Reznice (klonovi) konoplje u zemlji

Kao što naslov sugerira, danas pišem o kloniranju kanabisa pomoću zemlje. Metoda koju ću vam sada objasniti najlakša je tehnika uzgoja reznica kanabisa. Dakle, idemo i zabavimo se čitajući!

Napomena: Trebali biste još pročitati moj zadnji post o rezanju reznica jer neću ponovno spominjati kako odvojiti buduće klonove marihuane od matične biljke, za što je potrebna plastična kupola za vlažnost itd.

Danas, za kloniranje biljaka marihuane, ne treba nam dugačak popis materijala poput reznica s ​​kamenom vunom. Jedino što je potrebno je voda, svjetlo i naravno svježe narezane reznice. Pokazat ću vam kako sam napravio mali eksperiment s 3 različita klona.

Prva reznica ima samo dva lista i jedan rastući vrh (S), druga reznica već ima nekoliko listova i četiri čvora(Što je čvor?), a treća je bila duga oko 15 cm sa sedam čvorova i jednom odraslom s nekoliko poptuno izraslih parova listova.

Nakon odvajanja klonova od matične biljke kanabisa, odmah su uronjeni u vodu. I tu su reznice ostajale sve dok korijenje nije bilo dovoljno veliko da podupire lišće.

Za pripremu sam čašice za vodu prekrio prozirnom folijom i probušio u njima malu rupu tako da stabljika reznica konoplje bude oko 2,5 cm ispod vode. Zgodna stvar kod ove metode je to što reznice lako možete staviti na prozorsku dasku gdje neće dobiti izravnu sunčevu svjetlost. Zapravo, čak i malo sjenovito mjesto bilo bi još prikladnije. Međutim, zimi, kada su dani sve kraći, treba staviti reznice konoplje ispod žarulje od 100 W na udaljenosti od 85-100cm.

Cannabis-Stecklinge-mit-Erde-cannabis-anbauen

Klonovi se razvijaju vrlo različitim brzinama. Klon S pokazuje prve korijene nakon samo sedam dana. Nakon devet dana, L samo pokazuje početke korijena, a S već ima korijen dug oko 3 cm. M još ne pokazuje znakove. U konačnici, sve ovisi o tome koliko je debela stabljika reznice. Budući da je deblo M i L iste debljine, ali L ima više listova za fotosintezu, pokazuje da se razvija brže od M.

Sada ću vam pokazati slike klonova neposredno prije nego što sam ih posadio u zemlju:

klon prije presadjivanja

(S) je pokazao korijenje 7 dana i presađen je u tlo 15 dana nakon odvajanja od matične biljke

(M) je pokazao korijenje 14 dana i posađen je 18. dana. Nažalost, ovdje nemam sliku jer je slikovna datoteka nestala negdje u nirvani mog PC-a.

cannabis-anbauen-grosser-steckling-kurz-vor-dem-einpflanzen

(L) je pokazao korijenje 9. dana i zasađen je 18. dana

Za sadnju koristim običnu zemlju od biobizza light mix ec 1.2 i perlit i miješam 50:50. Izbušio sam rupu duboku oko 1 inč u mješavini tla/perlita i pažljivo umetnuo biljku. Nakon toga sam ponovno prekrio korijenje. Najbolje je koristiti prozirnu plastičnu čašu i nakon što se korijenje vidi oko ruba, možete premjestiti biljku kanabisa u krajnje okruženje za uzgoj.

Opasnost!! Nemojte zalijevati odmah nakon sadnje biljke kanabisa! Tlo bi trebalo biti gotovo suho kako bi biljka tražila vlagu i tako ubrzala rast korijena, najbolje je kada supstrat upije tekućinu s poda.

Međutim, sve dok su biljke u plastičnim čašama (tj. još nije vidljivo korijenje), klonovi se moraju staviti pod plastičnu kupolu s vlagom od oko 75%. To je jednostavno kao da s vremena na vrijeme prskate unutrašnjost kupole (ne izravno na reznice) raspršivačem vode.

Ispod vlažne kupole osvjetljavao sam reznice oko četiri dana s cre science 5000k stripovima po 18 sati dnevno. Nakon toga, klonovi su se mogli unijeti u moju sobu za uzgoj i tretirati ih kao normalne biljke kanabisa!

Nadam se da sam vam mogao pomoći s postom i želim vam puno sreće u rezanju sadnica!

7 Likes

pozdrav.imam problem da kad radim klonove u zemlji da kad pogledam nakon 7 dana i nadjem istrunule korijene.moze li mi netko rec zasto?dali je to jer je previse natopljena zemlja vodom?hvala

1 Like

Najvjerojatnije je previše natopljeno vodom. Daj koju sliku.

Slikao bi ti rado ali taj klon sam vec bacio ča.ali uglavnom istrule.kako ti radis klonove?ako radis u zemlji mozes li mi reci kako i koliko zalijes zemlju?

1 Like

Ne radim s klonovima, al probaj zbavit ovo pa če ti biti lakše,gore ti u tekstu piše da ne moćiš jako jer tako brže raste


Izgleda ti je tlo/supstrat non stop vlažan ako dolazi do toga da ti korijen tek tako gnjije…

Kod mene klonovi uvijek uspiju, a radim non stop sa novijom hibrid genetikama sorti, nekima treba duže da puste korijen, neke neće nikako (takva genetika), neke puste korijen za 36h, zavisi sve od genetike i samih čimbenika…

2 Likes

a koliko zalijes vode u zemlju kad ih presadis?kako to napravis?

Zalijem toliko u lavor kakav da se kockice same “napiju”:

(kockice su već vakcinisane mikorhizom i kojakvim hormonima za korijen pa to ubrza)…

Kako presadit?

1 Like

ja pitam za zemlju ne za staklenu vunu.kako vi to radite ili ste radili u zemlji

Pa te kockice i jesu od zemlje, šta kako sam radio u zemlji? Pa presadim normalno i zalijem normalno sa vodom, šta je tu nejasno, nije valjda da ti treba diploma sa koledža da zaliješ malu biljčicu staru 1 tjedan sa 200ml vode iz bokala bem ga ja, pustiš da se osuši to 3-4 dana, i opet zaliješ sa istom količinom, kako biljka raste tako i povećavaš količinu… :sweat_smile:

3 Likes