Seeds:
White widow od Bulk seeds
Setup:
Ništa specijalno, pc ventilator kao ispuh, direkt na rupu, koja je prema zidu, da svjetlo ne ulazi!
Lokacija/prostor:
Šator 40×40×160
Rasvjeta:
LED full spektar Bestva elite 600
Klima:
pc ventilator
Supstrat:
Canna terra professional plus
Gnojivo:
Hesi
Voda (pH):
6.2-6.8, iz pipe je 7.1 nakon 12h,7.3,a Hesi ga spusti na oko 6.5
Evo još jedan dnevnik u malom boxu!
Box je odličan, jer ima visinu 160cm,a to je dosta bitna stavka, kod LED rasvjete! Dobijen od kolege iz pozadine

Po prvi put, uzgajam White widow, jer nisam imao prilike, uopče probat strain. Neko mi je rekao, da su vrhovi flufasti, ali mi to baš nema, nekog smisla, ali zato smo tu
30.01.2021.biljka je provirila iz zemlje. Inače, računam vegetaciju, kada biljka dobije prve fun listove, ali neka bude 01.02.2021. početak vegetacije!
Trenutno je temperatura oko 25-26°
Vlaga oko 50%
Panel je odličan. Ima 60, 10w dioda i duple chipove, koji imaju odličan intezitet, ali dva chipa u jednoj diodi, dosta brzo rikne jedna, ako su oba moda(veg i cvat) uključena!
Vege mod daje 60w,cvat mod daje 80w,što je po meni odlično složeno, jer u manjem prostoru, sa reflektirajučom folijom, rastura!
Ima dvije infrared diode, koje na vege modu, radi na manjem postotku, nego na cvat modu…
Bijele i žute diode su COB diode i one traju puno duže od dioda sa duplim chipom
Ovo je od prvih panela i dobro se vidi, koje opstaju!
Crvene se griju i do duplo manje, nego plave, pa kod oba moda on, jednostavno je prejako i brzo krenu rikavat. Rikne jedan chip i tu diodu, oslabi za duplo, a i druga s vremenom otiđe. Kako su spojene serijski, kad ih porikava 5-10,odu sve na tom modu/driveru!
Biljka fino napreduje. Dobila je 1dl vode sa Tarantulom
Javljam, razvoj situacije!