Outdoor grow

Odvojio sam dzakove od 35L ali nisam u mogucnosti u momentu da ih napunim zemljom jer prosejavam iz sume i tek sam sad skontao koliko vremena mi je potrebno da prosejem, nisam znao da ide tako sporo. Prokopavam rupe dubine jednog asova, unutra stavljam dzak tako da moze da nastavi da raste u zemlju. Odvojio sam bure od 100L koje sam skoro do vrha napunio i unutra sam stavio 1kg susene koprive iz zdrave hrane i nekoliko kora od banana to sam pre 7 dana poceo na spric da ih hranim, tek sam stavio bio po 1-1.5ml ovaj drugi put cu malo vise da im dam. Odvojio sam i pepeo, sad ne znam koliko da stavim mozda saku pepela unutra, planiram da uzmem plantellu za list i cvet, posto ovaj wuksal sto sam uzeo NPK mu je 8-6-6 Strain je Critical XXL BN feminizirano. Takodje sam odvojio i flase da glume plastenik dok su male i da zastiti od potencionalnog grada koji svake godine u ovo vreme sad jos malo ovde pada. Slike i snimke cu naknadno da objavljujem, za sada su mi potrebni saveti posto sam u toku presadjivanja tek sam 5 imam jos 22+ da presadim, jos nisam stavio ni automate posto ne znam kad cu stici ovih dana da presejem svu zemlju :smiley: mada za njih polako ima vremena. Cak sam bio i kompost stavio na jesen ali cini mi se da se nije ceo kompostirao tako da ne znam, ili cu ga naknadno kasnije staviti malo po rubovima da hrani ili ce da stoji tu sa strane ako zaglavim tu i sledece sezone. Takodje sam stavio juce i taj “bio-lab” u veliku teglu, imacu i oko toga pitanja koliko se razblazuje i slicno, cak ni zuti pesak nisam stigao da donesem -.-‘’ Imam pitanje u vezi slame da li bih mogao da je tipa iseckam na sitno cisto da prekrijem po njoj da ocuva vlagu pa kada dolazim ja mogu to malo promuljati da se ne stvori ono ispod nje, zaboravih ime kako vec,… I sada dok su male koliko bi bilo adekvatno da im dajem tu prihranu inace? Da ne preteram,… pozzz #SK

3 Likes

Pozdrav, @Wu-tang

Samo polako, napravi plan, napiši sve na papir i idi redom. Plan before you plant​:wink:! Sadnja je dug proces zavisi di živiš, dal ima više sunca ili manje. Neki kreču rano sa vegetacijom, poćnu da sade ranije u toplijim krajevima.

Outdoor growovi traju po 7 mjeseci, ako kreneš 1.5, a čak i duže ako ih vegetiraš doma pod svijetlom prije stavljanja vanka u prirodu.

Želim reći da ima puno posla oko biljke, a kamoli njih više ako želiš kvalitetan produkt, fine slasne, tejsty badove.

Kako sad stojiš sa biljkama, jel krenulo da raste :seedling:?

Nama slike znače jako puno, znaš onu jedna slika govori više od tisuću riječi.

Tu smo da pomognemo, a uz slike imaš full support, lakše je otkrit u kojem smjeru ide biljka + tvoj pismeni dio da napišeš kad zaljevaš, sa koliko sa čime itd.

Sve to puno znači da se prevenira, ili pokuša spasit ako ode u krivo. SRETNO sa UZGOJEM, SLASNO, DEBELO MASNO TI ŽELIM :green_heart::seedling::green_heart::honey_pot:

3 Likes

Slamu slobodno baci ispod nje jer duže zadržava vlagu i nebi bilo loše da uzmeš HydroGel za sušne dane da što manje obilaziš ako radiš negde u prirodi.

3 Likes

Ali slamu bih morao da pomeram jer se ispod nje stvara bese “plavez” ?

1 Like

Saljem snimak uskoro :slight_smile: Upravo se spremam da idem da ih obidjem :smiley:

1 Like

Plavež? Da nemisliš na Micelij možda?

ono sto se stvara od vlage ispod slame zaboravio sam ako sam pomeso ime, izvinjavam se

1 Like

Misliš na ono što nastaje kad slama fermentira?

Ne, valjda kada koriste tako za baste pa stave slamu, od vlage se ispod slame dal pojave neke bakterije zaboravih, moram da pitam nekog da me podseti al stavicu to, imam trenutno neki drugi problem saljem u inbox

2 Likes

Il plijesan il micelij zavisi na kaj mislis…micelij izgleda ko paucina i ne sivi unutar 24h…plijesan izgleda ko snijeg i mijenja boju unutar 24h…al posto je slama medium za micelij radit pretpostavljam da mislis na micelij :v:

Micelium

Plijesan

2 Likes