Oprema i materijali potrebni za uzgoj psilocibin gljiva

Za uzgoj psilocibin gljiva, potrebni su određeni materijali i oprema. U nastavku su navedene osnovne stvari koje su potrebne za uzgoj psilocibin gljiva:

  1. Substrat - psilocibin gljive uzgajaju se na supstratu koji se sastoji od steriliziranog zrna ili drvene piljevine pomiješane s odgovarajućim hranjivim sastojcima. Najčešći supstrati su smeđa riža, zob ili drvena piljevina.
  2. Spore - potrebno je nabaviti spore psilocibin gljiva, koje se mogu kupiti na mreži ili u specijaliziranim trgovinama. Spore su male sjemenke gljiva koje se koriste za inokulaciju supstrata.
  3. Inkubator - potrebno je imati prostoriju ili inkubator koji održava konstantnu temperaturu i vlagu, jer to je ključno za rast i razvoj psilocibin gljiva.
  4. Kontejner - potreban je kontejner za supstrat, koji može biti bilo koja plastična posuda ili vrećica s ventilacijskim rupama.
  5. Rasvjeta - psilocibin gljive preferiraju tamniju okolinu, ali mala količina svjetla je potrebna za rast i razvoj. Ovo se može postići korištenjem niskonaponske žarulje ili LED svjetla.
  6. Dezinfekcija - prije rukovanja sporama i supstratom, potrebno je sve dezinficirati kako bi se spriječila kontaminacija. Potreban je dezinficijens poput alkohola ili peroksida za dezinfekciju opreme i ruku.

Važno je napomenuti da je uzgoj psilocibin gljiva ilegalan u većini zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Stoga se ne preporučuje uzgoj psilocibin gljiva bez valjanih dozvola i potrebne edukacije o sigurnosnim mjerama i pravilima uzgoja.

Lista web adresa za nabavu opreme i materijala

Oprema i materijali za uzgoj gljiva (šop iz Švicarske, imaju dobar sortiment artikala za uzgoj gljiva)

Ako imate web lokaciju odakle nabavljate svoj pribos, opremu i materijal za uzgoj gljiva, slobodno podjelite istu sa nama!

2 Likes

Pozdrav…kaj se tice gluckspilze.at narucujte odvojeno spore i opremu za uzgoj…ako narucujete odjednom postoji sansa da vam nece uopce poslat spore,posto je uzgoj istih spora ilegalan,posto prodaju spore " iskuljucivo za mikroskopiju"

3 Likes