Tropicanna poison & Critical orange punch

Seeds:
Tropicanna poison (Sweets seeds)×3
Critical orange punche (Dutch passion)×1

Setup:
Mamut 120 pro+

Lokacija/prostor:
120×120×200

Rasvjeta:
4 Quantum bordova(120w+120w+150w+150w)
Klima:

Ispuh:Turbina Black orhid 125
Upuh:Vk turbina 125
2 oscilirajuča ventilatora,jedan običan i jedan stupni,stavljen vodoravno

Supstrat:
Canna terra profesional

Gnojivo:
Advanced nutriense (Iguana grow,Sensi bloom a i b,Nirvana,B52,Big bud, Overdrive, Rhino skin i Carboload
Mikoryza:Kraken u vegetaciji,Pandora u cvatu

Voda (pH):
7.1 iz pipe,bez gnojiva spuštam na 6.5

Evo jedan dnevnik za kolege, dugo se nismo družili…

Tu su u vege boxu(Homebox ambient 120PAR+)
Presađene i evo ih prije buđenja

Desna,naprijed se izravna cca sat vremena po paljenju svjetla.

Trenutno samo 3 borda radi na 60%. Svi bordovi su 3500k,ali Zeus 308ONE ima lm301h diode i one bacaju malo više žuto svjetlo…
Imam još jedan dnevnik u najavi,pa nadodam još ovdje , što sam zaboravio!
Slobodno pitajte,savjetujte itd.tu smo da se družimo. U mom dnevniku nema spama…samo pravila foruma,a što god vam padne na pamet,samo rokajte :+1:

Do sada su dobijale B52,da ih pogura,dok se zemlja ne aktivira i sad voda(6.5ph),jedno 10ak dana. Onda u vegetaciji, dobijaju Iguanu grow(ostalo mi još malo,da potrošim,a preskupe su,da bi ih ponovno uzimao). U cvatu ide Sensi bloom a i b+Carboload,pa ubacujem Big bud,B52,Rhino skin i Nirvanu. Kasnije,Big bud zamjeni Overdrive i tako mi se pokazalo najboljom kombinacijom!

3 Likes

Sretno kolega, na kojem razmaku držiš zeuse sad u vegetaciji?zanima me ovaj Zeus ONE, koja je razlika između njega i 308xt,ako znaš?jel su samo diode drugačije, il je možda slabiji u wataži?

1 Like

Zeus ONE je puno blaži za biljke i na istoj visini i jačini,daje jači PAR od lm 301b dioda ili Zeus 308xt!
Zato sad i imaju mega sale jedan board 69€<2 kom po 59€ i 10+ po 49€…ove starije modele 308xt,ONE je 100€…
Iste su snage,ali ONE traje puno duže. Za sada mu je 6. Ili 7. Grow i sve diode rade!

Ja ih u vegetaciji držim dosta visoko na jačoj wattaži cca 70-80cm i biljke kako rastu,rastu prema svjetlu i kako su višje,dobijem puno manji razmak između nodova na vrhu!
Uglavnom,to je moj način treniranja i zadnja 4,5 growa,pokazalo se idealno bez ikakvog treninga,osim topanja. Kasnije (u ovoj fazi), defoliacija fun listova,a glavne grane savijam prema van i nakon swicha 14-21dan,lolipop…

Stavio sam im diy CO²(limunska kiselina+ soda),puno bolje podnose svjetlo i višlju temperaturu!

Tropicanne

Presađivanje nisu ni osjetile…
I ovo je Critical orange punche

Za CO² se može koristiti i jedan preparat,ne mogu se sjetiti formule… uglavnom,skužili du što stavljaju u one bijele vrečice i kila toga košta 20ak€ . Ako nekoga zanima,budem išao pogledat,a može se naručit bez problema!
I ova solucija sa limunskom i sodom CO² ide preko 1000ppma!

Edite:

Kemijska formula amonijeva bikarbonata je NH4HCO3. Punjenje vrecice neka bude oko 150gr kao kod kupovne, velicina vrecice odprilike nekih 20x10cm. Na vrecici je potrebno izbusiti za pocetak barem 5 rupa, a ca 2 tjedna nakon toga jos 3 rupice. Napravio sam jednu testnu vrecicu od 80gr i sada nakon tjedan dana je laksa 6gr i rekao bih da je aktivirana.
Evo i mogu reći,da funkcionira!

5 Likes
  1. Update
    Evo da krenemo sa ponedjeljkom… uvijek odradim prvi dan na 12/12 sa nedjelje na ponedjeljak i sljedeći ponedjeljak,računam cvat!
    To mi se pokazalo najboljom opcijom…
    Evo ih jutros,3 Tropicanna poison i Critical orange punche ljevo,gore u boxu!

Tropicanna 1

Tropicanna 2

Tropicanna 3

I Critical orange punche

Za sada su na čistoj vodi,svaki drugi dan oko litre svakoj i sad ču pojačat na 2.5l ,jer sad več ima veliki korjen!
    Dobile su dva puta B52 i to ih malo podigne. Ne spuštaju listove prije spavanja…
    To bi bilo to za sada. Nemam nikakve planove kako trenirat,kad vidim dobru priliku za dobru colu,odradim u hodu…
    Još dva puta voda i onda ču uvest Iguanu grow,jer uvijek prekasno ubacim vege gnojivo i sredinom cvata,gube boju. Nije ništa što ih može ubit,ali kad ranije ubacim NPK u vegetaciji,puno su jače biljke(deblja stabiljka,veliki fun listovi itd.)
    Pozdrav :metal:

P. S. Trenutno su ispod 3 borda,dupli na 60%(130w) i jedan Zeus na 70w,drugog ubacim po swichu,onda ih roka cca 450w

Na njuškalu sam uzeo ovaj dupli board za 1400kn sa HLG 240 AB driverom,5kg heatsink,dimmer i hengeri. Samsung lm301h diode,crvene epistar.

3 Likes

Zeus one ima u sehi vise zelenog spektra, njih koristim za nabijanje listne mase na mother biljkama i klonovima…

Sretno sa uzgojom @Gasoo fine sorte si izabrao

3 Likes

Vidiš,nisam uopće razmišljao o zelenoj,jer tek zadnjih godina se skužilo,da biljke ipak trebaju zelenog spektra…
Ja biram sorte,večinom one sa akcije​:wink:,bitna mi je genetika,ali ne toliko koliko druga oprema za uzgoj!
Critical orange punche sam stavio u drugi box,jer naraste više od Tropicanne

Nisam bio za ove brzo cvjetajuče strainove,ali mora se probat!

4 Likes

Update:1. Defoliacija
Još su uvijek na čistoj vodi uz dva puta što su dobile B 52 i sad ču sljedeće zaljevanje još jednom,jer sam ih jučer istezao…
Začudo,nije mi ni jedna pukla,a izolirka je uvijek pri ruci!

Zadnji pogled kroz krošnju

Samo sam ovu oslikao,jer sve 4 su skoro identčne…

Ovoj, desno/naprijed,ostavio sam dvije glavne grane,jer je zemlja bila suha,pa sam pričekao par sati od zaljevanje,pa supercropao…

Tropicanna ima tvrde grane,dok Critical orange punche šuplje i ne mogu se svijat,tek nakon cropa,idu bez problema…

Tropicanna 2.
Tropicanna 3.

I Critical orange punche

Jedna zajednička

I par sati nakon,kao da ih nisam taknuo…

Ovo sam morao zabilježit,sad puštam da popune prostor cca 10ak dana i swich…

4 Likes

Kod tebe to uvijek top izgleda tebra, keep it up

3 Likes

Update: Temperatura:21°-27° Vlaga 40%-50% Svjetla: 3 boards 70 cm od krošnje(svaki cca 90w trenutno)

Jedno zaljevanje išlo je samo po litra vode,svakoj,ali je to bilo premalo,pa sam digao na 2l svaka+Iguana grow

Kada sam stavio Tropicanna poison na klijanje,stavio sam i jedan Black Jack za koji sam mislio,da nije proklijao,ali sad kad gledam biljke ili imam 3 fenotipa ili sam zamjenio sjemenke :smile: Mada sumnjam,ali vidjet čemo u cvatu… Evo ih po dvije,jer mi smeta ova vrečica,da ih ljepo oslikam Gledajuči ih na slikama,3 imaju iste fun listove,ali malo su drugačije trenirane,oa je možda i do toga! Javim stanje​:muscle:

3 Likes

Update: Temperatura:21°-27° Vlaga:40% Svjetla:Sva 4 borda na 100w svaki Evo ih 4 dana na 12/12 i za sada su još kupusare

Morao sam slikat ovako, radi co2 vrečice Sad če one same pokazat koje grane su najjače,pa tamo sljedeći vikend,ide lolopop… Dobile su zadnju dozu Iguane grow i toliko sam taman imao…

Radilo se ulje od više materijala i napaokon dobijam ulje,da sam zametnuo zadnja dva dana

Uvijek se naližem previše :love_you_gesture:

2 Likes

Predivne su brate! Lepo si to odradio ko uvjek- -po tvom fellingu! Topčine na tim biljkama če opet sline na usta, ali vega je super-healthy! I ulje-bravo,lepa boja izgleda još u posudi! Verujem da flisnulo,lepo si materiala ubacil.smijem pitat koliko ulja si dobio iz ?vuje… Pozdrav by Urbangrower Super ti grow izgleda(dobri uvjeti!)-ja se borim nizkim temperaturama…al ču startat i ja novo…

2 Likes

Bisne te cure u tebe :grin:

2 Likes

Di si @UrbanGrower Urbane… Stavio sam 150g cvijetova i oko 50g trima…

Malo više od 20ml sam dobio,s time da ostane u loncu jako puno,a neda mi se to grijat,pa vadit itd. Nalizal sam se,dva dana su mi noge teške,tek jučer sam došao sebi:)

Ono što sam naučio,da bez dekarbioksilacije, ulje nema toliko jak učinak i ima dobar video,gdje Rick Simpson,opisuje što se točno dešava kod decarba i zato ga ja od sada,radim uvijek…

Uglavnom,to je nešto što neki ne rade ,jer misle da se to odradilo na kraju,dok je ulje na isparavanju. Ali,ipak je najbolje kad se odradi u rerni na 100C°

Jedino, što nikako da pogodim količinu,pa pretjeram i zaspim oko 18h i spavam cijelu noč,bez da mrdnem…

Budem ovdje dokumentirao kako ulje pomaže kod kožnih sranja. Ovo na slici je več jednom izbilo i krema sa uljem ga je uklonila skroz…sad se vratilo i idem sa čistim uljem,neda mi se radit kreme,ovako može biti 3 dana ispod flastera,jer samo ulje se stvrdne i odlično drži!

4 Likes

Ovo se trajno očisti pomoću pčela, 3 dana zaredom, ujutro i navečer pustiš da te ubode pčela točno u to masno tkivo, riješit ćeš se toga zauvijek, isprobano :sweat_smile: Tkivo se razrijedi skroz, na kraju se to “iscjedi”, i čuvaj se infekcija, ne maži ulje na otvor, već zamotaj to i drži čistim par dana, i vjeruj mi, bit ćeš miran…

3 Likes

Vanredni update: Odradio sam defoliaciju,mada su tjedan dana na 12/12,ali bilo je previše fun listova. Ovo su samo oni

A biljke sad lakše dišu Za dva tjedna ču odradit lolipop,a ovo se inače ne radi u ovoj fazi,prije swicha da …

I opet sam zaboravio stisnut odgovor,pa ide odmah i update: Računam im,jučer 1.dan cvata Temperatura:20°-27° Vlaga:40%-50% Svjetla:4 borda,svaki 100w(400w) sa 70 cm i ide sve bliže…

Još su uvijek pune lišča i vrhića,oni če za 10ak dana dolje(lolipop),a onda ide donjih 50%zelenja van… Meni je ovo ,nakon klijanja,najdraži dio(volim lomit sjemenke,ne znam zašto :joy:) Dobile su Nirvanu,Rhino skin i Carboload,a sutra ide Sensi bloom a i b+Nirvana i Rhino

2 Likes

Nisam ih više mogao gledati i odradio sam lolipop Stavio sam sve slike,one govore više od mene…sad če se to popunit,a ove što su se rascjepale,kao da vuku više i uvijek te grane,budu top…

![IMG_20221223_131803|375x500](upload://hYmoUZdrasFyWSIOjVwbz1lesrL.jpeg

Do sljedećeg puta :muscle:

2 Likes

Bit će monstrumi sretno dalje kolega.

3 Likes

Fala frende​:metal: Svaki grow ih sve više skidam,ovaj put sam zeznuo u početku… Inače ih u vegetaciji,skidam malo po malo,pa lolipop nakon swicha! Ove sam lolipopao tjedan dana prije,nego li to činim,ali oba straina su brzo cvjetajuče biljke. Tropicanna 7 tjedana,COP 7-8 tjedana…

Evo ih jutros,tek su 2.tjedan na 12/12 i več imaju cvjetove,tako da sam to uzeo u obzir,a i pile su 2.5l vode svakih 36h,pa me i to počelo zamarat. Ovako,svaki drugi dan,2.5 litre tekućine im bude,taman!

2 Likes

Update:

Temperatura:21°-27°

Vlaga:40%-50%

Svjetlo:4×110w sa 50-60 cm i ide sve bliže

Pozdrav svima i sretna Nova godina :metal: Biljčice su na kraju 2.tjedna cvata i ljepo se pune…

Naprijed,ljevo je Critical orange punche,ostale su Tropicanna. Jednoj su krenule crnit vrhići

Na slici se vidi,tko zna orepoznat,a uživo se ljepo vidi… Prošlo zaljevanje,dobile Sensi a i b,B52, Rhino skin,Big bud i Carboload. Danas dobile vodu i power zyme…

To bi bilo to za sada,vozdra :index_pointing_at_the_viewer:

3 Likes

Korigiraš li ti pH kod tog lajnupa od AN-a, by the way, dobro cure izgledaju!

1 Like