Like

Bauhaus ima jeftin a dobar glisten…

1 Like

Jel to to onda glisnjak u bauhausu?

1 Like