Topping / Lollipopping

Pozdrav svima,

Zasadio sam oko 500 biljki za CBD, sorta Eletta Campana.
Sadio sam biljke u čašice, a sad kad se ojačao korijen presadio sam ih u vrt, na daljinu cca 80-90cm jedna od druge.

Vrijeme sadnje u vrt bilo je 22.5, a vrijeme sadnje u čašice 1.5.
Zanima me, kada mogu očekivati da će biljka krenuti pokazivati spol, u kojem tjednu rasta?

Također, kada ste vi radili onaj takozvani lollipoping (podrezivanje grani biljki od ispod kako bi dobili bolji cvijet) i kada ste radili topping (rezanje vrha biljke kako bi umjesto u visinu išla u širinu?

2 Likes

Pozdrav, malo si gusto posadio… Spol će ti početi pokazivati krajem sedmog mjeseca. Topirati prvi put možeš nakon petog kata listova…

4 Likes

@5ar i ja mislim da jesam, ali kontam si kad pobijem muške da će se oslobodit prostor…thx!

2 Likes

Biljke če pokazati spol tamo negdje sredinom 7. Mjeseca. Da si ih stavio na rezim 12 sati svjetla i 12 sati mraka spol pokazu za 3 tjedna ali ti onda i revegetacija traje otprilike toliko. Topiraj ko sto je kolega @5ar reko. Možeš svaka 2 tjedna topirat dok ne pokažu spol. Lolipop se inače radi tek kad se počnu formirat mali vrhovi, tako vidiš koje grane su se izborile za sunce. No lolipop i nije baš preporučen za outdoor. Poznati groweri u svjetu Cannabisa, poput Jorge Cervatesa ne režu ništa, čak i čekaju da zuti listovi sami otpadnu. Loolipop je više za indoor kako bi dobio što veči urod. A isto možeš koristit LST (low stress training) rastežeš grane da idu u širinu.

4 Likes