Redoviti korisnici kanabisa voze jednako sigurno kao i trijezni, sugerira nova studija

Istraživači su otkrili da kanabis umanjuje performanse u vožnji kod povremenih korisnika kanabisa, ali dnevni konzumenti mogli su voziti jednako sigurno kao i trijezni vozači.

Redoviti korisnici kanabisa mogu voziti jednako sigurno kao i trijezni ljudi, čak i dok su pod svojstom kanabisa, prema novoj studiji objavljenoj u časopisu Accident Analysis and Prevention.

Kako bi istražili potencijalne rizike vožnje oslabljene kanabisom, tim istraživača povezanih sa Sveučilištem u Coloradu zaposlio je 85 odraslih osoba u dobi od 25 do 45 godina za sudjelovanje u simulacijskoj studiji vožnje. Grupa ispitanika uključivala je 31 ispitanika koji su izvijestili da su koristili kanabis svaki dan, 24 koji su rekli da su se napili jedan do dva puta tjedno, te 30 ljudi koji uopće nisu koristili kanabis.

Svaki je ispitanik izvršio dva odvojena testa koristeći simulator vožnje iz automobila s pauzom od 45 minuta između svake sesije. Tijekom pauze, svakom subjektu koji je koristio kanabis dano je 15 minuta da se “nadimaju” pomoću cvijeta koji su sami kupili. Istraživači su zatražili od sudionika da donesu pupoljak sa 15 do 30 posto sadržaja THC -a, ali nisu nametnuli nikakva druga ograničenja u pogledu vrste kanabisa koji se može koristiti. Kontrolna skupina korisnika nije ostala trijezna za oba vozačka ispita.

Koristeći MiniSim ™ National Advanced Driving Simulator, istraživači su dobili dvije zasebne mjere performansi vožnje u simuliranim scenarijima gradske vožnje. Simulator je zabilježio podatke o standardnoj devijaciji bočnog položaja (SDLP), koja mjeri sposobnost vozača da se sigurno zadrži u svojoj traci na ravnim dijelovima ceste i zavojima. Istraživači su također pratili jesu li vozači vozili brže ili sporije od ograničenja brzine objavljenih u simulaciji.

Istraživači su otkrili da su povremeni korisnici kanabisa imali znatno lošije rezultate na SDLP testu nakon što su se naduvali, što sugerira da bi kanabis doista mogao ometati njihovu sposobnost sigurne vožnje. No, iskusni, svakodnevni korisnici mogli su voziti jednako sigurno kao i trijezna kontrolna skupina. Povremeni korisnici također su vozili nešto brže od objavljenog ograničenja brzine kada su pod svojstvom kanabisa, ali nedovoljno brzo da bi bili statistički značajni. S druge strane, korisnici na dnevnoj bazi konzumacije kanabisa vozili su znatno sporije od ograničenja brzine nakon što su pušili kanabis.

“Uočili smo smanjenje performansi u vožnji koje je procijenio SDLP nakon akutnog pušenja kanabisa, koje je bilo statistički značajno samo kod povremenih korisnika u usporedbi s onima koji ga ne konzumiraju”, zaključili su autori studije. “Dnevni korisnici vozili su sporije nakon konzumacije kanabisa u usporedbi s grupom povremenih korisnika i onima koji nisu.”

Ova studija donosi novi uvid u sve veće polje istraživanja o vožnji oštećenoj kanabisom. Grupe za legalizaciju i službenici za provođenje zakona neprestano su upozoravali da će legalizacija za odrasle dovesti do povećanja prometnih nesreća povezanih s konzumiranjem kanabisa, ali dosadašnji podaci ukazuju da to nije slučaj. Nekoliko nedavnih istraživanja pokazalo je da je opasnije voziti pod utjecajem tableta na recept nego od kanabisa, te da sam THC ne povećava rizik od nesreća.

Ovo istraživanje također jasno naglašava činjenicu da testovi krvi na THC -u ne mogu učinkovito predvidjeti je li vozač previše “prenapušen” za sigurnu vožnju. Mnoge američke države i kanadske pokrajine nametnule su per se ograničenja THC -a za vozače, a svatko tko uhvati prekoračenje tog ograničenja može biti kažnjen ili čak suspendiran.

Ova studija izvješćuje da su dnevni korisnici kanabisa imali šest puta više THC -a u krvi od povremenih korisnika - no u ovom su slučaju korisnici s višom razinom THC -a u krvi zapravo vozili sigurnije od onih s nižim razinama. Istraživači su također otkrili da pušenje kanabisa posljednjih dana može uzrokovati da osoba testira preko dozvoljene granice THCa u krvi, iako je u vrijeme testa bila potpuno trijezna.

3 Likes

amaterski sam vozio moped trke, probao sam stazu koja je pod nosom di živim, i na 2 piva i buksni, na kavi i buksni, na buksni jedno 5, na trezno, na dan poslje pijanstva…
najkonstantniji krugovi su na 2 buksne i kavi, ali i sporiji od najbržih, za sekundu do 2, koji su na trezno, odmmorno, naspavano, nabrijano…, ali ima izletanja na trezno…najbolje sam trku držo pomalo zderan, ali nema klanja i trke baš, nisi nabrijan…pijan i ostalo je koma, sporije od svega 10 posto…
sam rizik na naduvano nepostoji, skoro da nemožeš preterat, ide se dokle si siguran i dalje neide, više kao uživam, slušam kako radi, blejim u publiku…

1 Like