Unutarnji uzgoj kanabisa

Uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru - gdje započeti?

Kako to možete zamisliti: otvorite ormar i prema vama zasjaju vaše vlastite biljke marihuane koje sretno rastu i napreduju. I sve to privatno i diskretno unutar svoja četiri zida. Uz indoor grow ovaj san možete ostvariti.

Što je uzgoj u zatvorenom?

Uzgoj u zatvorenom prostoru pojam je za uzgoj biljaka marihuane u zatvorenoj prostoriji, poput ormara ili čitave sobe. Srce privatnih zatvorenih kuća je growbox za uzgoj. Ovo je tipično ime zatvorenog ormara u kojem se uzgaja biljka marihuane.

Budući da u growboxu očito nema sunčeve svjetlosti, biljku morate ozračiti svjetiljkom za uzgoj kako bi pravilno rasla, promjena dana/noći simulira se pomoću timera, ovako bi vaš growbox trebao izgledati:

Ventilacijski sustav osigurava dovoljno svježeg zraka. Filter s aktivnim ugljenom je vrlo važan za filtriranje mirisa marihuane i tako ostajete diskretni. U growboxu za uzgoj potreban je i ventilator za cirkulacijski zrak za lagani povjetarac.

Biljke se stavljaju u cvjetne posude, gnoje se i zalijevaju redovito tako da ima dovoljno hranjivih sastojaka za rast.

Koliko uroda možete očekivati u zatvorenom prostoru?

Ako growbox uzgoj, rasvjetu i ventilaciju pravilno stavite zajedno, možete postići vrlo visoke prinose u zatvorenom prostoru. Koliko ćete dobiti na kraju ovisi o mnogim čimbenicima: prostoru, količini svjetlosti i njegovom spektru boja, sorti marihuane, genetici sjemena, kvaliteti tla, kvaliteti gnojiva, temperaturi, vlažnosti, potencijalnom stresu i i i.

Growbox Biljaka MHL/HPS Urod Primjena za
Mini (XS) 30x30x60cm 1 75W 10-30g Mini-Grow
Mali (S) 60x60x160cm 4 150W 75 - 150g Mala vlastita potrošnja, samo niske sorte
Srednji (M) 80x80x180cm 6 250W 150 - 250g Vlastita potrošnja za 1-2 Osobe
Veći (L) 100x100x200cm 10 400W 250 - 400g Vlastita potrošnja za 2-3 Osobe
Malo veći (XL) 120x120x240cm 12-15 600W 400 - 800g Vlastita potrošnja za 3-4 Osobe
Veoma velik (XXL) 240x120x240cm 24-30 1000W 800-1600g Vlastita potrošnja za 6-8 Osobe

Prednosti i nedostaci uzgoja u zatvorenom prostoru

Iskreno: Vaša vlastita mala farma marihuane u svoja četiri zida? Ovo je krajnji san svakog stonera.
S uzgojom u zatvorenom prostoru, nikad ne morate doživjeti taj lagodan osjećaj da morate ponovno trčati do trgovca i svaki put vas otrgnuti na ulici. Umjesto toga, poberite svoj urod i prerađujete ga u kvalitetnu travu (vidi fermentaciju).

Odličan je osjećaj vidjeti kako biljke marihuane rastu i uspijevaju kod kuće, a da pritom uopće ne morate staviti nogu ispred vrata. Nikad se više ne morate zamarati jeftinom travom ili lošom kvalitetom (špricana). Potpuno ste neovisni i znate 100% što konzumirate, je konačno ste vi biljke uzgojili, brinuli se o njima, zalijevali i pravilno preradili urod.

Imate gotovo 100% kontrolu u prostoriji za uzgoj (growbox) za savršeno okruženje biljaka, što u divljini ne bi bilo moguće. Svi čimbenici (svjetlost, voda, zrak, hranjive tvari i sl.), mogu se optimalno prilagoditi.

Za razliku od prirode, ne postoje znatiželjni šumari ili šetači koji bi mogli otkriti plantažu. Određujete kome je dopušteno da uđe u vaša četiri zida, a tkome nije.

Možete imati do čeitiri puta godišnje u zatvorenom prostoru žetvu. Bez obzira na to u koje doba godine je vani, vrijeme sami postavljate u prostoru za uzgoj. Uzgoj na otvorenom, s druge strane, ovisi o godišnjem dobu i naklonosti prirode.

Nedostaci za početnike su visoki troškovi nabave za growbox, svjetiljke, ventilacije, filter itd. Ako kod kuće nemate apsolutno nikakvu opremu, za početak uzgoja u zatvorenom morate planirati najmanje 500 eura.

Nemate beskonačnu količinu prostora u zatvorenom prostoru i možete uzgajati samo ograničen broj biljaka. Stoga pri kupnji morate planirati koliko biljaka želite uzgajati ili koliko bi na kraju trebalo biti velik growbox.

Čim biljka kanabisa dostigne određenu veličinu, širi dobar miris. A to može izazvati neželjenu pažnju. Iz toga se ispušni zrak mora filtrirati iznutra pomoću filtra s aktivnim ugljenom kako susjedi, prolaznici ili drugi posjetitelji ne bi postali znatiželjni.

Što trebate sve za uzgoj marihuane?

Za uzgoj marihuane u zatvorenom trebate puno opreme. Srećom, mnoge su stvari jednokratne kupovine s vrlo dugim radnim vijekom, tako da dugoročno trošite puno manje nego s travom na ulici.

Kao osnovu, trebali biste planirati najmanje 500 eura ulaganja. Uz opremu za growbox, trebate još mnogo sitnica, npr. Termometri/higrometri, škare za žetvu, spremnici za skladištenje itd. Ovdje se troškovi prilično brzo sabiraju.

  • Lista za uzgoj u zatvorenom prostoru:

Nakon što se pobrinili o nabavci opreme za uzgoj, potrošni materijal, zamjenska kupovina i potrošnja električne energije određuju rastuće troškove. Mogući su i popravci.

  • Ali imam malo novca!

Kao što vidite, uzgoj trave u zatvorenom prostoru nije jeftin poduhvat. Trebate određenu količinu opreme za siguran i diskretan uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru.
Na primjer, ako imate na raspolaganju samo 300€, imate izuzetno ograničen opseg! Obično to dolazi na štetu sigurnosti ili diskrecije. Većina uzgajivača koji počnu s tako malo novca potroše se dva puta više, jer moraju koristiti bolje dijelove, zbog čega na kraju više novca ukupno potroše.

Da se ne štedi na pogrešnom kraju, trebate iskoristiti vlastite resurse, ispod je nekoliko primjera:

Opcije uštede:

  1. Uzgoj u paru za vlastitu upotrebu: PAŽNJA - Uzgoj s tri osobe u nekim državama već se zakonski smatra organizovanim kriminalom.

  2. Uzgoj na otvorenom? Ako imate veliki privatni vrt ili živite na selu, možete se upustiti u prirodu.

  3. Vješti ste sa alatom? Tada možete sami izraditi growbox i uštediti novac

Čak i ako vam uzgoj kanabisa izgleda skupo: dugoročno ćete sigurno uštedjeti novac. Ne morate više kupovati travu precijenjene cijene od distributera sa ulice, isto uštedite i daljnje “troškove”: vlastito zdravlje! Činite dobro za vlastito zdravlje jer više ne morate pušiti uličnu marihuanu.

Growbox (kutija za uzgoj)

Čak i ako neki kažu drugačije - za optimalan rast biljke potrebna vam je zatvorena, lagana i prozračna kutija za uzgoj u kojoj se biljka može uzgajati (i ne, prozorska daska nije alternativa u 90% svih slučajeva). U osnovi imate izbor: ili sami možete sami izraditi growbox za uzgoj ili kupiti gotov growbox za uzgoj.

Gotov growbox za uzgoj (koji se često naziva i šator za uzgoj) ima prednost u tome što ga možete postaviti u roku od nekoliko minuta i odmah možete započeti s uzgojom. Nedostatak je što se zapravo ne može kamuflirati, uz to, glasniji je od samostalno izrađene kutije za uzgoj jer tkanina ne apsorbira buku ventilatora.

Izgradnja kutije za uzgoj ima prednost u tome što je ona puno jeftinija, a vi kao grower sami odlučite koliko bi ona trebala biti velika i koji materijal koristite. Međutim, potrebno je puno vremena za postavljanje i, naravno, ručne vještine.

Još bolja alternativa: Možete kombinirati prednosti oboje i gotov ormar pretvoriti u vrhunsku kutiju za uzgoj. Dakle, imate i kamuflažu, zvučnu izolaciju i štedite puno vremena i novca.

6 Likes