Prvi tjedni rasta, pomoc

Pozdrav, ovo mi je prvi pokusaj sadnje sadnica marihuane uopce, ispod su slike napretka sadnice/stabljike, sinoć je pala kiša, 3 sadnice su apsolutno unistene, nema im spasa. Prvi izbili listići na ovoj stabljici koja je preživjela su malo požutjeli, ali napredak baš na njoj je po meni vidljiv s tim da je običan cvjetni humus s pH vrijednosti 6,0. Uz tu kisu proklijala je još jedna sjemenka, a i u pitaru gdje se nalazi ova stabljika vidim niknutu stabljiku koja je “na samrti”.

(upload://rrTbIH9y98RLoN6ir6TKUM5cjC.jpeg)

Od 1.5 otkad je u čaši računam početak rasta, male preporuke ako moze, hvalaa

2 Likes

Možeš li nam reći koju zemlju si koristio, ostavi nam link do istog produkta, dal su biljke vani na osunčanom mjestu, ili su unutra na prozoru, i koje gnojivo koristiš, ili misliš koristiti?

Ja bi iz prvog pogleda rekao da si uzeo zemlju koja u sebi već ima hranjivih tvari, i zbog toga su ti već na većini biljaka “izgorijeli” kotiledoni (prvi ovi listovi što izbiju sa klijanjem).

Vrlo je bitno paziti koju zemlju koristiš kod uzgoja kanabisa, pročitaj ovo:

Ako nemaš pristup grow šopu, pa ne možeš zbaviti ove specijalne mješavine koje su općenito za uzgoj kanabisa, onda zbavi kokos “zemlju” ili briket, i pronađi onu zemlju za mlade sadnice, to izgleda ovako:

… tu zemlju mješaš sa kokosom, 1:1, uz to dodaš 2-3 šake perlita:


(opereš perlit dobro prije nego ga ubaciš) i tako ćeš dobiti veoma kvalitetan mix za sadnice, u suštini i ne treba ti puno stvari da bi napravio si to: kokos briket od 5l, vreća kvalitetne zemlje za mlade sadnice od 10-25l, i 5l perlita.

Poslije kod presađivanja možeš koristiti ostale zemlje koje imaju u sebi hranjivih sastojaka (allmix),
ali ja bi ti prije preporučio da si sam napraviš mix zemlje, i isti koristiš do kraja, i usput si zbaviš tečno gnojivo (2-part), i hraniš tako biljke do kraja, jer imaš tako veću kontrolu, kod zemlje koja u sebi ima već tonu hranjivih sastojaka od početka, uvijek postoji šansa od prekodoziranja…

3 Likes

Pa da proklijalo ti je lijepo u casici, trebao si jos ostat unutra dok malo ne ojacaju i nerazviju korijen a previse kise ih je potopilo.

2 Likes

Jesi izbušio rupe u čašicama? moguće da je previše vlage…sličan problem sam imao, jer sam ih uzgajao u bazenu, na princip kao što se uzgaja duhan…mislim da joj je bilo previše vode…

2 Likes