Upotreba kanabisa ne uzrokuje kognitivne deficite

U studiji koja je trajala više od 20 godina, znanstvenici su istraživali može li konzumacija kanabisa dovesti do dugoročnog oštećenja kognitivnih sposobnosti. Međutim, prikupljeni dokazi ne pružaju nikakve dokaze da uporaba kanabisa može uzrokovati značajna dugoročna oštećenja kognitivnih sposobnosti.

Studija sa Sveučilišta Minnesote sugerira da upotreba kanabisa dugoročno malo utječe na kognitivne vještine. Opsežna studija istražuje ponašanje potrošnje 364 jednojajčana blizanca s različitim obrascima potrošnje iz Minnesote. Studija je započela devedesetih godina prošlog stoljeća i promatra kognitivne, psihološke i socio-ekonomske posljedice upotrebe kanabisa. Trenutno stanje procjenjuje se svake dvije godine. To uključuje elektroencefalogram, a blizanci moraju pružiti informacije o učestalosti upotrebe i fizičkim učincima.

Malo je dokaza da kanabis ima dramatične učinke na kognitivni razvoj, barem od adolescencije do odrasle dobi. Umjesto toga, postoje dokazi da bi česta uporaba kanabisa u adolescenciji mogla imati negativne učinke. Obrazovna i motivacijska pitanja mogla bi utjecati na akademsku ili profesionalnu karijeru kasnije u životu, prema autorima studije.

4 Likes

Imaš nekakav link za studiju? Zanima me pročitati original, a i kad ljudima šaljem studiju, radije bih poslao original link nego članak sa portala gdje svi konzumiraju ili sade konoplju :smiley:

1 Like

Klikni ovde.

hhahah…pa mogu ja guglat, nego me zanima na koji konkretno članak si se pozvao. Ima više članaka koji vode na više različitih resursa, koje vode na više različitih studija. Koji je konkretni link na studiju?
I valjda jebemu, kad radiš ovakve stvari, navedeš izvor.

Izvor sam ja, sjeo, uzeo aktuelan magazin za kanabis i medicinu na njemackom i preveo,
osim informacija sa googla koje i sam možeš pronaći, šta bi ti, da ti skeniram čitav magazin i faxiram ti ga za HR :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ljep pozdrav :slight_smile:

1 Like

au onda oprosti, mislio sam da si uzeo sa interneta. Inače kad se takve stvari pišu ja uvijek volim kad ima izvor na kojeg se autor poziva, jer u bespućima interneta danas sve prolazi kao “istina”

1 Like

Odlično :ok_hand: :+1: :clap:. Ako smijem poslužio bih se tim člancima za web stranicu kad ju napravim

Što se mene tiče, slobodno koristi, no, zbog duplog contenta mogu ti tražilice dati penal pa ćeš se vrlo sporo onda indexirati.