Zbirka različitih procesa feminizacije kanabisa

clipart1627359

Činjenica da danas imamo tako veliki izbor feminiziranih sjemenki uvelike je zahvaljujući biljci cucumisu, što na latinskom znači krastavac, u prošlosti je feminizirano sjeme pravljeno samo na jedan način, instikt preživljavanja biljke dopušta joj da cvjeta izuzetno dugo, što izaziva svojevrsnu paniku u neoplođenoj biljci, kako ne bi uginula bez potomaka, što bi naravno značilo smrt vrste, biljka stvara peludne vrećice kako bi se oprašila, ako se radi o ženskom peludi (nema Y kromosoma kao što bi bio slučaj s muškim peludom), sjeme koje je rezultat ovog oprašivanja ostaje feminizirano (ženske sjemenke).

Ova metoda - danas poznata kao “Rodelization” - mogla bi se naravno koristiti i kod kuće, ali isporučuje iznimno malo peludi, a time i malo sjemena, iz tog se razloga ne može koristiti u komercijalne svrhe.

Tim se problemom bavio Henk Van Dalen, osnivač Dutch Passiona. Već 1972. počeo je uzgajati kanabis za sebe na otvorenom u Nizozemskoj, dok je 1987. osnovao tvrtku za proizvodnju kanabis sjemena.
Nadahnut “Vodičem uzgajivača marihuane” Eda Rosenthala i Mela Franka, san o sjemenkama koje proizvode samo ženske biljke započeo je za njega. Tek 1995. naišao je na tehniku koja je ostvarila ovaj san. Sada se vraćamo na krastavac iz uvoda, veliko je pitanje sada bilo kako iskoristiti sposobnost biljke za proizvodnju ženskog peluda.

Odgovor je ležao u studijama na Poljoprivrednom sveučilištu u Wageningenu. Tamo su se bavili upravo ovim pitanjem, samo u odnosu na druge biljke poput krastavca.

Utvrđeno je da biljni hormoni, ali i manje složene tvari mogu imati izniman utjecaj na rast i cvjetanje krastavca. No, trebalo je još 2 godine da se ustanovi koji hormoni i tvari potiču proizvodnju peludi u ženskim biljkama, a da ne utječu na normalno ponašanje rasta. Ovo bi trebalo biti dovoljno kao kratki povijesni izlet na temu feminizacije.

Oprez: Čak i ako ovdje ne rukujemo visoko otrovnim tvarima, preporučljivo je nositi rukavice, eventualno zaštitne naočale te miješati i prskati otopine u dobro prozračenoj prostoriji.

Treba biti jasno da se ostaci ne bacaju jednostavno u odvod, već se pravilno odlažu.

Otopine srebra, na primjer, jako ubijaju bakterije, što se ne mora nužno dodavati u naš vodeni ciklus.

Ukupno se 3 tvari koriste za proizvodnju muških cvjetova na ženskim biljkama:

  • Giberelinska kiselina (GA3)
  • Srebrni nitrat
  • Srebrni tiosulfat (STS)
  • Koloidno srebro (što je na kraju samo još jedan oblik gore navedenih varijanti srebra)

Zajedničko je tim tvarima da inhibiraju proizvodnju biljnog hormona etilena koji je odgovoran za stvaranje ženskih cvjetova. Djelovanje ovih tvari je lokalno. To znači da samo dijelovi biljke koji se prskaju razvijaju muške karakteristike. Ostatak biljke ostaje ženskog spola.

Giberelinska kiselina (GA3)

Giberelini su hormoni koje biljka ionako proizvodi tijekom svog života. Neki od njih, poput GA3, 4, 5 i 7, uzrokuju stvaranje peludnih vrećica kada se prskaju po dijelovima ženske biljke prije (!) Cvatnje. GA3 je najučinkovitiji i najjednostavniji hormon za dobivanje. Za najbolje rezultate upotrijebite 0,01% otopinu. Prilikom uporabe giberelina iznimno je važno obratiti pozornost na dozu. Niže doze rezultiraju samo stvaranjem manje peludnih vrećica, dok veće doze mogu imati potpuno inhibitorni učinak, što znači da se uopće ne stvaraju vrećice.

Izrada otopine:

Otopite 0,1 gram GA3 u približno 5 ml čistog alkohola (izopropanol / špirit). Kad se kristali otope, otopinu umiješajte u jednu litru mlake, destilirane vode. Neka cijela stvar odstoji još sat vremena i otopina je spremna za upotrebu. Ova gotova otopina može se koristiti nekoliko puta ako je zamrznete odmah nakon uporabe. Ako se to ne dogodi, otopina će nakon 3 dana biti beskorisna jer će se aktivni sastojak raspasti! Budući da običnom uzgajivaču teško treba puna litra ove otopine u kućnom boxu, preporuča se upotrijebiti finu vagu za isporuku 2, bolje 3 decimale (radi točnosti, budući da je biljka vrlo osjetljiva na predoziranje ovim hormonom ) da odgovara promjeni recepta, npr. 0,01 grama GA3 na 100 ml vode.

Primjena otopine:

S 0,01% -tnom otopinom, biljka se sada lagano zamagljuje 5 dana, jednom dnevno (ne prskati kao sa CS -om sve dok ne kapne s lišća). Tek nakon ovih 5 dana može se započeti cvatnja prelaskom na 12/12. Ovisno o tome kako biljka podnosi tretman, liječenje se može nastaviti do 5 dana. Raspršeni dijelovi biljke sada će se malo rastegnuti (jer je GA3 između ostalog odgovoran i za rast biljke u visinu), a prve peludne vrećice razvit će se za ~ 2 tjedna. Još jednom ~ 2 tjedna kasnije, oni su zreli.
(Prema vodiču Henka van Dalena, on prska samo 5 dana prije prelaska na 12/12. U mnogim drugim vodičima, međutim, prskanje je još nekoliko dana nakon toga potrebno. Ovdje jednostavno promatrajte ponašanje biljke nakon prvih 5 dana i odlučite sami)

Srebrni tiosulfat
Srebrni tiosulfat puno je učinkovitiji od srebrnog nitrata, ali upotreba obje tvari je ista.

Izrada otopine:

Otopite 0,1 gram srebrnog nitrata u 100 ml destilirane vode uz snažno miješanje. Ovu staklenku označite kao “otopinu A” i ostavite je sa strane.
Zatim uzmite novu posudu i otopite 0,5 grama natrijevog tiosulfata u njoj u 100 ml destilirane vode uz snažno miješanje. Kako bismo dobili spremnu otopinu za prskanje, otopinu A pretvorimo u otopinu B (ne obrnuto!) I razrijedimo rezultat u faktoru 1:10. Prema gore navedenom receptu, to bi bilo 200 ml konačne otopine za 1,8 l destilirane vode. I ovdje ima smisla prilagoditi količine. Treba ipak napomenuti da se otopina A i otopina B mogu čuvati dulje vrijeme kako bi se uvijek miješale svježe, tako da ne morate miješati cijelih 100 ml dviju otopina jedna s drugom.

Primjena otopine:

Ovo je jednokratni tretman, daljnja uporaba otopine nije namijenjena. Međutim, neki uzgajivači izvještavaju da drugi tretman 2 tjedna kasnije, tj. Kad se pojave prve peludne vrećice, može značajno povećati prinos peludi. Ovisno o tome kako biljka podnosi tretman, to se može uzeti u obzir, ali to nije nužno. Biljka se prska dok otopina ne kapne s lišća i odmah se prebaci na 12/12. Normalno je da listovi vise nekoliko dana i požute. I ovdje je potrebno ~ 2 tjedna dok se prve peludne vrećice ne razviju, a opet ~ 2 tjedna kasnije sazriju.

Srebrni nitrat
U slučaju da želite tretirati samo srebrnim nitratom (što bi bilo besmisleno, budući da je smjesa u obliku STS -a mnogo učinkovitija, ali svatko ima svoje mišljenje), otopini nitrata je potrebna veća koncentracija.

Izrada otopine:

Otapa se 0,2-0,3 g srebrnog nitrata u jednoj litri destilirane vode. Smanjite količinu prema potrebi, proporcionalno.

Primjena otopine:

Ovo je jednokratni tretman, daljnja uporaba otopine nije namijenjena. Međutim, neki uzgajivači izvještavaju da drugi tretman 2 tjedna kasnije, tj. Kad se pojave prve peludne vrećice, može značajno povećati prinos peludi. Ovisno o tome kako biljka podnosi tretman, to se može uzeti u obzir, ali to nije nužno. Biljka se prska dok otopina ne kapne s lišća i odmah se prebaci na 12/12. Normalno je da listovi vise nekoliko dana i požute. I ovdje je potrebno ~ 2 tjedna dok se prve peludne vrećice ne razviju, a opet ~ 2 tjedna kasnije sazriju.

Koloidno srebro
Kolodialno srebro nije ništa drugo do sitne čestice srebra koje su otopljene u vodi. Ove su čestice toliko male da mogu lako proklizati kroz stanične stijenke biljke. Čak je i u srednjem vijeku Paracelsus (1493-1541) koristio obrađeni srebrni amalgam u obliku kupki za uklanjanje žive iz tijela.
U svom koloidnom obliku kakvog danas poznajemo i također ga koristimo za feminizaciju, poznato je od sredine 19. stoljeća.

Izrada otopine:
Ovdje imate 3 mogućnosti:

  • Kupujete gotovo koloidno srebro najmanje 30-50 ppm
  • Vi izrađujete vlastiti generator za koloidno srebro i sami na kraju producirate isto:

Za prvi pokušaj i provjeru odgovara li vam metoda, preporučio bih kupljeneno koloidno srebro. Na Amazonu ste već tamo od 20 eura za 300 ml otopine u 40 ppm. Konkretno, mislim na proizvod Instituta Katharos, koji daje uspješne rezultate.

Primjena otopine:

Jednom dnevno, od prelaska na 12/12, dijelovi peludnih vrećica trebali bi se pravilno raspršiti. To radite 3-4 tjedna, dok se vrećice ne stvore. Nastavite prskati dok se prve vrećice ne otvore. Ako prethodno prestanete, može se dogoditi da vrećice sadrže malo ili nimalo peludi, kao što zna često dogoditi. Nemojte se obeshrabriti ako biljka na početku stvara stigme i čaške, nakon 2-3 tjedna pojavljuju se peludne vrećice, budite strpljivi.

Radi potpunosti, evo još dvije moguće metode. Kao što sam rekao, neću ulaziti u metodu izrade biljnog hermafrodita kroz velike čimbenike stresa jer će se time prvenstveno dobiti hermafroditsko sjeme jer su odabrane biljke koje teže hermafroditizimu.

Daljnji postupci:

  • Rodelizacija (puštanje biljke da cvjeta dugo)
  • Acetilsalicilna kiselina poznata i kao aspirin

Rodelizacija

Za to nisu potrebni alati. Neka biljka cvjeta još 10-14 dana nakon zenita cvatnje (dan kada biste ubrali), po potrebi i dulje. Biljka bi sada trebala prijeći u način preživljavanja i oblikovati nekoliko “banana”. Pelud koji sadrže tada se može koristiti za oprašivanje.

Veliki nedostatak je vrlo nizak prinos peluda, nepouzdanost (ne reagira svaka biljka) i faktor da morate osušiti i zamrznuti pelud ili imati drugi sinkronizirani rast biljke, što je otprilike 3-4 tjedna kasnije u cvatnji, da se može izravno oprašiti. Sve u svemu, nije osobito preporučljiva, ali najprirodnija je metoda.

Acetilsalicilna kiselina poznata i kao aspirin
Za mnoge to zvuči kao budalaština, sa svoje strane također sam se morao nasmiješiti na početku.
Zapravo, metoda aspirina spominje se u nekim djelima Eda Rosenthala. Postoje i mnogi korisnici raznih foruma koji uspješno feminiziraju s apsirinom.

Izrada otopine:

Postoji mnogo različitih doza, a također se pravi razlika između toga da li se acetilsalicilna kiselina daje vodom za navodnjavanje ili prska na lišće / čvorove / dijelove biljke.

Otopina za zalijevanje:

Otopite 2 aspirina (bez premaza) (325 mg po tableti) u 4 litre vode.

Nakon promjene na 12/12, sljedeća 3-4 puta zalijevajte otopinom aspirina. Nakon 2-3 tjedna trebale su se pojaviti neke peludne vrećice. Ni približno kao kod drugih metoda, ali barem.

Otopina za prskanje:

Otopite 4 aspirina (bez premaza) (325 mg po tableti) u 1 litri vode.

Od prelaska na 12/12, prskajte jednom dnevno. Nakon 2-3 tjedna trebale su se pojaviti neke peludne vrećice. Ni približno kao kod drugih metoda, ali barem nešto.

Ljep pozdrav, ako imate što za dodati ili popraviti, slob pišite, i sretno vam sa pravljenjem feminiziranog sjemena!

4 Likes