Uzgoj gljiva 🍄

daaadadda

Vaša iskustva, prijedlozi, savjeti, preporuke…
Imate li iskustva s narucivanjem spora, grow kitova? Vidim da neke stranice prodaju i truffle, je li itko od vas probao? kak je situacija sa shippingom?
@Green420 imas ti kakva iskustva s tim?

6 Likes

Pozdrav @mr.maximuffimam
Ovak godinama naručival prek Zamnesia stranice. Prije mjesec dana ukinuli šipinga za našu zemlju.

Ja kupoval kitove XXL sa 2100 ml micelija. Dobiš sve u plastićnoj posudi i vrečicu u koju to sve staviš, a koju prije pošpricaš vodom da su stranice rosne i tako svaki dan špricneš da imitiraš vlažnost (90 - 100 %) i staviš na neki modem ili grijać da bude temperatura 23 C (optimalna), za 11 - 14 dana imaš prvu berbu.

@Flo vidim da Linda seeds ima u ponudi kit Golden Teacher, pital si kak do gljiva, probaj prek njih pošto zamnesia si reko da ti nije došlo. Ja jos nisam naručival ,al budem kroz koji dan.
Nedostupne trenutno :sob:

https://www.linda-seeds.com/en/magic-mushshrooms/golden-teacher-magic-mushrooms

7 Likes

bomba! jedino me brinulo to kak bu preslo kod nas na carini. Ima stranica kosmic kitchen, imaju spore, packove, cak i truffles za narucit, jedino neznam kolko je diskretni shipping
@Green420 hvala

3 Likes

Trenutno su nedostupne teacherice :sob: moral bum se strpit

Probao sam već preko Linda seeds poručiti, ne šalju za DE, poništili mi narudžbu i refundali novac, frendu umjesto poštara, došla kriminalna policija na vrata prije 2-4 mjeseca u DE kada je poručio kod amnesije, znači ako naručujete, to radite na svoju odgovornost!
Kakva je situacija u HR, ne znam, znam da je @Green420 poručivao i da mu je stizala pošta…

5 Likes

Mozda malo glupo pitanje, ali, sta nije isplativije uzet spore/ micelij za 5 eura pa onda doma slozit medij za rast gljiva?

3 Likes

Ja sam isto brijo naručit neke spore, ali me brine policija (već su me priveli zbog 1/4 jointa). Jel se isplati raditi print spora od “ulično” nabavljenih gljiva? Ako ne imate neke savjete kako doć do njih?

2 Likes

Ja sam već par puta bio na kasi, ali me prpa uzet kitove!
Da nemam doma biljke, nema problema. Nemam puno, za buraze i mene, ali svejedno nije mi baš ugodno!
Spore se još uvijek mogu preko one organizacije. Ti njima 2-5 eura u koverti sa podacima, a oni tebi spore. Ima način obilježavanja, koje spore se šalju. Sve je na The majka opisano!
A cijene su dosta velike. Rađe tu na kvartu kupim dozu za 150kn i miran sam. Ali i to nisam dugo, pa se treba raspitat!
Inače, ko uzgaja djiku, ovo je dječja igra. Pogotovo danas, kada sve kupiš u Kauflandu, potrebno za klijalište!
Treba pogledat kako se uzimaju spore, ako sredim na kvartu, da ih printam :grinning:

5 Likes

Eto savjeta :smiley:

  1. kupi karticu za telefon ( tebi će bit jednokratna) - probat ne koristit smartphone :smiley:
  2. kupi plati kit/spore sa BTC ( nemoguće ući u trag)
  3. Kada naručis stavi neko ime i neku adressu ( ne svoju )
  4. Prati paket tracking number (tamo se sve vidi di je sto je)- pogotovo ako zapne na carini
  5. Kada dostava bude spremna za isporuku jednostavno ce te obavjestiti putem email ili telefona te onda mozes promjenit adresu dostave ( idealna stvar)
    6.Baci karticu :smiley:

eto malo kreative i sve se može :slight_smile:

6 Likes

Je li itko naručio spore iz dućana sa reddita? Za 20€ 2x20cc sa dostavom do nas

Sporetraders eu mislim da je sub

4 Likes

@Tudumm, ja nisam , al idem vidit o čemu je riječ. :mushroom:

3 Likes

Obožavam ovakve gljivice​:mushroom: o kojima prićate probala sam Hawaii, Zlatne učiteljice​:exploding_head:, baš lijepo prikazuju prirodu u geometrijskom obliku, okolina i koža ljudi je zelene boje s preljevanjem na bakrenu, bar je meni bilo. Svaka ima svoju priču​:desert::tokyo_tower::sunrise::carousel_horse:. Prelijepa iskustva​:mushroom:

4 Likes

Uskoro se i gljivama lječimo :mushroom::mushroom::mushroom:

4 Likes

Da ne kupujete skupe kitove i riskirate sa slanjem poštom napravite ih sami… Nije tu ništa tako komplicirano kako na prvu možda izgleda… Evo kako sam ja radio…
Prije svega trebat će vam: staklene teglice, nekakva žitarica (može bilo koja, meni se najbolje pokazala zob), spore u špricama, vlažne maramice (najbolje aseptolete), alkohol, alu folija, ekspres lonac (može i običan ali ako možete naći ekspres puno je bolje)
E sad, prvo stavite zob u vodu i ostavite 12 sati da se namoči, nakon toga ju malo isperete ako ima prljavštine( ovisi gdje ste zob kupili ako je iz trgovine onda ne treba) i prokuhate dok voda ne zakuha. Onda to procijedite i stavite zob na neku krpu da se prosuši. Zob treba biti izvana suha a iznutra mokra, znat ćete da je ok kad par zrna stavite na wc papir i kad zrnje ne ostavlja trag na papiru… U međuvremenu sterilizirajte tegle u pećnici i kad se ohlade napunite ih 2/3 sa zobi. Onda na teglicu stavite vlažnu maramicu i gore poklopac. Poklopac ne treba zašarafiti nego samo staviti i sad još preko poklopca stavite alu foliju da vam prekrije do pola tegle… U ekspres lonac na dno stavite nekakvu krpu i gore tegle. Kad su tegle u loncu sipate vodu u lonac dok ne dođe do visine 2/3 tegle zatvorite i stavite na peć na najjače. Kad lonac počne pištati smanjite na najmanje i kuhajte sat i 15 min. Kad je to gotovo izvadite tegle( ne zaboravite ispustiti paru iz lonca prije toga jer ćete se spržit kao ja :slight_smile: i ostavite da se ohlade. Kad su tegle hladne skinete foliju i poklopac i sa špricom kroz maramicu ušpricate spore uz rub teglice na par mjesta( 1-2 ml). Nakon toga sve dobro promućkajte i stavite u mrak.Kroz par dana trebao bi krenuti micelij a nakon desetak dana cijela teglica bi trebala biti bijela…
Sad prelazite u slijedeću fazu i trebat će vam još kokosov treset, vermikulit( može i bez) plastična posuda sa prozirnim poklopcem ne niža od 30 cm( da vam gljive mogu rast u visinu) i termometar za visoke temperature( onaj što se u kuhanju koristi za meso). Prvo u kokos stavite 10% vermikulita ako imate onda to namočite toliko da kad smjesu u šaci malo stisnete izađe par kapi vode a kad jače stisnete izađe mali mlazić. Onda to stavite u posudu i na vatri zagrijavate do 70 stupnjeva mjereći termometrom, nakon toga isključite i ostavite da se ohladi.
Kad se ohladilo jednu i pol teglicu te smjese sipajte u posudu( koju ste prebrisali alkoholom kao i žlicu sa kojom ćete miješati a prebrišite i stol na kojem radite) gdje će gljive rasti i na to jednu teglicu sa micelijem( teglicu prije protresite da se zrnje odvoji) i dobro izmješajte. Kad je promješano smjesu poravnajte i gore umjesto poklopca stavite alu foliju na kojoj ste probušili par rupica. To stavite u mrak dok skroz ne pobijeli. Kad je skroz bijelo maknite alu foliju,stavite plastični poklopac od kutijice, stavite na svjetlo, par puta na dan pustite zraka i čekajte da gljive krenu :slight_smile:

Možda izgleda komplicirano na prvu ali nije i jednom kad napravite vidjet ćete koliko nema smisla kupovati kitove…

7 Likes

Ovaj kanl od ovog njemca je dobar, u prirodi isto imate dovoljno gljiva, samo treba znati, eo zadnji video od njega:

Ima uzeti i knjiga od njega, sa svim psilocibin gljivama na nasim prostorima

3 Likes

Slažem se u potpunosti s tobom to se napravi vrlo jednostavno. Vidio na ebay ima vec raznih supstrata za uzgoj (full sterilni) samo treba uspticat spore unutra i pricekat kolonizaciju :smiley: isto tako imaju prazne vrece koje se napune sa supstratom te se uspricaju spore- podosta je jeftino a mislim da neko ko nema expreslonac ko je sugav i nemoze to obavit sterilno da je ebay njegov prijatelj :smiley: vjerojatno tog svega ima i po shopovima ovak ali skuplje :smiley:

4 Likes

Umjesto ekspres lonca može i obični samo se kuha duplo duže…

3 Likes

Nije moj uzgoj, prvi puta cu probati, neznam koja je vrsta al da cu podjeliti iskustvo s vama, sigurno!


Haha jos dva dana i tulum! Tako to zovem a biti ce nas dvojca, stari konji i novi trikovi!

4 Likes

happy trip :vutra: :peace:

2 Likes

Ugodno letenje @Lumen :dash: :right_anger_bubble:

2 Likes