Sjeme kanabisa

Ništa ne uspijeva bez sjemenki kanabisa. Oni se mogu naručiti putem interneta u raznim šopovima sjemena. Srećom, posjedovanje i prodaja sjemena je legalno u mnogim europskim zemljama. A zahvaljujući poštanskoj tajni i bescarinskoj kontroli, obično se nema problema s slanjem.


Ovdje možete birati između dvije vrste: Sativa i Indica. U međuvremenu postoje i križevi obje vrste, tako da postoji nešto za svaki ukus. Sativa ima tendenciju visokog rasta, dok indike rastu prilično kompaktno i grmoliko.

Budući da su za konzumiranje pogodne samo ženske biljke, neoprašene biljke polenom muške biljke, uvijek preporučam kupnju feminiziranog sjemena kanabisa. Feminizirano sjeme ostaju 99% ženske biljke, tako da vam je zagarantirano dobiti biljke koje kasnije zaista možete pušiti.

Regularno sjeme ima šansu da ostane 50% ženskog i 50% muškog pola. Drugim riječima, čim rod biljaka postane vidljiv, muške biljke se moraju sortirati, i trebaju se ostaviti samo ženske biljke. Regularno sjeme je više za uzgajivače koji žele uzgajati sjeme sami.

Zatim tu su i automatik sorte. One imaju posebno svojstvo koje prelazi u fazu cvjetanja bez obzira na svjetlosni ciklus. Imate unutarnji “genetski sat” koji pokreće cvjetanje nakon određenog vremena. Međutim, autoflower biljke obično rastu manji i daju manje uroda. Mnogi početnici koriste autoflower genetike u zatvorenom prostoru, što isto savjetujem.

Pri kupnji treba obratiti pažnju na pravilnu kvalitetu sjemena. Sjemenke s lošom genetikom mogu uzrokovati puno problema, na primjer, slabo klijaju, stvaraju hermafrodite ili rastu frgavo.

Pravi soj marihuane za vas!

Odabir pravog soja kanabisa nevjerojatno je važan. U osnovi, ovisno o vašem cilju uzgoja, vrlo dobro se morate upitati koji soj kanabisa biste trebali uzgajati. Nekoliko je odlučujućih čimbenika koji su presudni pri odabiru soja marihuane: vrsta visokog rasta (Sativa vs. Indica), vrijeme odrastanja, mjesto na kojem želite uzgajati (u zatvorenom, na otvorenom) i koje su vam osobine osobito važne (debeli pupoljci, visoka razina THC-a). Nakon što shvatite što želite, vrijeme je da pažljivo odaberete pravi soj.

Mnogi početnici koji žele uzgajati kanabis čine grešku i automatski odabiru najsnažniji soj marihuane. Zaboravljaju da je ove sojeve s vrlo visokom razinom THC-a često najteže uzgajati. Uz to, kvaliteta je najmanje jednako važna pri odabiru prave vrste sorte kanabisa.

MORATE biti sigurni da vaše sjeme kanabisa ima dobre gene. Loši geni mogu dovesti do mutacija, poremećaja cvatnje, lošeg klijanja i mnogih drugih nepredvidivih problema. Stoga je vrlo važno da vaše sjeme marihuane potječe od poznatog dobavljača. Stoga često nije dobra ideja da sjeme jednostavno uzmete od prijatelja koji je uzgojio prošlog ljeta. Osim ako je vaš prijatelj već profesionalac u uzgoju kanabisa, ali nemaju svi takvog prijatelja :slightly_smiling_face:.

Za one koji nemaju tako dobro poznanstvo, samo ozbiljne banke sjemena ostaju kao alternativa.

Moja tri apsolutna favorita su Sensiseeds, Paradise Seeds i Seedsman.com. Te tri sjemenske banke nikada me nisu razočarale, zbog čega bih ih rado preporučio drugima, za one koji ganjaju USA genetike, i imaju više budžeta na raspolaganju za sjemenke mogu baciti pogled na Platinum Seed Bank.

Drugi vrlo važan faktor su, naravno, prinos i berba. Neki sojevi marihuane prirodno stvaraju guste i velike hedove, dok drugi jednostavno ne. Lako može biti da će biljka sa dobrim indika genama donijeti više nego dvostruko veći prinos nego biljka sa genema sative, što čini indika sojeve vrlo atraktivnim za komercijalne uzgajivače.

Neke od indika sorti koje preporučujem:

Sorta Urod
1. Super Bud (Fem) ~900g/m2*
2. The Doctor (Fem) ~800g/m2*
3. Zombie Virus (Fem) ~700-800g/m2*
4. Black Zombie (Fem) ~700-800g/m2*
5. Diamond Girl (Fem) ~750g/m2*
6. Chronic Widow (Fem) ~700g/m2*
7. Bad Azz Kush (Fem) ~700g/m2*
8. Pink Kush (Fem) ~700g/m2*
9. Black Alpha (Fem) ~600-700g/m2*
10. Bergman’s Gold Leaf (Fem) ~650/m2*

Ako želite uzgajati kanabis u komercijalnom obliku, vrsta high-a vam nije bitna, jer količina i kvaliteta su najvažniji u poslu. Za hobi uzgajivače koji uzgajaju samo za vlastitu upotrebu obično je obrnuto.

Ako “samo” želite normalno uzgajati kanabis za svoju vlastitu upotrebu i ne želite križati biljke i stvarati vlastite sojeve, preporučujem kupnju feminiziranih sjemenki. Postaju (gotovo) 100% ženske, što vam može uštedjeti puno problema i vremena, pogotovo ako ste početnik, trebalo bi sebi uzeti dovoljno vremena da odaberete svoj soj kanabisa!

Koje sjemenke kanabisa su pogodne za uzgoj na otvorenom

Plijesan predstavlja veliku opasnost za vaše biljke, ali možete ga izbjeći:

  • Izuzetno je važno kupiti sjeme kanabisa posebno za uzgoj na otvorenom!
    Ni pod kojim uvjetima ne biste trebali štedjeti na sjemenkama marihuane.

Kao i uvijek, mogu preporučiti Sensiseeds i AmsterdamMarijuanaSeeds (AMS). Usput, AMS je jedna od mojih najdražih banki sjemena, čak i ako možda nije toliko poznata u domaćoj sceni.
S obje sjemenske banke dobivate kvalitetno sjeme s visokim urodom koje je otporno na mnoge biljne štetočine, plijesan itd. Ako prvi put uzgajate kanabis na otvorenom, pokušajte s nekoliko različitih vrsta da osjetite koji je soj marihuane najbolji za vas i vašu klimu. Ako uzgajate marihuanu u svom vrtu, ne biste trebali uzgajati sojeve sative, jer obično rastu vrlo visoko i stoga ih je teže zaštititi od neželjenih očiju.

Kliknite ovdje za kategoriju sorti marihuane koje možete uzgajati na otvorenom od Sensi Seeds.

Oficijelni partneri Uzgoj.org foruma:

Seedsman:
Sensi Seeds

SensiSeeds:
Sensi seeds

WeedShop:
Weed Shop

Hipseeds:
Hipseeds

11 Likes