"Sindrom hiperemeze kanabisa" (CHS) je zapravo trovanje azadirahtinom (neem)!

2N61tyyncFaFVtpM8rCsJzDgecVMtkz4jpzBsszXjhqan9up1AdRGbWTJN2HUu2E4dBpHxTEcXhx2oCKEgfAGchS3vUos9hp1o99QEwK9TPEfMju6xPQEYcHiKkVYoBQ5JcPPdCcdX7c

Azadirahtin (C35H44O16) je aktivni spoj u ulju biljke neem.

Poljoprivrednici stoljećima koriste neemovo ulje protiv gljivičnih štetnika i insekata. Kada se radi kako treba, vrlo malo azadirahtina završi u hrani, jer ga većina biljaka ne može primiti kroz svoje korijenje.

Kanabis je jedan od najboljih poznatih fitoremedijatora – kada se uzgaja u kontaminiranom tlu, “čisti” tlo upijajući teške metale i druge toksine. Dakle, apsorbira azadirahtin, osobito tijekom vegetativne faze, zatim ga taloži smolama u cvjetove, koji se onda koriste za pušenje ili pravljenje koncentrata.

54TLbcUcnRm3sWQK3HKkuAMedF1JSX7yKgEqYjnyTKPwrcLjdGpXK1avgv3D33Kd8LRmCiKu5sfFY5PyB1a9hMBv2K7Pfb2NK5jX1bD9cggWCMeZoQMkmMrBoiTqfgT4gRmeE5TKU

Mnogi (čak i organski) uzgajivači to ne znaju i nastavljaju koristiti neemovo ulje s kanabisom. Da, organski je, ali organski ne znači i siguran. Azadirachtin je definitivno otrovan. Čak POLOVINA sve konoplje, uključujući i medicinski kanabis, u određenoj je mjeri kontaminiran azadirahtinom!

Što Azadirachtin čini ljudima

Rani simptomi toksičnosti azadirahtina su intenzivna mučnina, ciklično povraćanje, bol u trbuhu, proljev, napetost mišića, umor i dehidracija. Simptomi se mogu ublažiti Benadryl-om (difenhidramin) ili toplim tušem/kupkom. Najviše obolijevaju oni koji su posebno osjetljivi na azadirahtin, oni koji su inače oslabljeni ili imunokompromitirani i oni koji uzimaju najveće doze. Ako razine postanu dovoljno visoke, dolazi do stupora, napadaja i oštećenja organa.

Kada se pacijent suzdržava od kanabisa ili prijeđe na čist izvor (uzgajan bez azadirahtina), simptomi postupno nestaju.

Došao je "CHS"
Od 2004. različiti izvori tvrde da teška konzumacija kanabisa ponekad uzrokuje “sindrom hiperemeze kanabisa”. Ova dosad neviđena bolest navodno ima iste simptome kao toksičnost azadirahtina, a nestaje kada se liječi na isti način.

Koliko se može reći, “CHS” ne postoji. To je zapravo toksičnost za aktivnu tvar u ulju neema (koji se sporadično koristi na kanabisu u legalnom i na crnom tržištu). Ovaj besmisleni sindrom političari pretvaraju u Boogeymana kako bi opravdali daljnju zabranu kanabisa!

Možemo razbiti mit o CHS-u – i spriječiti da se ljudi razbole – širenjem riječi: NIKADA nemojte koristiti ulje neema (azadirachtin) na kanabisu!

NAPOMENA: Pročitajte svoje naljepnice! Azadirachtin se sada proizvodi sintetički i dodaje se raznim proizvodima kao što su Azatrol, Azamax, Aza-Sol, Align, Azatin, Turplex, d-Mize, Plantonix Bliss i još mnogo toga. Najbolje, uzgajajte prirodno koristići različite kompostne čajeve i bakterije - kao što to čini priroda!

Ovo nije zamišljen kao medicinski savjet, ali nadam se da će vas potaknuti da sami istražite problem. Ostale korisne tekstove na ovu temu možete pronaći ovdje i ovdje. Ako imate informacije za koje mislite da bih trebao dodati ovom postu, javite mi!

1 Like

Zanimljivo.:eyes: Što misliš ima li to veze što ne mogu pronaći neem ulje na policama bio trgovina?