Sanobiotec novom metodom za ekstrakciju CBC-a

CBC, poznat i kao kanabikrom, jedan je od 113 kanabinoida koji su do danas pronađeni u biljkama kanabisa. Međutim, budući da se samo oko 0,2 posto biljke kanabisa sastoji od CBC-a, ekstrakcija nije tako laka. Litvanska tvrtka Sanobiotec sada je otkrila novi proizvodni postupak za CBC, koji bi prije bio nedostižan u takvoj “čistoći i produktivnosti”.

Kaže se da kanabinoid CBC ima mnogo pozitivnih učinaka. S THC-om jedan je od prvih aktivnih sastojaka koje su istraživači uspjeli izolirati iz biljke. Kada je otkriven, pretpostavljalo se da je biljka kanabis bila vrlo bogata CBC-om. Međutim, napretkom u kromatografiji postalo je jasno da je CBD-CBC kompleks izoliran i ispitivan dugi niz godina: kanabikromen je samo vrlo mali dio biljke, oko 0,2 posto.

Različite primjene s kanabikromenom (CBC)

Studije sada pokazuju širok spektar mogućih primjena u medicini i liječenju različitih bolesti. Istražuje se kao antibakterijski lijek, lijek protiv akni i kao terapija migrene, a CBC također ima velik potencijal kao antidepresiv. Slično CBD-u, on djeluje u mozgu s opioidnim receptorima koji su odgovorni za regulaciju boli u tijelu. Također se može vezati za dopaminske receptore i na taj način regulirati sustav nagrađivanja. Međutim, kako točno CBC utječe na ljudsko tijelo, još uvijek treba istražiti u studijama. To otežava niska produktivnost ekstrakcije kanabinoida, a time i slaba dostupnost.

Tvrtka Sanobiotec istražuje, proizvodi i plasira na tržište velik broj kanabinoida za upotrebu u medicini i wellnessu. Web stranica kaže da “kombinacija sinteze, biosinteze i ekstrakcijskih resursa omogućuje razvoj optimalnih proizvodnih metoda za svaku tvar”.

Kanabikromen - osjetljivi kanabinoid

“Traženi” kanabinoidi poput THCV, CBN i CBC od posebnog su interesa za tvrtku. Generalni direktor litvanske tvrtke Rytis V. Urbonas objašnjava da su „kanabikromi jedan od najosjetljivijih kanabinoida u spektru. Uljano stanje smanjuje raspon tehnika čišćenja, što predstavlja pravi izazov za proizvodnju u velikim količinama. "

To je ono za što se kaže da je tvrtka razvila. Također naglašava da se uz klinička istraživanja moraju i modernizirati proizvodni procesi, jer sigurnost korisnika može biti zajamčena samo čistim krajnjim proizvodom. Tvrtka je sada definitivno spremna služiti rastućem interesu za CBC svojom proizvodnjom i tako se nadamo pružiti više znanja o ovom kanabinoidu.

3 Likes