Sušenje kanabisa

Mene zanima kako i u kojim uslovima pravilno sušiti hedove da ne dođe do pljesani

1 Like

Kad sušiš, optimalna temperatura 21 C sa 50% vlage.
Nakon sušenja, kad pospremiš hedove u tegle to se zove CURING, gledaj da ti bude vlaga u staklenki 58 - 65%.

3 Likes

Dugo susenje na nižim temperaturama i vecom vlažnosti je najbolja opcija za očuvanje trihoma. 60% vlaznosti i 16-17C. Cijela biljka, 14-16 dana.

2 Likes

Svako drugčiju opciju ima… Ja sušim na 18°C i 50-60% vlage. Otrimane vrhove povješam u kutiju sa kupaonskim ventilatorom za izbacivanje zraka van. Tako budu 5 dana, nakon toga 2 dana u papirnatu vrečicu, nakon toga manikiranje i u staklenku.

4 Likes

Ja se ne kuzim pa moze objasnjrnje. Ttrihom?

Google.com

Držati temp imeđu 14 i 17 C, uz to max 60 vlage, i na konju si, i najmanje 10 dana sušiti tako…
I koliko dodatno izgubiš na količini u staklenki kroz dodatni kjuring @Mr.smokeallot nakon 5 dana sušenja? :smiley:
Minimalac 10 dana, dok god ne možeš stem prebiti lako od hedova, jednostavno nije gotovo, a i u kutiji ne bi nikada više sušio, jer mi je jednom tako jedna biljka pokupila na svakom hedu plijesna (gorilla glue), mogao sam ju samo baciti na kraju, ili što najgore bude, osuši se isto barut, dirneš hed prstom, pretvori se u prah, no iz grešaka se uči ne, no kako god ko želi i ima mogućnosti :slight_smile:

@Montrox_69 (desni klik na sajtu i prevedi si na svoj jezik)

Možeš doč u provjeru da vidiš da je 5 dan kutije i 2 dana skarnicla više nego dovoljno. A kolko izgubim još, ni sam bog nezna​:rofl:… izvažem kad manikiram vrhove i poslje više ne važem. a i redovno otvaram i vadim van da se i proba jel kvalitet isti :joy::innocent:
Nikad nisam imal problema sa pljesni u kutiji evo več 6. Godina kako samo u kutiji sušim.

Sve zavisi od veličine hedova i same kompaktnosti cvijeta ne, flufasti cvijetić možeš i u kutiji od cipela sušiti, a i što više bio mase imaš za sušiti, veći ti prostor treba zbog same transpiracije, tako da ta kutija može proći za kakvu manju biljku, ali inače ako možeš, suši uvijek u šatoru, budeš na sigurnoj strani ne

Cheers

1 Like

Meni bude zao trošiti vrijeme boksa na sušenje kad nova tura može već fino započeti :smiley:

Hvala svima na odgovorima ali sad me zanima Traba se osuditi od prilike kila i di bi bilo naj bolje to

Ako imaš puno biljaka ja bi prvo biljke objesio naopačke na neko tamno mjesto par dana dok se prvi listovi ne objese po hedovima i dok ne postanu onako malo crispi na dodir. Onda bi maknuo te velike listove i ostavio još koji dan da ovi manji listovi postanu crispi. Onda bi sve fino Istrimao i ako je head iznutra još malo vlažan stavio bi ga u papirnatu vreću bez ikakvih natpisa na vrećici jer ne želiš boju po svojim headovima(koristio sam prošli puta iz Kauflanda). Kad staviš u vrećicu na tvom mjestu big pregledavao vise puta dnevno da se nebi presušilo. Nakon toga ide u teglu na curing i u tegli sto duže to bolje :grin:

1 Like

Što duži curing je mit. Uzmi hed kao bananu. Drzis je u frizideru npr - kad tad pocece propadati i pojavljivati se oni smedji djelovi, jednostavno od tezine i od vremena. Radije bi pojeo svjezu bananu nego staru mjesec dana, sta ne?
Pokazano je mnogo puta da postotak kanabinoida i terpena takodje opada i to sam u mjesec dana. Tako da sto se mene tice, od berbe do mene mjesec dana maks.

1 Like

Banana u frižideru je po meni nešto drugo jer ko prvo držiš u frižideru di je hladno a ko drugo ne držiš je u tegli. Curanjem se poboljšava sam okus. Čitao sam kako nakon sto skineš biljke postoje nekakve bakterije koje jedu šta je preostalo od gnojiva i gluposti i njih se može riješiti na dva načina, curanjem ili doslovno ispiranjem vodom sto normalno ne preporučuju jer bacaš i druge stvari kroz to. Ovo je malo laički objašnjeno to sto sam pročitao

2 Likes

Stavi bananu u teglu i vidi šta će se desiti. Držanje vutre u frižideru btw je jako poželjno (u zip vrecicama). Cuvas trihome na taj nacin najbolje ali malo ko to amaterski radi. Ništa to rekla kazala. Samo praksa. :smile:

1 Like

Slažem se stobom da je praksa sve. Meni je trebalo vremena dok skuzim kakvo mi sušenje najbolje odgovara, ali bio to mit ili ne o curingu ja ću svejedno pokušati svaki put curati sto duže mogu jer volim da se taj miris pohvata svuda :grin:. Možda je samo placebo efekt, ali meni je uvijek ukusniji dim kad se dobro dobro iskjura.

2 Likes

Ima li ikakav poučni video za sušenje ? :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

1 Like

https://www.youtube.com/watch?v=lWgnwtHAsgk

1 Like

Thanks bro :green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::seedling::seedling::seedling::seedling: