Danas,u 4.nedelji blooma,tek rješio problem toplote u g.boxu Pirat100!
Rješio sam Diy spravom,koju sam opisal prošli post,al bi mogao i u temu neku(kučni-diy
),
pokazat-manualno,kak se napravi…
Mada je mala škola,samo sigurnost,na 1.mesto!
U boxu preko dana,po par sati,grije nitna žarulja mh100w,pokrivena sa glinenim,ili od glazure posude,koja je postavljena preko…(slika 1)
Temp u boxu,iz 20,19°C,diže u 2m3,na 24,7°C,vlaga se spustila na 50%,što su idealni pogoji,kakvi su bili…Več je spodnji dio"growa"dobio onaj,čudan miris,ko ono,vlažni vrhovi u oktobru u outu …smell on root.
Ne previše,samo se osjetilo,dok sam kod
otvorenog boxa(pre,što sam palio “spravu”)-osjetio nozdrvama kooo pas.lol.;pa se pitao,hoce li ovo,što sam napravio,obavljat posao?!.Da Vam kažem,Uzgojaši,RADI!ovisi o veličini boxa,i jačini žarulje…mislio sam sa 40w-nom,ali je100w.bila pri ruci(imam 20.LED e27 žaruja u,i,po kuči)a nitne,ni jedne,osim ove stotke.
…
Eto,slike bilja,sutra ujutro hrana:Big Bud,Sensi/iz joxa,če dobit i malo alga growa,i blooma,obojeg po pola doze.Ostale ,bloom Plagron -(3/4 doze)normalno,PK13-14,(1ml/l),Carboload AN(1ml/l) i cal mag Sensi AN,puna doza(2ml/l.)
Neznam,do sada sam išao sličan schedull,Plagron đubriva+AN,i bilo isplalo ok…A i nije…Još radim početniške greške,al učim na njima…
Trebalo bi kod hranjenja pazit malo(ja,za sebe pričam),na NPK;!!
,jer ako svega izmešaš,po pola doze,vec si natovario hrane,čak možda i previše.
Ko da bi moral promjenit,il metodu,il zemlju?..(na početku-light mix,jer đubrim organski),pa tek onda presadit u Plagron grow mix,jer njega kupujem već godinu sad. zadovoljan sam njome,ali pošto je to mineralna zemlja,bi ja morao to" (po predporuki growera sa 10g. Iskustvava u indoru,gaji isto sa istim mixom)"Kaže lik:isprat,prvih 4,5/sedmica.!!Jer ima P.g.mix,vec dosta nutrienata,za prvih par sedmica.-mineralna je To zemlja.drugi put ču uzet guano Pl.,ili neku organsku zemju),možda me tu zeza…
A meni se ponekad čini,da dajem root-juice,odmah kad proviri,pa za dve sedmice,kad naopravi par sprata,3,4-dodam Plagron alga grow ,ali polako…
Sensijev calmag,sam kupil tek pre dve sedmice…dvaput upotrebil,
Sutra ide u pote,nemam šta…fali,mislim ,da zbog:LED razsvete(qb)…čitao sam po forumih,da su čipovi iz fosfora,ima tu,to neke veze,pa biljka treba calmaga malo vise puta…
Slike od “dana”,i kad ugaslo svetlo(skidao sam fan listove sa OGija,jer se lišče “splelo” skupa,i pravilo sjencu skoro svuda po biljci…Nadam se da nisam previše šokiral,vidjet čemo…
Počnimo…
I noču…
Peace Dragi moji,nadam se,da če se “punjenje” vrhova konačno pravilno počet… preko dana25C,noču20°C,vlaga preko dana50%,ujutro>70%…by .ako tako bude ostalo-SUPER!!!
BY Urbangrower