Roditelji , koliko nas je?

Zanima me kako izlazite na kraj sa decom , kako im objasnjavate sta radite.
Ima li mozda neko da pirka sa klincem?
Ja imam sina 15 godina,ali je on kod majke. Vidjam ga povremeno… Ali sa sadasnjom zenom sam 8-9 godina i njena cerka iz prvig btaka,koja zivi sa nama, ima 16 godina ( pre tri dana napunila ). Ona je probala sa 14 ,sa drugovima iz skole ,nekog albanjerosa. Posle obavljenog razgovora sa njom, ona prvo pita mene dal imam da joj dam za buxnu. Za rodjendan su imali taman da se oraspoloze,pa su otisli u grad i super se proveli. Ne znam dal gresim ,ali ako ona hoce da se napusi moze uvek da kupi na ulici nepoznatu gandzu , ko zna sa kakvim dodacima… Ovako sam siguran da nece da se otruje,ne trazi okolo , ne upoznaje kojekakve face,jos uvek nema dodira sa tezim drogama,a ni ne zeli jer imamo po tom pitanju veoma otvoren odnos.
Moj pok. otac je bio na dopu od 16. godine ( sa prekidima ) ,zadnjih 15 je bio na metadonskom odrzavanju. Moja deca znaju zasto im je deda takav. Nista nisam krio od njih,sve znaju ,sve sta treba da njima ne padne na pamet da “probaju” bilo sta.
Zao mi je sto meni nista nisu pricali ,nego sam morao sam da naucim na najtezi nacin. Od 2006 sam cist ,a imam i Hep ( B i C ) . Volim svoju decu podjednako i trudim se da nikad ne osete kako je biti na dnu. Lakse mi je da im ispricam svoju zivotnu pricu i odgovorim iskreno na svako njihovo pitanje, nego da ih vadim iz problema.
Za sada sam zadovoljan kako se ponasaju iako sad deca imaju sve ispred nosa.
Imam podrsku i od zene jer sam njoj olaksao taj deo vaspitavanja deteta i svi smo zadovoljni i srecni :smiling_face_with_three_hearts:
:peace:
Kakva su vasa iskustva??

3 Likes

@Igor nema djecu, sve dobro radiš.
Ja kao roditelj nebi ništa sam krenuo govorit dok sami /sam/ sama/ ne shvate.
Vjerujem kad odrastu, vide da tata ulazi u sobu pa se zakljuća, stalno je unutra mene ne pušta, zanima ih to sigurno kaj se krije iza tih vratiju. Zanimalo bi i mene jel.
Dobro zboriš u vezi ulićne trave, da saznam da duva i da je u tom điru,sljedil bi razgovor i naravno da bi dao svoju buksnu da ne dimi sranje pljesnjivo s ulice.
Moji znaju da dimim, znaju za boks, sve smo rješili razgovorom i sad smo svi mirni i sve je OK. Oni nisu više nikada pitali za vutra, boks, spominjali bilo kakvu policiju itd.
Hvala im. Puse mami i tati ,volim VAS :heart:

Zaboravil napisat ,pa editiram ,
VEliki POZDRAV tVOJOJ Femili ,Uživajte :ok_hand: :v: :fist_right:

Respect, pozdrav :crazy:

3 Likes

Imam klinca od 7 ipo, živi sam mamom u DE. U živo, ga viđam 3-4 puta godišnje, po tjedan dana. Zna da pušim al zna da je to cigara i kad dode vrijeme za to, objasnit cu mu sto je marihuana trudit cu se da ne proba neki shit sa ulice.
@Igor pazi da ti ne počne sama uzimat :laughing:
Imam legu kojem to sin redovno radi :grin::joy:

3 Likes