Poštovanje svima.
Ovako krenuo sam sa growom te nije da sam se savršeno opremio, al opet od nekud moram početi pa se nadograditi.
Nabavio šator, lampu, ventilatore, sjeme, zemlju te neke tekućine i tablete za rast i razvoj…moram još po neki mjerač temperature i vlage al to stignem kroz tjedan…
Uzeo sam malo bolju zemlju kao što sam i pročitao u onom helpu za početnike… sa kokosovim vlaknima, ph 6-7… Planiram još pronači vermikulid i malo kokosa…
Nezz dal još šta treba nabaviti za zemlju te kako s tim tekučinama za rast, za plod dozirati da ne spalim biljku… dal to mogu odmah direkt u zemlju, il da mješam s vodom kojom zalijevam i dal svakih par dana to u vodu ili samo određena zalijevanja…
Dal kad je ta tekučina u vodi smijem poprskat i biljku ili samo zemlju…
Sjeme je več drugi dan u namočenoj vati na tanjuriću u mraku… klica se već vidi, uskoro u zemlju…
Znam da ne bi smio zaljevat ko kreten jer treba po 2-3 dana da nestane biljci vode…
Na slikama se i vidi mali problemčić, a to je in air, jer je ormar baš tu i nemogu stavit za inair a za out air mi je frend složio s aktivnim ugljenom i bla bla…
Pa me zanima što tu napraviti, dal se da što improvizirati…
Lampa je aliexpress za grow 400w
Eto ukratko pa i dolje slike od svega pa ne znam ako netko ima volje prokomentirat, malo uputiti bio bih zahvalan!
Poz…prvo dobro došao na forum i sretno u avanturi dalje
Prvo bi trebal aktivirat supstrat
Imaš na forumu postupak kako se radi
Gnojiva… normalno da trebaš razrijedit u vodi a ne direktno sipat…ovo gnojivo mi nije poznato isto ko i supstrat,drugima moguce da je
Nemoj pretjerivat s vodom kod zaljevanja,kad su male dosta im je 100ml vode i to zavisi kolko sporo se suši zemlja
Za intake zraka mislim da se nebi trebal brinut imas mali box tak da pasivan ulaz zraka je dovoljan ,samo otvori na boxu otvore dolje…ja imam isto pasivan ulaz a veci box i funkcionira top…
Ta gnojiva sam uzeo u bauhusu jer su na poleđini te zemlje oslikana da najbolje pašu za tu zemlju.
Jel ih svako zalijevanje treba staviti u vodu ili neka zalijevanja trebaju biti samo sa vodom?
Okej, zapisano glisten, zobena kaša, mikro bakt produkt, samo još nisam odgonetnuo što je to točno…
A glisten ima u bauhusu…
Ostavit ću za sada tako neka bude pasivno.
Lampu mi frend poslao jbga, starter noob pack ti je sve ovo ajmo reć… pa znaš kako kažu, praksa radi svoje pa što ću duže vrtlariti to ću biti bolji pa bit će i lampa i airflow
Iskreno preporucujem ti organski uzgoj, living soil nacin,hubey gnojiva koja samo umixas i uz to kompostne čajeve i miran si,a ne ovo svako zaljevanje mjerenje doza, žongliranje bočicama,mjerenje ph itd…
i supstrat biobizz il terra aquatica il nest…
Drzi ju na pocetku na kojih 80 cm ,kasnije u cvatnji cim blize
A za lampu za tvoj box preporucujem @cre.science flux shield silver 100W
Ovo ti je grow pod flux shieldom s hubeyem u prostoru kakav ti imas 60x60
Stvarno HVALA HVALA na pomoći i odvojenom vremenu…
Evo googlam malo baš za to gnojivo, treba paziti da nije overdose.
Evo našao sam glisten i mikorhizu bakt produkt u bauhausu slike ispod da potvrdim dal je to to.
I onda još zobena kaša i kroz 4 dana imam složenu teglu… i čim naraste dovoljno iz manje mogu u tu 11L
Imam onu platnenu teglu isto za grow 11L
E to je lampa, al nažalost sam našao za sad jednu stranicu s tom lampom, out of stock i ni ne znam dal šalju na Balkan
Dobrodošao, uslikaj mi to gnojivo od pozada, da nam pokažeš kojeg npka su, isto tako i pozadinu od zemlje koju si kupio, to što si do sada nabavio, sa tim se može uzgajat, samo probaj kakvu efikasniju lampu zbavit, ako nema na cre.science, pogledaj na led-tech.de kakav panelčić, ili nam reci koliko imaš “budžeta” još za potrošit što se tiče rasvjete, pa ćemo nešto skontati, tu smo da si pomognemo…
Evo slika pozadina od gnojiva i zemlje kolko sam uspio blizu čitljivo poslikati .
Šta ja znam, mogo bi 150+ eura roknut još sigurno ako je isplativo bolje i ako je stvarno ovo smečarska lampa. Dečki stvarno ste extra!
U tu zemlju sadiš biljke tek kada budu 2-3 tjedna stare, kada budu imale najmanje 3-4. node, i u zemlji imaš dovoljno hrane za dobrih mjesec, ako ne i mjesec ipo dana, samo aktiviraj zemlju sa zobenom kašom i humusom/glistenom, i to je to, i dodaš te mikorhize, a što se tiče tog gnojiva, može se sa njim radit, ideš 1ml na 1l vode (2 put tjedno gnojiš, zavisi kolike će biljke biti), to žuto koristiš u cvatnji, a to crveno za rast. A što se rasvjete tiče, možeš ti i sam nešto kvalitetno sklepat iz bauausa ako nisi sa novcima, pročitaj, tj pogledaj ovaj post sa e27 kućnim led žaruljama, koje isto mogu biti vrlo vrlo efikasne, a mogu se jeftino zbavit:
Onda jebeno da nisam sjebo zemlju, pročitao sam barem onda glavni vodićpa sam po njemu kupovao, nije bilo baš identičnih al ta je bila dovoljno slična i naravno ne najjeftinija nego bolja klasa a ovi preparati su bili naslikani na poleđini da najbolje funkcioniraju tako da sam onda uzeo i njih… bit ću ja tu dnevnik isto otvoriti pa ćemo vidjet svi kako zapravo funkcionira a kažem, sad tu s vama dečki već sad vidim da ću napredovati više nego solo. Ja ne brijem tolko na najjeftinije a ipak frend više je takav da gleda svaku lipu i zato mi je poslal tu s alia i rekel da bu bomba za moje potrebe… s druge strane nisam nažalost kak kažu meštar za neke te stvari pa bi mi bilo lakše dati 150 eura za panel nego za 50 eura jeftinije sam sklepat doma, jer ovo što je na slikama home made panel, frajer zna odraditi posao
Ako je taj flux mkII dobar kao i običan flux uzeo bi najjrađe taj panel i radio s njim nego da se zafrkavam nekim jeftinočama ili pak sklapanje sam svojega…
Jer nju sam mislio isto u tu zemlju piknut samo čistu, bez biloikakvih dodavanja samo da izađe flanac.
U ovu teglu ispod u malu kutiju homemade za flance.
Uf ovaj mix teško da ću do sutra nabavit jer vidim da bi trebao online jedino a to se čeka dostava a nisam zamijetio da bi otvaralo neke obližnje dučane s tim da odem sutra… možda čak i ima koji botanički dučan nešto tipa toga…
Znači kad naručujem ploču, naručim i točno te dvije stvari sa slike?