Pitanje troška Growa

Bok Ekipa!
Evo može jedna tema malo za raspravu ja se tu uvijek pogubio al budem na idućem growu pratil sve pa bi volil čuti i vaše mišljenje .

Jeste ikad računali koliko vas košta tipa Grow po jednom lampom od 10 biljki ali ne u grubo nego detaljno

Zemlja
Sjeme
Gnojivo
Struja ( znam da je to teško reci )
Voda ( koliko biljke vam popiju u prosjeku vode po jednom ciklusu ) to me najviše jebe nikad ne znam koliko vode su popile na kraju :joy::joy::joy:

I naravno nas rad koji nema cijenu :blush::blush::blush:

Tu ne računam šator lampu/pe potove i ostalo kaj je investicija dugoročna .

4 Likes

Ponekad si mislim baš to ,ali nikad nisam stavil na papir,u vegetaciji neradi ventilacija neko vrijeme ,ili složena da se pali svakih 15 min ili čak i više kad su male biljke .Teško je to izračunat točno ,onak u grubo bi se dalo .Matematika mi slaba strana :rofl: :joy: .Moj set up u šatoru 1m2, troši 310W mjerio Watt metrom-250W paneli(mogu ih nadimat na 560W) hihi brutala :sun_with_face: :sunny: , 45 W ventilacija + 15W clip fan ,ako upalim drugi još 15 W. Više troši gejming kompjutor :+1:
OPCIJA 1
Cijena zemlje ,perlita , sjemena(00seed extra genetika super stabilno bilje, cijena za 6 menki po 3 strejna 177kn \23€) i gnojiva mene izađe 870 kn i to ostane uvijek gnojiva za još biljaka , .Radi se o Biotabs kitu ,Guanokalong zemlji i GK-ov K2 bat boost to je sve kaj meni treba .osnovno .Sve drugo su kerifeke hihi,čudomiks, svaki mjesec kupim 2 bočice ,nek se nađe :+1:

OPCIJA 2
Baš sam sad računo da uzmeš Biobizz zemlju , GROW-bLOOM-TopMax njihov trio pack 250ml ,mykos extreme gardening , perlit ,sjemenke = 400 kn
Upola manje od OPCIJE 1 .Da se tu skombinirat svašta ,sretno u izboru :peace: :topiranje:

4 Likes

@Green420 Jesi gledal kad koliko L vode potrošiš ?

1 Like

u grubo za 3 biljke 18L pot tako ja imam , 18 L vode tjedno 2 zalijevanja, po 3 L svakoj došlo bi 180 L za 10 tjedana, to ti je cvatnja , a u vegi manje napola bi reko jel ?računaj 250 L vode ukupno .

6 Likes

Ja sam ove godine radio outdoor CBD grow 1000 biljaka sve bez ikakve kemije… Trošak gnojiva sveo sam skoro na nulu a rezultati su ako ne bolji bar jednaki… Puno stvari koje skupo plaćamo u grow shopovima imamo u prirodi za džabe samo je potrebno malo truda… Npr. gel za kloniranje ćete u shopu platiti 50 ml oko 10e a napravit ćete ga jednostavno tako da u proljeće narežete mlade izdanke vrbe(1 kg) u 10 litara vode i ostavite tjedan dana u mraku. To procijedite i imate 10 l tekućine za kloniranje!!! I to potpuno besplatno :slight_smile:
Sve u svemu htio sam reći da cijena growa može jako varirati…

6 Likes

Ja za jedan run potrošim 500-800€:

  • Struja
  • Voda
  • Gnojivo (boosteri, prahovi/mikorhize)
  • Supstrat
  • Sjeme

By the way, svoje “radno” vrijeme ne računam :rofl: da, tu si u fullu u pravu @5ar, može se i sa manje novca izvući sve to, isto booster za korijen se može napraviti pomoću različitog sjemena kojeg pustiš da proklija u vodi (zob/ječem/pšenica/kukuruz), i klice “pobereš”, iste samelješ u čitavoj vodi gdje su proklijale, istu filtriraš na kraju, i et ti boostera punog enzima, vitamina itd, ista stvar je i sa ostalim kompostnim čajevima: kopriva, preslica, gavez, ili jednostavno aloeveru koristiti za kloniranje, ima milion načina i mogućnosti. Ali sve je to od osobe do osobe, jer ako živiš u apartmentu sigurno nećeš u istom brewati kompostne čajeve :joy: tak da uzeti gotove suplimente/boostere ili neko “fensi” gnojivo nije nikav problem, ali da, tu si isto u pravu, puno stvari koje plaćamo skupo se mogu nabaviti mnogo jeftinije a isto ako ne i bolje dobiješ:
https://www.duengerexperte.de/naehrsalze/hakaphos.html/
Čak da izabereš i obično composana gnojivo iz bauhausa sa dodatkom Ca uz glisten i kvalitetnu zemlju se opet na kraju može izvući kvalitet, tak da kada bi sve ostale troškove smanjio na minimalac, struja i voda bi na kraju opet najviše igrali ulogu, ali nije ni to neki velik novac kada pogledaš koliko platiš za ulični kvalitet na kraju, a uz to ni ne znaš kako je uzgojeno i koji strejn čadiš, kako god da okrenem, u plusu sam, jer taj trošak nije ni 5% onog što bi potrošio na ulici da nabavljam :biljka: :bud:

5 Likes

@5ar ima i tu nešto samo treba biti oprezan . Ja sam probal jedanput sa vrbom bilo je dobro drugi put kad sam to radil zajebal sam žešće ispalo je da je vrba imala neku bolest tj infekciju koju sam ja na kraju prenjel na biljku i sve sjebal od tada se vise nisam usudil raditi na takav način .

Sto se tiče outdoora ja sam radil na opg ove godine na 1 jutro bilo je oko 1200 grmova i mogu ti reci da na 200 komada gde smo samo vodu puštali ništa posebno nismo dobili a vamo di smo radili kombinaciju stajskog gnoja u zaoravanje , gnojidba prilikom sadnje plus tekuće gnojivo kaj sam puštal kroz boxove od 1000 litara vode kad se skinulo otrimalo osušilo spakiralo u prosjeku je ispalo oko 300 grama po biljci a ovo gdje sam samo vodu puštal je bilo ništa da ti budem iskren i takvu biljku mi je puno vise napadal crv a znaš i sam kolko štete on napravi ako ga ne riješiš na vrijeme

5 Likes

Da li bi mogao da podijelis koju si prihranu koristio, sta si tu radio? Mi planiramo grow iduce godine i to je jedina stavka oko koje imam nedoumice. Koliko cesto (ne bi htjeli da predjemo dozvoljene thc levele), da li je kupovna ili domaca varijanta, kako si pripremio zemlju, sta si dodavao pred sadnju? Bili bi jako zahvalni :slight_smile:

2 Likes

@IndicaLover Naravno za to i služimo kaj ne ? :sunglasses: vidi prve godine sam radil klasika ali to nije nekak poseban rezultat bil. Ova sezona je puno bolje priprema krenul sam od jeseni prvo se sve izpodirivalo i pripremilo. Posto je zemlja bila onako sa kvalitetom u zimu sam zaoral oko 120 kg 0.20.30 NPK i oko 80 kg Uree to ti je bilo za otprilike jedno jutro zemlje.

U proljeće sam sve ranije pripremil opet jer kod nas na ti bu otprilike dosta dugo magla jutarnja i niske temperature pa sam posadil čim se moglo jer nisam htel da mi uđu duboko u jesen da nebi najebal od kiše to su me dečki naučili. sadnice su bile pola pola od domaće ekipe razmak između redova sam išle 2,5 m a u redu oko 1,5 jer sam godinu ranije zajebal pa su me korovi skoro sjebali ovako sam uspio ući sa čistačem . Gnojidba prije sadnje je bila od GlucoGarden ekipe od njih uzimam za indoor pa sam se savjetoval s njima šta i kako jer oni su uzeli uzorak zemlje te su mi predložili šta da stavim u jesen kul ekipa hoće pomoći .složili su mi da u sadnji stavljam direkt na biljku njihovo gnojivo tu sam potrošil oko 60 kg toga . ( sadilicu sam posudil jedno sjedeću za zalijevanjem sadnice)
Privih nekoliko tjedana sam puštal samo cistu vodu ovisno o padalinama svaki dan sam provjeraval vlagu zemlje .
Nakon toga su mi dečki složili kaj da koristim u fazi vegetacije i u fazi cvjeta to sam tako koristil do kraja od prilike svakih 10 do 15 dana sam ubacival to u Ibc bokseve ostale dane čista voda .
Ako imate mogućnost arteskog bunara to ti je super jer ako budeš koristio ovo vodu budeš najebal sa plaćanjem .
Imaš caka moraš paziti na temperaturu vode ja bih sve zamjesal u Ibc boxu a onda bih to sve protjeral kroz mrežu kap na kap.
P.S
Ako nebudes imal kap na kap i budeš zaljeval špricom onda moraš viditi raspon krila da si tako rasporedio redove da traktor može ući sa uskim točkovima.

Ako treba kaj još stojim na raspolaganju

2 Likes

Kad središ život i voliš život, i gledaš biljku sa poštovanjem. Ovo je u stvari neprocjenjivo.Bar za mene. Možeš pasat oći sa slikama fino uzgojenih badova od strane profija, al MOJ bud, i kad si ga ja uzgojim, a hvala bogu u našem hobiju si ti gazda, e ta materija je meni neprocjenjiva. slike su iz mog dnevnika.
To kaj visi na slikama, to sam JA moj odraz
. Taj gušt. To, je to, gušti su, gušti. A zbog toga svega je i ovaj forum osvanul da podjelimo tu radost uzgoja i da probate taj filing kad podimiš plod, uzgojen tvojim rukama i tvojim pravilima , @Flo sensie, majstore, guru. VELIKO HVALA ZA sve. :pray:.
@Mr.smokeallot stari, TENKS za sve, šta reć, ko prati forum, sve kaj sam rekel je u postu, to si me naućil i ti, kak volet biljku, pa ti doslovno spiš u boksu :heart::green_heart::seedling:. Gušti , velim VAMA opet , neprocjenjivo.:green_heart::green_heart::seedling: :420:
Al me lupa Shining silver haze, pozitive vibes. :seedling::green_heart::sparkler::kiss:
https://uzgoj.org/t/organic-grow-critical-kush-pineapple-chunk/482?u=green420

4 Likes

Dobrim riječima zboriš. Stvarno je VELIKI gušt pušit plodove svog truda. Upravo dimi te plodove, malo na silu posušene al bože moj, kaj je tu je, staklenke prazne a box za sušenje pun :eye:
Ne može čovjek odoljeti :drooling_face: :drooling_face:
BTW da nema tebe nikad nebi probal uzgajat pod LEDom. Od :heart: ti hvala

3 Likes