Novi kombajn na tržištu za berbu konoplje za vlakna

Kanadska tvrtka na tržište Sjeverne Amerike donosi posebnu tehnologiju za berbu konoplje u svrhu proizvodnje vlakna. Programeri pretpostavljaju da će područja primjene stabljika biljke konoplje i globalnog uzgoja konoplje i dalje rasti.

Forever Green sa sjedištem u Britanskoj Kolumbiji podržava litvanskog proizvođača specijalnih poljoprivrednih strojeva Laumetris i sada prihvaća narudžbe za berača konoplje KP-4. Kombajn može kositi polja konoplje brzinom do 20 km / h.

“S uspjehom i zrelošću tržišta konopljinog sjemena i hrane raste i interes za vlaknima”, kaže Peter Düshop, suosnivač Forever Green. “Novonastala istraživanja o različitim primjenama i rastućim pritiscima klimatskih promjena i osjetljivosti okoliša stvaraju sjajno vrijeme i dobar početak za sve koji se žele baviti industrijom vlakana konoplje.”

KP-4 radi s četiri oštrice kosilice koje stabljike konoplje režu na komade duge 60 cm. Kosilicu je moguće prilagoditi odgovarajućoj visini biljke. Kombajn od 4.400 kg može izvući bilo koji traktor od 180 KS s CAT3 priključkom i dovoljnim kapacitetom dizanja.

Sve veća potražnja za posebnim strojevima

„Imamo dugogodišnje iskustvo u uzgoju, berbi i preradi industrijske konoplje. Pristup pouzdanoj opremi uvijek je bio izazov ”, rekao je Düshop. Da bi se podržao rast i uspjeh industrije, potrebni su učinkovitiji, brži i prilagodljiviji strojevi.

Stručnjaci pretpostavljaju da će se potreba za specijaliziranim strojevima za žetvu i preradu sigurno povećati u narednim godinama. Sa 69.900 eura, KP-4 popunjava veliku prazninu između konvencionalne rotacijske kosilice i dvostruko rezanih kombajna industrijske razmjere koji se prodaju za više od milijun dolara.

Osnovan 1993. godine, Laumetris se specijalizirao za proizvodnju malih poljoprivrednih strojeva i opskrbljuje kupce iz cijelog svijeta. Sustav za berbu konoplje K-15, sustav za berbu cvijeća kanabisa, također je iz tvrtke Laumetris.

4 Likes

Dobar :ok_hand::ok_hand:

1 Like