Spore gljiva - gdje naručiti?

Kao što sam već spomenuo, uzgoj psilocibin gljiva ilegalan je u većini zemalja svijeta, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Stoga nije preporučljivo nabavljati spore psilocibin gljiva bez valjanih dozvola. U nekim zemljama postoje specijalizirane trgovine koje prodaju spore psilocibin gljiva i druge opremu za uzgoj gljiva, no trebate biti sigurni da je nabava takvih proizvoda legalna u vašoj zemlji i da imate sve potrebne dozvole za to. U svakom slučaju, preporučuje se traženje savjeta od stručnjaka prije bilo kakvog naručivanja.

Lista web stranica za naručivanje psilocibin gljiva i spora:

Ovo je lista web shopova koje i vi mozete pronaci na googlu, tako da je svaka narudzba na vasu vlastitu odgovornost!

3 Likes

Pozdrav, mene interesira ima li tko iskustva ne s uzgojem nego s “lovom na gljive” kako prepoznati gljivu takve vrste u prirodi, biti siguran da je to to, te u kakvoj okolini se mogu pronaći. Inače šetam šumom tražim vrganje lisičarke i slično, pa me zanima jer sam ih možda samo ignorirao tko zna koliko puta. Po čemu točno prepoznati takvu vrstu gljive?

Poz…Prvo da kazem…:no_entry_sign::x:OVIM POSTOM NE POTIČEM NIKOG NA BRANJE GLJIVA,GLJIVE BERETE NA VLASTITU ODGOVORNOST,LOV NA GLJIVE NIJE ŠALA,MOŽE VAS KOŠTAT ŽIVOTA​:x::no_entry_sign:

Jedan od največih pokazatelja da se radi o psilocibnskoj gljivi je plavilo…mjesto na kojem je gljiva oštečena dolazi do plavila…psilocibin reagira s kiskom tak nešt…

IMG_20230410_064856 Obično je to plavilo na petiljci pri dnu,može biti normalno i na klobuku… AL OPET I DRUGE VRSTE GLJIVA PLAVE I NE SADRŽE PSILOCIBIN

SPORE -su kod večine psilocibnskih gljiva tamno ljubičasto/smeđe

Kod nas na balaknu najčešče možeš pronaći psilocybe serbica/bohemoca

psilocybe semilanceata

psilocybe cyanescens

Uglavnom još jednoM :x::no_entry_sign: LOV NA GLJIVE MOZE BITI OPASAN PO ŽIVOT :no_entry_sign::x: Jedna je psilo jedna nije al je zato smrtno opasna

3 Likes

Kako su lijepe!